[ BrackoNe @ 27.09.2005. 20:56 ] @
Zna li neko kako da napravim da se obriše sadržaj iz Temp ili nekog drugog foldera kada odem na Turn off computer? WinXP, znam da postoji ta mogućnost negde u Regu, ali gde... Hmm... |
[ BrackoNe @ 27.09.2005. 20:56 ] @
[ risboj @ 27.09.2005. 21:10 ] @
Ne znam gde se to namešta u Xp-u, ali par programa koje ja koristim imaju tu mogućnost da prazne Temp i druge foldere pri Startup-u i Shutdown-u. Npr. Anti Tracks, pa ako ti to odgovara...
P.S. Nije besplatan... [Ovu poruku je menjao risboj dana 27.09.2005. u 22:10 GMT+1] [ BrackoNe @ 27.09.2005. 21:29 ] @
Konkretno mi treba brisanje sadrzaja iz foldera "C:\WINDOWS\Prefetch", jer, ako niste znali, brisanjem njegovog sadrzaja moze da se svede "pretrcavanje" progress bara pri ucitavanju Windows-a XP na samo jedan i po do dva puta...
Mnogo korisno, zbog toga mi treba... [ H@usto® @ 27.09.2005. 22:16 ] @
Ja ne znam kako to... :)
[ BytEfLUSh @ 28.09.2005. 00:25 ] @
Citat: BrackoNe: Konkretno mi treba brisanje sadrzaja iz foldera "C:\WINDOWS\Prefetch", jer, ako niste znali, brisanjem njegovog sadrzaja moze da se svede "pretrcavanje" progress bara pri ucitavanju Windows-a XP na samo jedan i po do dva puta... Da, dobija se i veliko usporavanje dizanja sistema nakon logovanja. Definitivno se ne isplati brisati prefetch, pošto će ti to samo još više usporiti komp. [ mannex @ 28.09.2005. 03:05 ] @
Ali ako želiš možeš da onemogućiš prefetch koristeći npr. Security Administrator ili neki drugi program.
Drugi način: 1. run "regedit"; 2. navigate to [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters\EnablePrefetcher]; 3. Set the value to 0. (thats a zero) 4. reboot [Ovu poruku je menjao mannex dana 28.09.2005. u 04:10 GMT+1] [ BrackoNe @ 28.09.2005. 07:44 ] @
Hvala na odgovorima!
[ Java Beograd @ 28.09.2005. 07:58 ] @
Sve je to lepo. Ali, hoće li neko da objasni koja je namena tog foldera, čemu služi sadržaj ?
[ risboj @ 28.09.2005. 10:54 ] @
Koliko ja znam, u Prefetch folderu XP kešira sve .exe fajlove koji su ikad pokrenuti na kompu, zbog bržeg starovanja istih.
Znači, kad se instalira igrica, setup.exe se kešira u ovom folderu kao setup.exe.pf. Kad se igra pokrene, kešira se igra.exe.pf. Kad se deinstalira, kešira se uninstall.exe.pf. Isto važi za programe (pa i one koji se podižu sa Windowsom) i, što je naročito bitno - za špijunske programe! Stoga sadržaj Prefetch foldera treba povremeno brisati, a ne stalno, kao što BrackoNe hoće da uradi. Negde sam na ES-u video da to ne treba raditi, jer će se Windows sporije podizati. I to jeste tačno, ali će se sporo podići samo prvi put po brisanju .exe.pf fajlova. Kada se podigne, on će keširati u Prefetch folder sve što mu je potrebno i sledeći put će se podići istom brzinom kao i pre brisanja. P.S. Meni se u Prefetch folderu nalazi i fajl Layout.ini, koji isprva nisam brisao, a u poslednje vreme ga brišem i XP radi bez problema. [Ovu poruku je menjao risboj dana 28.09.2005. u 21:27 GMT+1] [ nenad_bg @ 28.09.2005. 12:54 ] @
Dali moze neko malo bolje da objasni ovaj sistem brisanja:dali se brise sa nekim dodatnim programom,dali se brise sve ili samo ono sto ti vise netreba,dali moze doci do nekog veceg ili manjeg problema nakon brisanja?
HVALA [ risboj @ 29.09.2005. 16:55 ] @
Ne, briše se obično (bez posebnog programa). Može se sve obrisati, a ono što XP-u treba, on će ponovo keširati.
Koliko ja znam, do problema ne može doći niti sam ja do sada imao problema nakon brisanja. [ Ivek33 @ 12.05.2006. 22:29 ] @
Temp folder možeš prazniti na više načina kada rušiš windowse:
pogledaj link http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=76 a možeš izraditi i *.bat file koji će to raditi automatski Windows XP 1. Kliknite na START => POKRENI i upišite gpedit.msc 2. Odaberite sljedeće: Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Terminal Services/Temporary Folder 3. Zatim klikite desnom tipkom miša na "Do Not Delete Temp Folder Upon Exit" 4. Kliknite na Properties a potom kliknite na Disable. Prefetch folder npr: Ja brišem povremeno i našao sam na nekim Kanadskim stranicama da ga je potrebno obrisaati povremeno zbog nekih virusa. Od kako je uveden SP2 ne znam ( ali ga ja puknem sa jednom *.BAT datotekom u ScheduledTasks vremenski ) [ Sperminat0r @ 12.06.2006. 18:16 ] @
EJ mozes napraviti program koji ce otvoriti CMD i pobrisati sadrzaj Prefetch-a a brisat ces sadrzaj svaki put kada pokrenes taj program
p.s: ako ti je problem to napraviti javimi pa cu ja to. [ MMX @ 12.06.2006. 19:35 ] @
Mislim da je bolje da u okviru ove teme napišeš postupak kreiranja programčića ili da okačiš isti, pošto sigurno ima još korisnika kojima će to biti potrebno.
[ Milan Gligorijevic @ 12.06.2006. 19:40 ] @
Ako se .bat fajl naziva programcic onda evo dve tema u kojima je to opisano.
http://www.elitesecurity.org/tema/181845 http://www.elitesecurity.org/tema/181320 [ Sperminat0r @ 13.06.2006. 13:00 ] @
Napravio sam ono oko brisanja Prefetcha ali neda mi da ga pokrenem ne znam sto? Ja ga aktiviram ali se sve freez na nekoliko sec i onda se ponovo vrati u normalu
[ Milan Gligorijevic @ 13.06.2006. 14:48 ] @
Napravite folder na zeljenom mestu i u njega stavite fajlove deltree.exe i mmwc.bat, zatim napravite shortcut fajla mmwc.bat i stavite ga na desktop.
Pokretanjem fajla sa desktopa racunar brise sadrzaj foldera Prefetch, a zatim se i gasi. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|