Vidim da Vam treba ozbiljna pomoc!
Kao prvo HTML je jezik za pisanje stranica za internet publikaciju (ne mora da znaci da ne mogu te stranice da se pregledaju i u offline modu)
CSS recimo da je vrsta jezika pomocu kojega definisemo odredjene stvari da bi nam bilo lakse pisanje HTML koda. CSS kod moze se pisati na tri nacina prvi je u odvojenom CSS fajlu (po meni najbolje resenje), drugi je da se pise u zaglavlju HTML fajla, i treci je da se za svaki tag (sto ce te nauciti sta znaci kada budete ucili HTML) u njegovom produzetku ili "inline" napise CSS kod.
Ja kad pisem kod najcesce koristim mesavinu ovih vrsta pisanja CSS,ali tada se mora paziti jer ove tri vrste su poredjane po vaznosti tako da ova zadnja ima najvecu vaznost.
Naravno pre smo svi mi pisali HTML kodove bez upotrebe CSS-a, i tada sajtovi nisu bas lepo izgledali,sada su se vec pojavili i CSS2 i delimicno CSS3 reference.
www.w3schools.com
Na ovome sajtu cete naci kompletne reference CSS-a i HTML-a, predlazem Vam da prvo dobro proucite ovaj sajt,i da uporedo pokusavate uz Dreamweaver MX 2004 ili Dreamweaver 8 da savladate HTML i CSS. Ni slucajno nemojte ici na neke kurseve osim ako ne zelite da bacite pare,jer Vam na kursevima pokazu samo osnovno,a ako to osnovno niste u stanju sam ili uz pomoc nekih knjiga da savladate onda vi iskreno i niste za tu vrstu programiranja.
Knjigu koju bih mogao da Vam preporucim je svakako iz kompjuterske biblioteke
http://www.kombib.co.yu/knjiga.php?kid=248&o=27 "Dreamweaver MX 2004 bez tajni" jeste malo skuplja knjiga ali je vredi imati u svojoj kolekciji,a pritom mnogo je jeftinija od nekog kursa.
Takodje probajte da pronadjete neke *.pdf knjige (ebook) sa tutorijalima za HTML i CSS.Nesto cete naci i na linku koji sam Vam gore naveo.
Srecno!!!
[Ovu poruku je menjao Zero-Cool dana 28.09.2005. u 16:30 GMT+1]