[ aleksandaraleksandar @ 03.10.2005. 16:09 ] @
Citat: The astronomers who in July announced the discovery of a "10th planet" in our Solar System now say the object has a moon. ![]() ![]() http://news.bbc.co.uk/go/rss/-/1/hi/sci/tech/4304048.stm |
[ aleksandaraleksandar @ 03.10.2005. 16:09 ] @
[ mushu @ 04.10.2005. 12:48 ] @
Pojma nisam imala o toj novoj planeti,zasto nije bilo kod nas na vestima
[ Shadowed @ 04.10.2005. 13:10 ] @
Zato sto se kod nas na vestima govori o "mnogo bitnijim, domacim temama".
[ Atos @ 04.10.2005. 14:36 ] @
Ne bih da zvucim neozbiljno, ali ovo je bar 5. put da cujem kako su otkrili "10"-tu planetu i dali joj ime.
Pozdrav, Atos [ mushu @ 04.10.2005. 14:53 ] @
Ja sto sam cula bilo je sve nekako hipoteticki,sve kao ima je al nikako da je nadju,e a jesu li je dodali po planetarijumima,sada ce morati i taj novootkriveni mesec
[ Atos @ 05.10.2005. 13:54 ] @
Zadnje sto sam cuo pre ovoga je to da je neki nas naucnik posmatrajuci model vodonikovog atoma nekakvom analogijom zakljucio da mora da postoji i 10-ta planeta jos pocetkom devedesetih, a da su neposredno posle toga i otkrili istu. Tako i sada, opet, videcemo da li je to "prava" planeta ovoga puta.
[ Marcony @ 05.10.2005. 14:45 ] @
Onda bi po toj analogiji svaki "Suncev" sistem trebao da ima 10 planeta.
[ Dark Icarus @ 05.10.2005. 15:42 ] @
Citat: Atos: Zadnje sto sam cuo pre ovoga je to da je neki nas naucnik posmatrajuci model vodonikovog atoma nekakvom analogijom zakljucio da mora da postoji i 10-ta planeta jos pocetkom devedesetih, a da su neposredno posle toga i otkrili istu. Tako i sada, opet, videcemo da li je to "prava" planeta ovoga puta. Je*ote u kakvoj mi državi živimo... (da prostite...) Što reko neko sa ovog foruma još odavno (ne sećam se ko, bilo je to pre četiri "desete planete"), "e ako onaj krompir proglase za planetu ja ću lično da protestujem". Za sada, ostanimo na tome da ima devet planeta i tri vidljiva krompira, sa još mnogo krompira tamo negde u Oortovom oblaku... Ako stojiš na Fobosu (marsov Mesec, ne sećam se da li mu je d=25 ili 40km) i baciš kamenčić, kamenčić će postati prirodni satelit ("mesec") Fobosa... da li to znači da treba da zakrčavamo forume svaki put kad neko sa Fobosa baci kamenčić? [ Lorens @ 05.10.2005. 18:16 ] @
Citat: Atos: Ne bih da zvucim neozbiljno, ali ovo je bar 5. put da cujem kako su otkrili "10"-tu planetu i dali joj ime. Problem je, izgleda, u tome sto i dalje nema opste saglasnosti sta planetu cini "planetom", tj. koje uslove neko telo u Suncevom sistemu (ili nekom drugom) treba da ispuni da bi se svrstalo medju planete... Neko smatra da je precnik samog objekta presudan... neko da je osim toga bitna i putanja, postojanje meseca ili nesto trece... itd, itd... [ Srdjan_ts @ 06.10.2005. 02:55 ] @
[quoteAko stojiš na Fobosu (marsov Mesec, ne sećam se da li mu je d=25 ili 40km) i baciš kamenčić, kamenčić će postati prirodni satelit ("mesec") Fobosa... da li to znači da treba da zakrčavamo forume svaki put kad neko sa Fobosa baci kamenčić?[/quote]Ja se ne bih razbacivao, kamencic tu, kamencic tamo i nema vise Fobosa.
[ codeus @ 07.10.2005. 00:31 ] @
to sa planetom br.10 je staro poprilicno... sad je na redu br.11 ... pa 12 itd...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|