[ ajdevuce @ 02.10.2005. 18:33 ] @
snimio sam vide file, a zvuk mi je vrlo tih, moram da pojacam zvucnike 100% da bi se malo culo. pomoću kojeg programa to pojacati.
hvala
[ milos308 @ 03.10.2005. 00:26 ] @
VirtualDub
[ Crocitizen @ 20.10.2005. 14:46 ] @
mali program koji se zove Ac3 filter,kojeg moraš imat da bi gleda bilo koji avi ili xvid file,otvori program i gledaj di su zvučnici i malo experimentiraj što sve treba....najbolji je u kombinaciji sa subtitleworkshop
[ milosevac @ 21.10.2005. 18:47 ] @
O cemu ti to prijatelju " najbolji je u kombinaciji sa subtitleworkshop " ?
Bas me zivo interesuje kakve veze imaju " babe i zabe "
Mislim da ako neko nezna nesto netreba da deli savete vec da pita !!!
[ the.kum @ 22.10.2005. 16:27 ] @
Uputstvo za Virtual Dub:
1. ucitas fajl
2. ides na Video -> Direct Stream Copy
3. Audio -> Full Procesing Mode
4. Audio -> Use Advanced Filtering
5. Audio -> Filters, pa napravis lanac input-gain-output, pa izaberes koliki ces gain, imas i test dugme (bice ti jasno kad vidis ovaj meni), a mozes da ubacis po potrebi i filtere, recimo lowpass da odseces visoke frekvencije.
6. File -> Save As Avi

I to bi bilo to. Ako eventualno nisi kompresovao audio onda ides na Audio->Compression pa izaberes kodek, pa bitrate, no ako hoces da kompresujes audio onda prethodno skini sa neta Lame ACM kodek i instaliraj ga pa njega biraj.

[Ovu poruku je menjao the.kum dana 22.10.2005. u 17:29 GMT+1]
[ absBeg @ 05.12.2006. 16:57 ] @
probao sam na ovaj nacin pojacati jedan tihi video fajl, ali Gain mi je dao pojacati samo do 8.0000. Kad pojacam do daske, cuje se osrednje, ali i dalje ne dovoljno. Pokusao sam vec pojacani fajl ponovo pojacati preko Gain-a, ali cim postavim Gain na 2 ili vise, sv zvuk se izgubi.

Sto raditi u ovakvoj situaciji?
[ Cileinteractiv @ 07.12.2006. 17:36 ] @
Razdvoj ton i sliku pa ton rekompresuj u wav, učitaj u npr Sound Forge normalizuj zatim kompresuj ton pri spajanju sa videom, video ne bi trebao da doživi rekompresiju! Malo koristi pretragu.