[ dinke @ 29.09.2005. 10:45 ] @
| Hi
Neophodno mi je da portujem jednu standalone (CD Based) Director aplikaciju na Web. Aplikacija koristi excel backend (koristeci vbscript i buddyapi xtras) koji izmedju ostalog obavlja vrlo komplikovane kalkulacije kroz excel, koji to radi kroz neke interne makroe.
Ideja je da director prebacimo u shockwave film, no problem je taj excel backend. Treba da napravimo neki web based backend koga bi shockwave pozivao slanjem get/post requesta. E sad, posto je u pitanju Windows 2000 server (sa IIS-om) interesuje me da li je moguce u nekoj asp.net aplikaciji ili kako vec pozivati Makroe iz excela i uzimati / setovati vrednosti celija u istom.
Kao moguce resenje razmatrali smo koriscenje Office Web Components-a ali nismo pronasli da je u njemu moguce startovati makroe. Ili to moze? Konkretniji problem je kako se i da li moze iskoristiti excel-ov GoalSeek tool/metod u OWC-u?
Inace, predvidjam da ce aplikaciji istovremeno pristupati najvise 20-tak korisnika.
Izvinjavam se unapred moderatorima ako ovo nije pravi forum za ovo pitanje, slobodno premestite tamo gde treba. Hvala unapred na svakoj pomoci.
|
[ sbing @ 29.09.2005. 19:06 ] @
Ja sam jednom (nedavno) iz VBA (iz accessa) pozivao word-ove makro-e i to ovim sistemom:
Treba uključiti referencu "Microsoft Word 10.0 Object Library", pa npr.u gumb postaviti kood:
Dim x As Word.Application
Set x = New Word.Application
x.Visible = True
x.Documents.Add ("C:/NazivWordDokumenta.doc")
x.Run "nazivWordovogMakroa", argument1, argargument2, argargument3...
Nisam probao iz .NET-a ali vjerovatno tako nekako ide.
Nadam se da sam bar malo pomogao..
[ dinke @ 30.09.2005. 23:06 ] @
Hvala puno na pomoci sbing.
Sustina problema je da startovanje excela na ovaj nacin jede previse resursa. Naime posto je u pitanju Web aplikacija, pretpostavljam da bi mogli da imamo i do 20 usera u istom trenutku (svaki bi imao svoju sopstvenu sesiju). Na osnovu testiranja brzo smo dosli do zakljucka da ovakav nacin izvrsavanja moze dosta opteretiti sistem, i zato trazimo drugo pogodnije resenje. Zbog toga su kolege razmisljale u pravcu koriscenja "office web components"-a, ali i tu smo naisli na dosta problema. Postovacu uskoro vise detalja, posto ja nisam direktno ukljucen u resavanje ovog problema.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.