[ Liticovjesac @ 30.09.2005. 07:56 ] @
| Da li bi neko mogao malo da objasni selinux. Koliko je on uopste bitan za sistem, koje su prednosti a koje posledice ako je ukljucen/iskljucen, koji od servisa bi trebalo da budu ukljuceni, koji mogu da se skinu i sl? Neki dobar tutorial ili licno iskustvo bi bilo dobro postirati ovde.
Meni su se prilikom boota pojavljivala neka obavestenja od selinuxa kao i prilikom update. Koliko sam ja razumeo , radi se jos uvek o test programu koji povecava sigurnost sistema (FC 3- 4). |
[ Elza @ 29.04.2009. 13:42 ] @
Imam pitanje a vezano za SE Linux, da li se to može isključiti za pojedini servis?
[ Srđan Pavlović @ 29.04.2009. 13:51 ] @
[ combuster @ 29.04.2009. 19:49 ] @
Koliko se ja secam kernel se mora iskompajlirati sa podrskom za selinux... Alternativa je apparmor. A koliko je potreban, pa, po meni nije potreban uopste ako dobro podesite iptables ili kroz neki user friendly firewall kao sto je ufw, firestarter itd... Ume da bude zesce smaranje, recimo na fedori me nervira zesce...
[ maksvel @ 29.04.2009. 21:55 ] @
Pa, za desktop računare sigurno je samo glavobolja više, dok za server ima smisla uključiti ga - opet zavisi od generalne "kritičnosti" servisa.
Mislim da može da se isključi za zadate servise, videh da ima i front-endova za te stvari (čini mi se na PCLinuxOS-u, a možda se i varam :~).
[ Body Bag @ 22.05.2009. 14:06 ] @
Ako imas kucnu masinu/desktop nema potrebe da koristis SE linux ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.