[ duksy @ 05.10.2005. 22:20 ] @
malo sam počeo raditi u pascalu , znam neke osnove , pa može li tko postati par linija koda za neki fora programčić :P? |
[ duksy @ 05.10.2005. 22:20 ] @
[ Srki_82 @ 06.10.2005. 08:18 ] @
Code: uses Crt; var S: String; I: Byte; begin ClrScr; WriteLn('Unesi rec: '); ReadLn(S); WriteLn('Rec od nazad ide ovako: '); for I := 1 to Length(S) do Write(S[I]); ReadKey; end. [ Passwd @ 06.10.2005. 13:38 ] @
zar nebi trebalo for i:=length(s) downto 1 ...
![]() [ Srki_82 @ 06.10.2005. 15:08 ] @
LOL
![]() Upropastio si mi ideju... da sam napisao potpuno ispravan kod on bi ga copy+paste u editor, pokrenuo i kazao WOW, OVO RADI, ali ovako bi pokrenuo i kad bi video da ne radi kako treba pogledao bi malo kod, potrazio gresku i na kraju je sam ispravio. Tako ce bolje da uci... sad si mu ti vec ispravio program... ![]() [ Aleksandar Đokić @ 07.10.2005. 01:04 ] @
Code: uses crt; var a,b,zbir: real; begin write('Unesi dva broja: '); read(a,b); zbir := a+b; write('Zbir je: ',z); end. davno sam radio u pascalu, valjda je ovako [ Passwd @ 07.10.2005. 14:43 ] @
Citat: Srki_82: LOL ![]() Upropastio si mi ideju... da sam napisao potpuno ispravan kod on bi ga copy+paste u editor, pokrenuo i kazao WOW, OVO RADI, ali ovako bi pokrenuo i kad bi video da ne radi kako treba pogledao bi malo kod, potrazio gresku i na kraju je sam ispravio. Tako ce bolje da uci... sad si mu ti vec ispravio program... ![]() hm, vise vjerujem da bi se radi te "greske" tolko izivcirao te bi prestao programirat ![]() Citat: guslac: Code: uses crt; var a,b,zbir: real; begin write('Unesi dva broja: '); read(a,b); zbir := a+b; write('Zbir je: ',z); end. davno sam radio u pascalu, valjda je ovako Ovu "gresku" prepustam njemu ![]() poz ![]() Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|