[ fLuXx @ 03.10.2005. 16:21 ] @
Drug koji zivi blizu mene je preneo komp kod mene da preko mreze prenesemo fajlove sa njegovog harda (posto nema rezac). Posto nismo imali Butabilan CD XP-a, nego neki koji se mora instalirati iz windowsa, resili smo da prebacimo hard iz njegovog kompa u moj, da ga iz windowsa formatiramo. Moj komp ga je lepo prepoznao, a jos lepse formatirao. Kod mene sam takodje pokrenuo i instalaciju Windowsa XP i naredio joj da Win instalira na D: (drugov hard). Instalacija je lepo prosla, nakon cega sam imao i multiboot (Na c: WinXp i na d: jos jedan WinXp). I jedan i drugi su mi radili na mom kompu. Prebacio sam njegov hard njemu nazad u komp. Nije se butovao. Naravno, shvatio sam da ni ne moze jer je instalacija windowsa upisala bootloader na moju c: particiju. Posto nisam imao drugi cd resio sam da instaliram linux. Linux instalacija mi je blokirala neposredno pre kopiranja fajlova. Ovo je bio Mandrake 10.2. Zatim sam probao sa Mandrake 10.1, i desila se ista stvar. Zatim sam nabavio i butabilnu verziju Win Xp-a, i zapoceo instalaciju, medjutim ona zablokira ili kada ispise da ima 33 min do kraja ili 27 min do kraja. Probao sam 10 puta i svaki put zakoci, i nista se ne desava pa moram da restartujem. Ne znam sta je u pitanju! Sumnjam na Hard disk (Western Digital 40GB), jer je ranije imao nesto malo bad sectora, ali mozda manje od 1MB. Doduse, mozda je i ploca, jer mi se par puta desilo da nece da butuje ni sa flopija, nego tek posle 2-3 pokusaja. MOLIM VAS, POMAGAJTE!!! |