[ Brkic @ 29.09.2005. 22:01 ] @
Ima li neko neku free DBGrig komponentu ili neku drugu koja u sebi ima checkbox ??? |
[ Brkic @ 29.09.2005. 22:01 ] @
[ marcha @ 29.09.2005. 22:42 ] @
U okviru Jedi paketa imas JVDBGrid koja je prilicno dobra. http://homepages.borland.com/jedi/jvcl/ [Ovu poruku je menjao marcha dana 29.09.2005. u 23:44 GMT+1] [ nikola.j @ 30.09.2005. 00:46 ] @
[ Brkic @ 30.09.2005. 23:11 ] @
ta iz jedi biblioteke nema u sebi checkbox a za ovu drugu cu da pogledam
u svakom slucaju hvala na savetima ako neko jos nesto ima samo neka kaze. [ marcha @ 01.10.2005. 00:44 ] @
JVDBGrid ti sama postavlja "CheckBox" za polja TBooleanField, a ako hoces da postavis Check za polje nekog drugog tipa mozes da koristis ovako nesto:
Primer je za polje tipa TIntegerField a vazi i za obican DBGrid. Na formu postavi jedan DBCheckBox Code: ... const CheckFieldName='MOJE_CHECK_POLJE'; .... procedure TFTabela.FormCreate(Sender: TObject); begin with DBCheckBox1 do begin Visible:= False; Color:= Grid.Color; ValueChecked:= 1; ValueUnChecked := 0; Caption:= ''; DataField:= CheckFieldName; end; end; procedure TFTabela.GridDrawColumnCell(Sender: TObject; const Rect: TRect; DataCol: Integer; Column: TColumn; State: TGridDrawState); const IsChecked : array[Boolean] of Integer = (DFCS_BUTTONCHECK, DFCS_BUTTONCHECK or DFCS_CHECKED); var DrawState: Integer; DrawRect: TRect; begin if (Column.Field.FieldName = CheckFieldName) then begin DrawRect:=Rect; InflateRect(DrawRect,-1,-1); DrawState := ISChecked[Column.Field.AsInteger=1]; Grid.Canvas.FillRect(Rect); DrawFrameControl(Grid.Canvas.Handle, DrawRect, DFC_BUTTON, DrawState); end; end; Nadam se da ti ovo moze pomoci. [ obucina @ 02.10.2005. 12:52 ] @
JEDI ekipa preporucuje upotrebu JVDBUltimGrid-a. Pogledaj i njega, vidi sta ima...
[ Brkic @ 02.10.2005. 22:39 ] @
Hvala na savetima nasao sam neki Grid koji ima to sto mi treba.
[ milika @ 04.10.2005. 14:06 ] @
Pa ono kao bi mogao reci koji... cisto eto da ne ispadnemo jako
ludi svi mi sto smo citali diskusiju.. eto... [ Brkic @ 05.10.2005. 22:03 ] @
Da da nema problema,zaboravio sam je objaviti...zove se "Freeware SMComponent library v3.50 for Delphi/C++Builder" ima u sebi dosta raznih komponenti i zapakovana je 360kb pa ako neko hoce da proba neka se javi.
[ mojeKorIme @ 19.10.2005. 07:25 ] @
Zna li neko gdje mogu naci dbGrid da se grupira po nekom id broju a da ima tree izgled.
Npr. da imamo padajucu dabelu po vrsti vozila i u svakoj podtabeli se nalazi spisak vozila koja pripadaju toj vesti. ExpressQuantumGrid ima tu mogucnost ali nije besplatan.. :/ [ nikola.j @ 19.10.2005. 13:47 ] @
>
Uz malo truda (ima i primer na sajtu) grid sa www.scalabium.com a uz malo vise truda VirtualTreeView. U njemu, kad savladas osnovnih par caka, mozes da radis sta hoces. Npr, da u trecem nivou imas grid a iznad bude stablo,... Mogucnosti su neogranicene (VirtualTreeView-a ima u GUI D2005 na vise mesta) [ mojeKorIme @ 20.10.2005. 07:31 ] @
pogledao sam virtualtree ..ne kontam kako da ga povezem sa DB... tj sa nekom master tabelom
poz [ nikola.j @ 20.10.2005. 16:59 ] @
>
Najlakše ti je da podatke povučeš u inmemory tabelu (kbmMemTable ili SQLMemTable ili ...) ali možeš da radiš i direktno sa query-jem ili tabelom. Napraviš record koji će sadržati sve potrebne podatke, pointer na taj rekord, i u onInit node-a stavljes podatke u drvo. Mogu ti poslati na mail kompletan *.pas fajl u kome ja to radim, malo je i komentarisano šta radim. Ali ima sajt Sase Zemana na www.szutils.net sa detaljnim primerima i uputstvom za početnike [ mojeKorIme @ 21.10.2005. 10:13 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|