[ Ivan Golubović @ 07.10.2005. 11:49 ] @
Imam problem sa instalacijom drajvera. Naime koji god drajver da pokušam da instaliram, ne mogu. Naime kada pokuša da "pokrene" grafičku sa novim drajverima pojavi mi se Windows blue screen i resetuje mi se komp.

Konfiguracija je sledeca:
AMD XP 3200+
Abit AN7
1 GB DDR
Asus v9570
Creative Audigy Platinum
i neka Asusova TV kartica...

Windows XP SP1

Ne verujem da je grafička neispravna jer mi drži koju hoću rezoluciju sa 32bit-nom paletom, ali na samo 60Hz... Do duše nisam je probao na drugom kompu...

Please help... :(
[ Mc. Blade @ 12.10.2005. 17:45 ] @
Nije mi baš jasno to da instaliraš koji god driver tvoja grafička kartica ima jedan jedini driver. Kažeš da se pojavi plavi ekran i onda se resetuje, to znači da Windows XP prekine rad sistema jer bi u suprotnom došlo do oštećenja hardvera, koje drajvere si pokušao da instaliraš napiši tačno, i našiši puno ime kartice, jeli sa nVidia chipom ili Ati-jevim. Ako je sa Nvidia Ge Force chipom otiđi na sajt www.nvidia.com i skini najnovije drajvere ili na www.ati.com ako je u pitanju Radeon chip

Što se tiče tvoje konfe ona je ok, a provjeri da li imaš instaliran .NET Framework
on je potreban da bi instalirao kako treba nove drajvere!
[ Ivan Golubović @ 13.10.2005. 01:09 ] @
Naveo sam gore tačan model kartice. U pitanju je nVidia GeForce 5700 čipset sa 256MB DDR memorije.

Pokušao sam da instaliram drajvere sa nVidinog sajta i one sa Asusovog (isti su, samo je razlika u distribuciji) ali nisam uspeo. Pokušaću sada da instaliram .NET Framework pa ću da javim šta sam uradio.

Hvala.
[ Mc. Blade @ 13.10.2005. 06:44 ] @
OK! Ukoliko ti ne pomognu ovi savjeti onda ti jedino rješenje bejkapiranje važnih podataka (ako ih imaš) i instalacija Windows od početka i formatiranje diska. Napomena: Dobro bi bilo da formatiraš disk pomoću Win98 Start up diskete i to naredbom format c: /u

Ukoliko je ostalo nekog "smeća" na disku ovakva naredba će potpuno formatirati disk, ne zaboravi ono /u

A kada to uradiš daj komandu fdisk /mbr kako bi očistio Master Boot Record.

Onda pokreni instalaciju WinXP i formatiraj NTFS, taj Service Pack 1 ti može uzrokovati probleme jer ima mnogo nekompatibilnosti, pa probaj instalisati WinXP bez SP1.

Pozdrav i javi ako uspiješ šta! Sretno
[ adem2611 @ 02.11.2005. 22:28 ] @
Imao sam isti problem dobro ti je rekao Mc.Blade, ako ne uspiješ ni sa
njegovim savjetima onda poslije formatiranja instaliraj win98se, ali prije
toga da bi prošla instalacija u biosu (setupu) isključi enhanced mod tj.
prebaci u kompatibilni sa winme, win98. poslije toga instaliraj XP i ASUS
drajvere jer ih XP sve neće prepoznati.
>
[ Ivan Golubović @ 06.01.2006. 13:02 ] @
Probao sam sa potpuno čistom instalacijom i javlja se isti problem (do duše sa SP1 i posle sa SP2). Nije mi jasno zašto mu toliko smeta...
Odoh sada da trazim disk bez SP-a...
[ pctel @ 08.01.2006. 23:04 ] @
Mislim da je ta graficka neispravna.