[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 01.10.2005. 20:30 ] @
Ovu skriptu mislim da sam našao negde na ES-u, pre skoro godinu dana, i do pre par meseci mi je sve radilo ok. Onda posle nekih intervencija na serverima provajdera sam počeo dobijati prazne mailove. Piše samo moja adresa i subject (zadan po defaultu). Nema ni pošiljaočeve adrese, ni samog maila.

Code:
<?php

// headers for the email listed below

$headers .= "From: $name <$email>\n";  // your email client will show the person's email address like normal
$headers .= "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\n"; // sets the mime type
$recipient = "[email protected]"; // enter YOUR email address here
$subject = "[world in a p.xel] Email from the site"; // this is the subject of the email

$msg = wordwrap( $msg, 1024 );

mail($recipient, $subject, stripslashes($msg), $headers); // the mail() function sends the message to you

//Once the data is entered, redirect the user to give them visual confirmation
   header("location: contacted.html");
?>

Ako probam da pristupim direktno fajlu contactscript.php na mom sajtu, budem redirektovan na contacted.html stranu koja se pojavi kada se mail pošalje (redovnim putem..sa www.mariotomic.com/contact_me.html ), a u mailu koji zatim dobijem stoji samo jedna tačka :)

U čemu može biti problem. Voleo bih samo da prepravim postojeću skriptu da radi, jer mi zaista ne treba ništa komplikovanije :) Dobro..moožda red dva sa IP-jem i user agentom :)
[ afwt @ 02.10.2005. 01:17 ] @
Ni jedna ulazna promenljiva ti nije deklarisana.
Skript ti koristi PRASTARA podesenja PHPa, zameni sve promenljive:
$x => $_POST['x']

A onda trk na FAQ listu ovog foruma, pa se informisi o frazi register_globals.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 02.10.2005. 11:44 ] @
Verovatno je sve prestalo da radi kada je IHP stavio novu veziju PHPa.
Nisam na FAQu našao ništa direktno u vezi sa register_global, pa sam googlao, li ono što sam našao mi ne govori baš puno. Da se razumemo, samo želim da mi skripta proradi :) Nemam nameru da učim PHP :)

Sada, sa promenjenim varijablama mi skripta više ne radi :) Zbog onog register_global pretpostavljam :) Ne otvara mi se contacted.html niti dobijam bilo kakav mail.

Može pomoć do kraja? :)
[ Gajacomputers @ 02.10.2005. 12:05 ] @
Sto se toliko opterecujes da namestis tu script-u idi na www.hotscripts.com i skini novu ....
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 02.10.2005. 14:39 ] @
Ah..otišao sam i skinuo jednu, prilagodio je svom layoutu, ali sam izgubio 2h :) Mislio sam to da izbegnem :)

Interesuje me samo još jedna stvar. Zašto neće da se centrira tabelica-obaveštenje da je poruka poslata uspešno.

Pogledajte na www.mariotomic.com/contact_me.php (pošaljite bilo sta, da biste dobili rezultat).

U kodu imam:

Code:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST')
    {
        $msg.="Name: ".$_POST['nume']." \n ";
        $msg.="<br /> E-mail:".$_POST['email']." \n ";
        $msg.="<br /> URL:".$_POST['website']." \n ";
        $msg.="<br /> <br />". $_POST['mesaj']." \n ";
        mail( $to, $subject, $msg,"From:".$_POST['nume']." <".$_POST['email'].">\nX-Sender: <".$_POST['email'].">\nX-Priority: 1\nReturn-Path: <".$_POST['email'].">\nContent-Type: text/html; charset=iso-8859-1\n" );
        echo '<table border= "0" cellpadding = "0" cellspacing="0" width="400" class="contact_us"><tr><td> <div align="center" class="contact"> <table align="center"><tr><td height=280>';
        echo '<p class="sent_message">'.$sent_message.'</p></td></tr></table></div></td></tr></table>';
        }
    else
        {
        ?>

na dva mesta center, ali ne radi. Verovatno zato što se nalzi unutar nekig drugih tagova, pa ga ni Dweaver ne obelezava kao validnu sintaxu. Jel ima zaobilazno rešenje?
[ 1r0nM4n @ 02.10.2005. 15:52 ] @
Kada se ova stranica otvori u DW-u ili FronPage-u tabela se lepo centrira.

Ne znam zasto nece na webu.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 02.10.2005. 17:19 ] @
Ma ona truga tabela se ni ne vidi u DW. Rešio sam problem. Dodao sam align="centar" celoj tabeli..to izgleda nisam video prvi put kad sam tražio problem.

Code:
<table border= "0" cellpadding = "0" cellspacing="0" width="400" align="center" class="contact_us">

Hvala svima :)
[ djmaki @ 04.10.2005. 10:49 ] @
Pa gde ti je ovde provera za tacno ispisanu e-mail adresu. Svaka adresa mora imati @ i zna se sta ide ispred a sta iza. To sredi! Sto se tice dizajna super je!
Poz
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 04.10.2005. 11:27 ] @
Takvom su je napravili autori. Ja je ne znam modifikovati, a iskreno, ne smeta takav propust. Ja poruku ionako dobijem, samo iza reci koja je navedena kao email server dodaje cpanel2.....co.yu :)
Hvala :)
Nego, zanima me da li postoji predefinisana sintaxa koja bi pokupila ime browsera i IP pošiljaoca?

Evo tvog testa:
Citat:

Name: gh
E-mail:hfv
URL:kkjhjkh

kjhjkh