[ salec @ 06.10.2005. 14:27 ] @
[ salec @ 06.10.2005. 14:27 ] @
[ MitraX @ 30.04.2010. 17:01 ] @
A onda sam krenuo stranputicom...
[ despot77 @ 30.04.2010. 17:35 ] @
Pa šta bi... gdje te odvede ta "stranputica" :)
U Windows vode??? [ BBS @ 30.04.2010. 19:11 ] @
Evo je za bisere verovatno oboren rekord na ES čovek ladno podigao temu od pre 5 godina, neverovatno
Zaklučavajte ovo ili brišite [ combuster @ 30.04.2010. 19:55 ] @
Mozda je coveku doslo da se malo offload-uje, polako ljudi... :) Ipak je ovo tema o njemu :)
[ tdjokic @ 01.05.2010. 03:48 ] @
Citat: BBS: Evo je za bisere verovatno oboren rekord na ES čovek ladno podigao temu od pre 5 godina, neverovatno Zaklučavajte ovo ili brišite Jos jednom je neko negativno ocenio moje koriscenje neke stare teme ali mi se cini da stara tema sama po sebi ne pretstavlja nikakvo zlo i mirno se moze dogradjivati odnosno azurirati. Covek uradi pretragu o necemu sto ga zanima, nadje temu koja pise bas o tome a ona zakljucana! Onda imamo situaciju da se u 15 tema pise o tome kad ce PayPal u Srbiju, sta je FID, kako podmazati ventilator i slicno. [ MitraX @ 01.05.2010. 10:44 ] @
Hm... slucajno sam naisao na ovu temu i zaista nisam gledao datum kreiranja. Ako je to greh slobodno je mozete zakljucati, nemam nista protiv.
MitraX GNU/Linux live CD je nastao iz potrebe (muka je majka svih izuma) posto sam u to vreme radio kao sysadmin i programer i bez svih onih silnih alata na jednom mestu bilo je nemoguce zavrsavati poslove na vreme, a zelim imati slobodne vikende :-) "Stariji" clanovi foruma se sigurno secaju vremena kad je pojam USB flash memorije bio samo to - pojam i nista vise. Zato je i nastala ideja o pakovanju svega na samo 50 MB, tj. popularni vizitka CD. Slackware je bio logican izbor zbog veoma jednostavnog nacina pakovanja paketa. Intenzivno sam saradjivo i ucestvovao u programiranju ntfs-3g drivera tako da je MitraX jedinstven i po tome sto je prvi zvanicno imao podrazumevanu punu read-write NTFS podrsku u svetu. Onda mi je otadzbina nudila mesece druzenja sa "Gvozdenkom" od 7.62mm sa napomenom u pozivu da mi to "niko ne moze uskratiti" i kao pravi Srbin nisam imao srca odbiti tu velikodusnu ponudu. Salu na stranu, nisam se mnogo interesovao sta se pise o distribuciji i da li jos neko zna za ono sto je meni bilo neophodno u radu. Drago mi je ako je jos nekog spasilo muka s tim sto nisam siguran koliko je sada sama ideja svrsishodna s obzirom na prisustvo USB memorija na kojima je moguce instalirati full distribucije. Stranputica se odnosila na to da vec dugo radim kao strani placenik - senior developer i primarno se bavim ERP sistemima i Microsoft Dynamics produktima (AX, GP, .NET...) Ako je nekom to bitno, privatno koristim free software (jos uvek nisam stigao da updatujem Ubuntu, ali ovih dana sigurno) i ucestvovao u radu na nekim od popularnih free CMS resenja. Srecan svima 1. Maj i "Nek' nam dugo, dugo zivi rad..." [ combuster @ 01.05.2010. 11:03 ] @
Hah, izdajico :D
Salim se, ntfs-3g nam svima znaci dosta jer r/w podrska u kernelu nedostaje (iako na papiru stoji da je podrzana). Sto se teme tice - skroz opravdan vampirizam tako da nema razloga za zakljucavanjem :) [ Srđan Pavlović @ 01.05.2010. 11:10 ] @
Citat: slucajno sam naisao na ovu temu i zaista nisam gledao datum kreiranja. Ako je to greh slobodno je mozete zakljucati, nemam nista protiv. Hehe, nije nikakav greh naravno, samo je pravilo da se tako iskopane / prastare teme zakljucaju, mada, kako rece tdjokic/combuster, ne mora uvek da se zakljuca, ako ima nesto korisno opet vezano za tu temu ne vidim bas neku potrebu za lock. Svaka cast za uspehe - svaki uspeh je u svom vremenu tako da ono sto si ti uradio tada je bilo sigurno vrlo korisno (sys.admin alati na jednom mestu), a da ne govorimo o ntfs-3g drajveru koga danas maltene svi koristimo :) Recimo SysRescue-CD je jedan od slicnih kvalitetnih projekata, BackTrack kada je u pitanju pen-testing, itd - uvek je odlicna ideja imati dosta korisnih alata na jednom mestu, a danas kada je sistem moguce podici sa USB-a, to je prava stvar. Uglavnom, srecno sa novim poslom, i da - srecan 1. Maj :) [ vukk @ 05.05.2010. 22:49 ] @
i dan danas ga koristim, hvala Nenade, . . . nema jednostavnijeg resenja za reset admin pass. . . za win XP :)))
BackTrack ima alat, ali copy, paste itd. nekoliko puta, . . . dosadno pozdrav :) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|