[ Goran Arandjelovic @ 05.10.2005. 19:38 ] @
Poceo sam da koristim MySQL++.
Prednosti i mane ove biblioteke?
Da li bi ste mi preporucili neke druge biblioteke ili bi ste mi savetovali da ostanem pri ovoj?
[ NrmMyth @ 07.10.2005. 19:18 ] @
Mene takodjer ovo pomalo zanima.
[ leka @ 10.10.2005. 11:03 ] @
Ta biblioteka nema mana. Prednosti su ocigledne - koristi obilato STDC++ i covek moze lepo da "seta" kroz tabelu sa iteratorima...
[ semsudin @ 10.10.2005. 11:27 ] @
pozdravi

i meni je to jako zanimljivo, samo kod mene odredjene stavri se nisu htjele iskompajlirati

ako je kod nekoga to uspjelo, molio bih da mi javi koji je kompajlr koristio i koju verziju mysql ++

[ _VampiR_ @ 10.10.2005. 12:19 ] @
Ja kompajlirao sa wx-devc++ 6.8 beta i radi bez problema.
[ Dragi Tata @ 10.10.2005. 14:11 ] @
Jedna mana: ako kasnije rešiš da promeniš DBMS moraćeš da izmeniš puno koda. Preporučujem neki ODBC wrapper kao što je DTL (ako voliš takav način programiranja)
[ Goran Arandjelovic @ 12.10.2005. 17:09 ] @
Citat:
Dragi Tata: Jedna mana: ako kasnije rešiš da promeniš DBMS moraćeš da izmeniš puno koda.

A šta je sa C API-jem po tom pitanju?

Citat:
leka: Ta biblioteka nema mana. Prednosti su ocigledne - koristi obilato STDC++ i covek moze lepo da "seta" kroz tabelu sa iteratorima...

Aha... a sem toga? Da li postoje još neke prednosti nad C API-jem? Inače, sve to pitam jer stvarno ne znam koji od ova dva API-ja da koristim...

Citat:
semsudin: pozdravi
i meni je to jako zanimljivo, samo kod mene odredjene stavri se nisu htjele iskompajlirati
ako je kod nekoga to uspjelo, molio bih da mi javi koji je kompajlr koristio i koju verziju mysql ++

MySQL++ 2.0.6 i gcc 3.3.4 i radi sasvim ok.