[ maximus_1 @ 27.09.2005. 23:08 ] @
Kako konvertirati iz jednih u druge varijable u Borland C++? Npr: Kako iz AnsiString ili String u Char ili Char* Kako iz int u String ili Char... |
[ maximus_1 @ 27.09.2005. 23:08 ] @
[ zokio @ 28.09.2005. 00:45 ] @
Za to postoji niz gotovih funkcija koje mozes iskoristit;
a to su: itoa, atoi, atof ...... [ _VampiR_ @ 28.09.2005. 08:10 ] @
AnsiString ne mozes konvertovati uz pomoc atoi, itoa itd. Za to imas funkcije StrToInt( AnsiString string ), IntToStr, StrToLong, LongToStr itd.
[ X Files @ 28.09.2005. 12:35 ] @
Kada hoces da upotrebis TEKST iz AnsiString-a u funkciji gde se trazi char*,
onda to ide otprilike ovako: AnsiString Text = "neki tekst"; // prototip void funkcija( char *Arg ); // poziv funkcija( Text.c_str() ); Dakle samo upises .c_str(). [ maximus_1 @ 29.09.2005. 10:24 ] @
Citat: X Files: Kada hoces da upotrebis TEKST iz AnsiString-a u funkciji gde se trazi char*, onda to ide otprilike ovako: AnsiString Text = "neki tekst"; // prototip void funkcija( char *Arg ); // poziv funkcija( Text.c_str() ); Dakle samo upises .c_str(). Ajde molim te objasni mi još malo ovaj način pretvorbe jer mi treba kod ovog koda: Code: AnsiString x; if(SelectDirectory("Copy picture to...", "", x)) { CopyFile((FileName), x + ExtractFileName(FileName), true); } ...gdje mi je FileName tipa AnsiString i stalno mi javlja da ga ne može pretvoriti u Char*. Kako bi vi riješili ovaj problem. [ X Files @ 29.09.2005. 14:39 ] @
Iz MSDN-a:
BOOL CopyFile(LPCTSTR lpszExistingFile, LPCTSTR lpszNewFile, BOOL fFailIfExists) Dakle tebi treba da fajl koji je tipa AnsiString pretvoris u ono sto odgovara pozivu CopyFile, a to je char*. To znaci, NE MOZE: Code: AnsiString Fajl1 = "C:\\fajl.txt"; AnsiString Fajl2 = "D:\\fajl.txt"; ::CopyFile(Fajl1, Fajl2, true) Nego mora: Code: AnsiString Fajl1 = "C:\\fajl.txt"; AnsiString Fajl2 = "D:\\fajl.txt"; ::CopyFile(Fajl1.c_str(), Fajl2.c_str(), true) ... dakle, samo na AnsiString dodas sufiks .c_str() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|