[ wex-alpha @ 28.09.2005. 09:07 ] @
Krajnje jednostavno pitanje za neke, ali mene smori... nisam dotakao php, html mjesecima, pa sad i ova jednostavna modifikacija me izludi... Naime, Na stranici imam formu sa jednim input poljem u koje korisnik unese svoju e-mail adresu. Ispod se nalazi submit (Posalji) dugme. Code: <input name=email type=text maxlength="25" lenght=20> <input name="submit" type=submit value=Pošalji> </form> Nakon pritiskanja submit dugmeta poziva se Code: <? function checkemail($email) { if (ereg("[[:alnum:]]+@[[:alnum:]]+\.[[:alnum:]]+", $email)) { return true; } else { return false; } } ?> i onda ako je format adrese ispravan desava se sljedece: Code: $adresa = $_POST['email']; $dest="[email protected]"; $php_header = "Mailing lista <$adresa>\n"; $message_tosent="Email: $adresa"; $confirm_header = "Od: $dest"; $confirm_message = "Hvala Vam što se se prijavili na našu mailing listu. Ako želite da izbrišete vašu adresu, pošaljite prazan mail na \n$dest, koji u polju SUBJECT sadrži riječ ODJAVA"; $confirm_subject = "Registracija za xxx"; $subject = "Prijava za Mailing listu, prijavio se: $adresa"; $proslo = "xxx.php"; mail($dest,$subject,$message_tosent,$php_header) && mail($adresa,$confirm_subject,$confirm_message,$confirm_header); echo "$adresa je registrovana"; Meni treba jos jedno dugme odmah pored submit dugmeta koje bi samo poslalo poruku u kojoj se korisniku salje druga poruka kako da se ispise. Probao sam da dodam to dugme, ali me muci kako da u istoj formi koristim drugu skriptu. Znaci da to dugme ODJAVI poziva drugu skriptu, koja isto salje mail, ali samo sa drugim tekstom. Nadam se da nisam bio konfuzan. Hvala naljepsa. |