[ midgard @ 29.09.2005. 21:15 ] @
Posto sam relativno nov u radu sa javom, ako moze neko da mi kaze kako da deklarisem promenljivu tipa datum i kako da procitam trenutni datum sa kompa. |
[ midgard @ 29.09.2005. 21:15 ] @
[ antix @ 29.09.2005. 21:50 ] @
Code: import java.util.Date; .... Date d = new Date(); .... [ midgard @ 30.09.2005. 13:09 ] @
Hvala, pomoglo je.
Ako moze samo jos jedna stvar, posto pravim logovanje na sistem i kad se neki korisnik uloguije (sto sam uradio) onda treba da postavi neku poruku na sajt, a meni je bitno da znam koji je korisnik to uradio. Kako da je prenesem referencu ili bilo sta drugo iz jedne klase u drugu, a povezane su preko html i jsp stranica? [ _Vlada_ @ 30.09.2005. 13:41 ] @
Instanciraj jedan bean sa scope-om 'session' koji će predstavljati prijavljenog korisnika. Posle samo koristi taj bean (useBean) kroz sve jsp stranice. To je, čini mi se, najbrže.
[ midgard @ 30.09.2005. 15:38 ] @
Jel mozes to malo da uprostis posto sam skoro poceo da radim sa javom.
I ako neko zna sta znaci ova greska "org.apache.jasper.JasperException ". [ antix @ 30.09.2005. 18:06 ] @
Jasper je dio Tomcat-a koji je odgovoran za kompajliranje JSP stranica... ako si dobio JasperException to vjerovatno znači da JSP strana ne može pravilno da se kompajlira... nešto ti fali
![]() Što se tiče ovog session scope beana to ti ide ovako: napraviš neki mali Java bean koji će da sadrži podatke koje hoćeš da razmijeniš. Npr. Code: public class User{ private String firstName; private String lastName; // constructors, getters, setters... } i sada ćeš koristiti ovu klasu da prenosiš podatke... kako??? na JSP na kojoj čitaš podatke od korisnika uvezeš paket u kome se nalazi User klasa i kažeš: Code: User u = new User(); // naravno sve zavisi kako instanciraš klasu // još nešto radiš sa ovom instancom u i na kraju // pročitaš paramtre koje je korisnik unio i preko settera podesiš User instancu session.setAttribute("USER_BEAN", u); ... session je promjenljiva koju uvijek možeš da koristiš u JSP stranama. sada na JSP strani gdje želiš da pročitaš podatke iz User instance kažeš Code: User u = (User)session.getAttribute("USER_BEAN"); // i sada radiš šta već hoćeš sa User-om // naravno i na ovoj JSP strani moraš da uvezeš potrebni paket Ne bi bilo loše da nabaviš neke knjige.. možeš na netu naći milion tutoriala o ovome pa da pročitaš i onda će ti vremenom sve da bude jasnije... pozdrav [ midgard @ 01.10.2005. 18:27 ] @
Thanks, mislim da mi je sad malo jasnije.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|