[ Stefano @ 07.10.2005. 15:01 ] @
Ne znam da li je pogodna soba...
Bas sam danas u jednoj prodavnici zagledao Samsung Slim fit televizor.Naime to je CRT televizor ali dosta je "tanji" od klasicnih televizora,i ovako na prvi pogled deluje kao da je LCD ili PLASMA(naravno dok ne vidis top iza).Inace po meni ovo je najlepsi CRT tv(ako izuzmemo Bang & Olufsen modele).
Ovaj sto sam ga ja video kosta 666 eur,sto i nije skupo za 16:9 TV od 32" i 100hz.
Za te pare mozes uzeti jedan od boljih Sony 29" 4:3 100Hz PIP modela kao naprimer XL71

Sta mislite kakva je slika na njemu ako ga uporedimo sa Sony-em?

Ako je slika istog kvalitet kao na Sony onda je ovaj Samsung veoma zaniljiva kupovina.
[ zema @ 08.10.2005. 00:18 ] @
U prodavnici u Brankovoj su imali oba ( tj. sony xl70), ako si iz Bg-a prosetaj i uporedi
[ happydayhr @ 08.10.2005. 11:27 ] @
bojim se definitivno geometrije i fokusa na tom tv-u
[ tdjokic @ 08.10.2005. 22:43 ] @
Ako je njoj dobar http://www.ameinfo.com/66528.html sto da i tebi ne bude? Da li je moguce da se vec i kod nas pojavilo? Ja sam pre nekog vremena ovde postavio temu o tome, kao pocinje,
pa ce nekad doci do nas.

Citat:
happydayhr: bojim se definitivno geometrije i fokusa na tom tv-u
Sumnjam da su firme kao sto je Samsung i LG krenule grlom u jagode. Ako im geometrija i fokus ne valjaju, narod ce to brzo otkriti i unistiti ih. U taj projekt su ulozene velike pare i dugo su isprobavali pre nego sto su krenuli u proizvodnju, tako da ja verujem da nije los. Na kraju krajeva - uvek se moze isprobati i u radnji, zar ne?

[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 08.10.2005. u 23:49 GMT+1]
[ happydayhr @ 09.10.2005. 12:19 ] @
ljudi sa foruma koji ga posjeduju pišu o tome što ti ja govorim
[ tokic @ 15.10.2005. 22:22 ] @
Ja sam o ovom tv pregledao sve moguce na celom netu, i probleme oko geometrije su imali ameri ali samo sa prvim generacijama koja se pojavila jos u aprilu.
Neki dan sam se u prodavnici igrao sa njim jedno sat vremena i nisam primetio da linije na ivici u 4:3 formatu igraju sto je i bio najveci problem.Inace velike prodavnice nisu bas merodavne sto se tice kvaliteta slike jer tamo je signal razdeljen na ko zna koliko tv-a.Inace tv je besan skroz i funkcije takodje.
Inace sutra idem da ga kupim u Novi Sad u Rodic MEGAMARKET,tamo kosta 56990,00 din a na ostalim mestima je od 63990 - 75000 dinara.
[ zoran @ 15.10.2005. 22:50 ] @
Ako kažeš da ima top pozadi , pa kako se onda ona devojka smestila iza ??
[ nedzad.k @ 15.10.2005. 23:23 ] @
ocigledno je da njoj ne smeta TOP!!!
[ iggihakk @ 28.01.2006. 16:25 ] @
prođe par meseca, cena akcijska u metrou - 35000 i ja ga kupih.
dizajn dobar, slika dobra - odgledan i dvd i tv, funkcije klasične samsung, videćemo šta vreme donosi.
[ Majstor Duja @ 28.01.2006. 16:52 ] @
Imam utisak da je taj Samsung nafilovan cipovima za digit. obradu slike i plus toga
novi tip kat. cevi, sto obicno rezultira kvarom u periodu od 2 godine...
...LG se puvao sa svojim plazma TV prijemnicima pa su im nakom 6-9 meseci
otkazivali bas ti plazma ekrani pa ko je imao srece uspeo je da ga zameni za
novi i sad gricka nokte da se to ne desi ponovo...
Savet: treba sacekati ali ako nekoga zulja nek` se istrci...
[ nightryder @ 28.01.2006. 23:00 ] @
Od prosle nedelje i ja sam vlasnik jednog takvog.I sta davam kazem,posle Sony-ja starog 10godina,ovo je paznik za oci.I slika i dizajn su vrh,kupio sam ga u Metrou gde je bilo
poredjano bar 50 raznih tv-a,i posle par sati gledanja i poredjenja sa ostalima zakljucismo da ima najbolju sliku od svih ostalih Samsunga jedino je ostala nedoumica oko jednog Sonija koji je bio mnooogo dobar ali i mnoogo skuplji.I ja ga kupim (35388din)i kad sam ga pustio u rad...Pogledajte temu: "Nemam ton na B-92".I plus geometrija bi mogla malo da bude bolja.Sve ostalo je Ok.Ali tih par sitnica mi nekako kvare onaj prvi utisak o vrhunskom TV-u.
[ podgor @ 01.02.2006. 22:37 ] @
Imao sam priliku da gledam taj tv-ima los fokus koji se i ne moze dostelovati,geometrija katastrofa , kad se iskljuci ''plavi ekran'' da se na ekranu moze vidjeti snijeg kad nema prijema primjecuje se krug nejednakog fokusa i konvergencije kao sestarom da je nacrtano a sve je to proizvod kratke katodne cijevi.Jedino je dizajn ok.
[ tdjokic @ 02.02.2006. 02:31 ] @
@tokic - off topic - idi bre tokic-u, prepade me citam tvoj post i nista ne kapriam - kad sam to napisao, a posle vidim da pise "tokic" a ne "tdjokic"!

@ostalima: narode, sve je moguce. Ipak, sumnjam da je sve tako crno kako se prica. Doterace oni to. Mozda je i ovo sto ovde par ljudi rece - antena u velikoj radnji. Ostaje jedan veliki adut - CENA, CENA PRIJATELJI! To je sustina. Dok pocnu da prave 15" za PC-e, slika ce vec biti doterana super. Ja se uzasavam mrtvih piksela na LCD monitoru a ni ona plastika spreda mi ne uliva bas neko poverenje - mekan monitor, bas me zbunjuje
[ aleksa74 @ 02.02.2006. 12:13 ] @
Zeleo bi nesto da pitam ljude koji ga poseduju: koja je prednost ovog TV-a u odnosu na Samsung 29m066 (100Hz, klasicna katodna cev)? Trazio sam podatke o njima na netu i pogledao oba u Metrou i nisam primetio neku razliku u slici. Ako su im karakteristike slicne, mislim da i nije neki posao kupiti slimfit (decije bolesti), a to sto je za trecinu plici i ne znaci mnogo, a i dizajn me ne obara s nogu.
Hvala
[ tdjokic @ 02.02.2006. 12:44 ] @
Citat:
aleksa74: a to sto je za trecinu plici i ne znaci mnogo

Znaci - klasicni TV gube bitku sa LCD i plazmom i ova "trecina" im je velika sansa da se odrze na trzistu - prihvatljive dimenzije uz mnogo povoljniju cenu. Naravno da ce imucniji kupci i dalje birati po volji ali ce mnogi, koji do sada nisu mogli da si priuste 30" TV, sada kupite ove plice za trecinu. Moj stari TV Sony, od oko 19" dijagonale je priblizno toliko i dubok, uzas! Jedva sam mu nasao mesto u maloj sobi, gde po dijagonali i spada. Regularni ormani i regali su duboki 60 cm i u njih je dosta tesko staviti TV dubok 30" (cca 75 cm). Plice 30-tice su duboke oko 20" , sto je za ormane i regale taman.

Prava vrednost ove trecine ce se pokazati kad klasicni TV-i pocnu da nestaju iz radnji. Monitori za PC, klasicni - 14" i 15" vise nema, najmanji su od 17" i ko zeli 14" ili 15" je prisiljen da kupi TFT, sto je vec lepa para.
[ Anti Patriota @ 22.05.2006. 22:36 ] @
veliki CRT TV ti zauzme da kazem otprilike oko pola kvadratnog metra stana plus jachi komad namestaja ... preracunajte koliko je to u parama zauzeto :) dakle isplati se da kupis jedan TFT - o kvalitetu da ne govorimo plus potrosnja energije je manja!
[ bujde16 @ 24.04.2007. 13:11 ] @
Od 26.04 akcija u metrou.samsung WS-32z308tx za 25.948.20 dinara.Dajte neka iskustva,da li da kupujem?
[ damg @ 24.04.2007. 17:33 ] @
Skoro sve je već rečeno...
Cenu su mu dobrano skresali, moram da priznam. Najbolje idi u Metro pa na licu mesta vidi, uporedi, razmisli...
Nadji neki program gde se skroluje tekst sa leva na desno pri dnu ili vrhu ekrana pa će ti biti jasno o čemu se pričalo.
Još sam primetio u prodavnici, a nije spomenuto ovde: vrlo primetno "disanje" slike - preko 1cm se skuplja i širi slika pri promeni tamno - svetlo.
Meni je cela ta SlimFit serija totalno razočarenje. Jedino mu je dizajn jako lep, ali to je već za one kojima tv služi samo kao ukras...
[ charchfeno @ 24.05.2007. 00:48 ] @
Dobro ljudi ja planiram da kupim skoro neki novi televizor Samsung zato sto ga vec imam i pokazao se super, slim varijantu zato sto je prakticna zbog prostora i lepog je izgleda + podseca na lcd. Zato vas molim da mi pomognete i kazete svoje neko misljenje o ovoj kupovini citao sam predhodne post-ove ali su oni stari neki cak i iz 2005-e godine. Zato me zanima necije novo sveze iskustvo o slim tipovima televizora marke samsung. Kakvog su kvaliteta?

UNAPRED HVALA!!!
[ Majstor Duja @ 24.05.2007. 09:06 ] @
Nista se nije promenilo ....
[ charchfeno @ 24.05.2007. 13:40 ] @
Dobro kako mislis nista se nije promenilo, jel se kvare ti televizori malo vise od uobicajnog. Iskreno vidim da ih ljudi kupuju kao nenormalni i od svojih prijatelja i poznanika jos nisam cuo ni jednu zalbu ili kritiku. U svim shop-ovima najzastupljenije su te slimfit varijante i prodaja ide dobro a opet ovamo na forumu drvlje i kamenje na sve televizore iskreno malo sam zbunjen i razmisljam o kupovini nekog crno-belog modela ili eventualno kapri:)
[ Majstor Duja @ 24.05.2007. 14:52 ] @
Citat:
charchfeno: ... Iskreno vidim da ih ljudi kupuju kao nenormalni i od svojih prijatelja i poznanika jos nisam cuo ni jednu zalbu ili kritiku. U svim shop-ovima najzastupljenije su te slimfit varijante i prodaja ide dobro a opet ovamo na forumu drvlje i kamenje na sve televizore iskreno malo sam zbunjen ...:)

Milane, uz sve postovanje ali prodaju i drogu na svakom cosku i svi je kupuju k`o ludi a to ne znaci da je ona zdrava i povoljna...
..a to sto ste zbunjeni..pa to je normalno, proci ce...Poz.
Sta je Kapri? Onaj Ford? Taj auto mi se jako dopada...
[ charchfeno @ 24.05.2007. 17:24 ] @
Citat:
Majstor Duja: Milane, uz sve postovanje ali prodaju i drogu na svakom cosku i svi je kupuju k`o ludi a to ne znaci da je ona zdrava i povoljna...
..a to sto ste zbunjeni..pa to je normalno, proci ce...Poz.
Sta je Kapri? Onaj Ford? Taj auto mi se jako dopada...

Kapri je stari neki televizor koga je mislim proizvodila nasa elektronska industrija
[ Majstor Duja @ 25.05.2007. 09:22 ] @
Onda je bas star....ja pamtim samo do MAJOR-a 69....Poz
[ dragangra @ 04.06.2007. 09:00 ] @
Citat:
charchfeno: Dobro kako mislis nista se nije promenilo, jel se kvare ti televizori malo vise od uobicajnog. Iskreno vidim da ih ljudi kupuju kao nenormalni i od svojih prijatelja i poznanika jos nisam cuo ni jednu zalbu ili kritiku. U svim shop-ovima najzastupljenije su te slimfit varijante i prodaja ide dobro a opet ovamo na forumu drvlje i kamenje na sve televizore iskreno malo sam zbunjen i razmisljam o kupovini nekog crno-belog modela ili eventualno kapri:)

Jedan od samsungovih slim fit modela imam vec mesec dana i iskustva su izuzetno pozitivna. Ne slusaj komentare ljudi koji komentarisu samo da bi nesto rekli. To su uglavnom pausalni komentari ljudi koji nisu ni imali dodira sa ovim modelom, vec pisu na osnovu istih takvih komentara na drugim forumima ili eventualno ako su sliku na TV videli pri losem signalu u prodavnici. Samsung je suvise ozbiljna firma da bi forsirao problematicne modele. Ako vec kazes da imas poznanike koji imaju ove modele, pogleda kod njih neki DVD film, po mogucstvu preko konponentnog ulaza gde ces imati i progresive scan pa ces videti o cemu pricam. Pozz

[Ovu poruku je menjao dragangra dana 04.06.2007. u 14:43 GMT+1]
[ tdjokic @ 04.06.2007. 14:07 ] @
Ja ga imam vec skoro godinu dana i na njemu me najvise nerviraju reklame
[ nessha @ 04.06.2007. 15:34 ] @
Citat:
dragangra: Jedan od samsungovih slim fit modela imam vec mesec dana i iskustva su izuzetno pozitivna. Ne slusaj komentare ljudi koji komentarisu samo da bi nesto rekli. To su uglavnom pausalni komentari ljudi koji nisu ni imali dodira sa ovim modelom, vec pisu na osnovu istih takvih komentara na drugim forumima ili eventualno ako su sliku na TV videli pri losem signalu u prodavnici. Samsung je suvise ozbiljna firma da bi forsirao problematicne modele. Ako vec kazes da imas poznanike koji imaju ove modele, pogleda kod njih neki DVD film, po mogucstvu preko konponentnog ulaza gde ces imati i progresive scan pa ces videti o cemu pricam. Pozz

[Ovu poruku je menjao dragangra dana 04.06.2007. u 14:43 GMT+1]

Ha, ha, ha... pausalni komentari ljudi koji su preturili preko glave po deset hiljada ili vise televizora!
Bas me zivo interesuje na kojim referencama Ti gradis svoje iskustvo i teoriju, osim tog jednog tvog "slim-fit-a" !???

[Ovu poruku je menjao nessha dana 04.06.2007. u 16:47 GMT+1]
[ dragangra @ 04.06.2007. 16:00 ] @
Citat:
nessha: Ha, ha, ha... pausalni komentari ljudi koji su preturili preko glave po deset hiljada ili vise televizora!
Bas me zivo interesuje na kojim referencama Ti gradis svoje iskustvo i teoriju, osim tog jednog tvog "slim-fit-a" !???

[Ovu poruku je menjao nessha dana 04.06.2007. u 16:47 GMT+1]

Pa ja i ne pricam o tih deset hiljada i vise televizora koje si ti preturio preko glave, vec samo o slim-fit modelu. Naravno ne pada mi na pamet da ti pricam o svojim referencama, ali cu probati da tebi i ostalima pomognem oko geometrije koja se PODESAVA!!!!!
Ovde imate i detaljno uputstvo

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=353081
[ filka @ 04.06.2007. 16:29 ] @
Cek malo da razjasnimo nesto,kako ces pomoci oko geometrije koja se podesava kada ti i svaki drugi padobranac na ovom forumu gleda tv od napred dok ti ljudi kojima ces da pomognes gleda tih na desetine hiljada tv odpozadi i POPRAVLJA ih i svaki dan mora da na nekom musterijom dokaze da ta geometrija je fabricki nastelovana do max. i da je to to a ne svaki ko seta internetom i pritom nadje neku stranu kako se preko SM steluje nesto u tv-u misli da sve zna oko GEOMETRIJE!!!!
[ nessha @ 04.06.2007. 16:43 ] @
Citat:
dragangra: Pa ja i ne pricam o tih deset hiljada i vise televizora koje si ti preturio preko glave, vec samo o slim-fit modelu. Naravno ne pada mi na pamet da ti pricam o svojim referencama, ali cu probati da tebi i ostalima pomognem oko geometrije koja se PODESAVA!!!!!
Ovde imate i detaljno uputstvo

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=353081

Eto, sad saznasmo i nesto novo... a to je da se geometrija na TV-u podesava! Mashala! A kad je to sve tako savrseno, sto vi kao srecni vlasnici razbijate glavu s" podesavanjem geometrije !
[ dragangra @ 04.06.2007. 16:44 ] @
Citat:
filka: Cek malo da razjasnimo nesto,kako ces pomoci oko geometrije koja se podesava kada ti i svaki drugi padobranac na ovom forumu gleda tv od napred dok ti ljudi kojima ces da pomognes gleda tih na desetine hiljada tv odpozadi i POPRAVLJA ih i svaki dan mora da na nekom musterijom dokaze da ta geometrija je fabricki nastelovana do max. i da je to to a ne svaki ko seta internetom i pritom nadje neku stranu kako se preko SM steluje nesto u tv-u misli da sve zna oko GEOMETRIJE!!!!

Toliku gomilu gluposti nisam cuo odavno. Zar zaista mislis da se svaki primerak posebno podesava. Od kolege koji radi za Samsung nisam dobio takve informacije. Ili mislis da svaki lokalni majstorcic zna o tome vise od samsungovog inzenjera. A ako musteriji ne znas da pomognes bolje ga posalji kod drugog nego da mu pricas price "kako je to fabricki podeseno, kako to ne moze" i slicne gluposti.

[Ovu poruku je menjao dragangra dana 04.06.2007. u 18:06 GMT+1]
[ filka @ 04.06.2007. 17:50 ] @
A jesi li se nekad zapitao dali taj lokalni majstorcic ima neku diplomu ETF ili je ispod tvoje maste i kazi molim te na linku koji si nam dao sta to znaci tamo i ako ti je taj kolega u samsung imalo od koristi neka ti predoci neke stvari kako se odvijaju u zivotu jer sa takvim kao sto si ti koji misli da sve zna radim svaki dan i nimalo mi nije prijatno jer LJUDI topla voda je odavno izmisljena...
[ Majstor Duja @ 05.06.2007. 14:20 ] @
Citat:
dragangra: Toliku gomilu gluposti nisam cuo odavno. ...

E, vala, nisam ni ja..Pa, Dragane, eto, imamo nesto zajednicko....s tim da su nam smerovi gluposti suprotni ....

(podseti me to na pricu iz jednog drugog dela ES-a kada je lik branio svoj Jugo45 kako je najbolji auto na svetu i
ni malo mu nije smetalo to sto je njih 80 reklo sve najgore o tom "automobilu")
Pozdrav za pausalne komentatore i lokalne majstorcice...hahahahaaaaaaaaaaa!
[ dragangra @ 06.06.2007. 08:37 ] @
Citat:
filka: A jesi li se nekad zapitao dali taj lokalni majstorcic ima neku diplomu ETF ili je ispod tvoje maste i kazi molim te na linku koji si nam dao sta to znaci tamo i ako ti je taj kolega u samsung imalo od koristi neka ti predoci neke stvari kako se odvijaju u zivotu jer sa takvim kao sto si ti koji misli da sve zna radim svaki dan i nimalo mi nije prijatno jer LJUDI topla voda je odavno izmisljena...

He he. Ako vec imas diplomu ETF-a lepo nam sad svima priznaj da si ispit "Samsung televizori" polozio na puskice.
Majstor dujo uporedjivati samsung i yugo ... mislim sta reci. Da si rekao tojota ili mazda pa da razumem.

A sto bi rekao nas Velja "Ljudi mnogo lupate, da pomalo lupuckate pa da vas tolerisem"
[ Majstor Duja @ 06.06.2007. 09:27 ] @
Citat:
dragangra
A sto bi rekao nas Velja "Ljudi mnogo lupate, da pomalo lupuckate pa da vas tolerisem"

Ako si ti stigao da citiras tog primitivca onda je ova prepiska za mene zavrsena!
[ nessha @ 06.06.2007. 12:42 ] @
Cuti Duki... evo ja kao "lokalni majstorcic" sam se pokrio usima i ne smem da pisnem pred takvom "gromadom i autoritetom" olicenom u "prijatelju inzenjera iz Samsunga" ! Ko zna, do sutra ce mozda da se javi i neki moj prijatelj da "lokalnim majstorcicima" odrzi po neko slovo iz televizije ! Sta da radis.... savremeno doba... promene.... i gavrani poceli da lete u rikverc!
[ vaske71 @ 06.06.2007. 13:04 ] @
Ma sta vi lokalci znate - Majstor Dujane i Nessho tisina na pomolu su nove snage - oni znaju mnogo vise od nas starih , sta mi znamo sto oni vec neznaju - elektronika bato , ljudi kupujte Beko televizore

[Ovu poruku je menjao vaske71 dana 06.06.2007. u 14:57 GMT+1]
[ filka @ 07.06.2007. 18:57 ] @
Hm,no comment:)))
[ zokaaa @ 07.06.2007. 20:23 ] @
Ja ga ne bi ovoliko reklamirao ni da sam zaposlen u Samsungu. Mislim, lepo je sto se coveku svidja taj TV ali ubedjivati ostale da je to extra TV, to vec prelazi u domene naucne fantastike.
Jos samo da prvom liku koji padne na to ponudi svoj extra ocuvan TV ( model svi vec znamo ) a on otrci u prvu prodavnicu i kupi lepo panasonik, LG ili nesto slicno.
Sve mi lici na ono : pa sto samo ja da se zajebem.
Napomena :Samo moje skromno misljenje.
[ momo# @ 07.06.2007. 21:37 ] @
Au ala ste razvezali,pa nece cojek da se zeni sa samsungom ,ako ne valja ,prodaj pa drugi
[ zokaaa @ 07.06.2007. 22:06 ] @
Citat:
momo#: Au ala ste razvezali,pa nece cojek da se zeni sa samsungom ,ako ne valja ,prodaj pa drugi

Kasno..... Vec se ozenio.
[ nessha @ 07.06.2007. 22:52 ] @
Citat:
zokaaa: Kasno..... Vec se ozenio.

He,he... ko se zeni na brzinu, taj se kaje na-tenane!
Bolje dobar razvod nego los brak!
[ grgic77 @ 08.06.2007. 09:51 ] @
Interesuje da li je jos neko kupio ovaj model "samsung ws-32z308tx" kakvi su vam utisci?
Ja sam ga uzeo pre oko mesec dana u Tehnomarketu i zadovoljan sam za sad jedino me neto brine a to je nisam u pocetku obracao paznju ali jutros kada sam ga gasio kad nestane slika sa ekrana posle sekund-dva mi se pojavi tacka na ekranu i nestane! Da li neko ko ima taj model da moze to da mi proveri da li se to desava jos kod nekog.
[ damg @ 08.06.2007. 13:19 ] @
Citat:
nessha: He,he... ko se zeni na brzinu, taj se kaje na-tenane!
Bolje dobar razvod nego los brak!

U ovom slučaju sa samsungom će ostati udovac.
[ zokaaa @ 08.06.2007. 18:48 ] @
Citat:
grgic77: Interesuje da li je jos neko kupio ovaj model "samsung ws-32z308tx" kakvi su vam utisci?
Ja sam ga uzeo pre oko mesec dana u Tehnomarketu i zadovoljan sam za sad jedino me neto brine a to je nisam u pocetku obracao paznju ali jutros kada sam ga gasio kad nestane slika sa ekrana posle sekund-dva mi se pojavi tacka na ekranu i nestane! Da li neko ko ima taj model da moze to da mi proveri da li se to desava jos kod nekog.

Najbolje je da pitaš onog "dragangra". Pa čovek ima veze direktno u Samsungovom inžinjeringu.
[ nessha @ 08.06.2007. 19:22 ] @
Citat:
damg: U ovom slučaju sa samsungom će ostati udovac.

Pa Boze moj... nista nije vecito !
[ filka @ 09.06.2007. 17:36 ] @
Da da direktno u dream timu koji u samsungu odnosno samo u jednoj sasiji stavljaju na +180v liniji blok od 100nf 80v a mozda i manje,sve sam u misli da nije njegov drug to izmislio da nama lokalnim majstorcicima bude lako da ga popravimo...pozdrav...
[ zokaaa @ 10.06.2007. 19:42 ] @
Citat:
filka: Da da direktno u dream timu koji u samsungu odnosno samo u jednoj sasiji stavljaju na +180v liniji blok od 100nf 80v a mozda i manje,sve sam u misli da nije njegov drug to izmislio da nama lokalnim majstorcicima bude lako da ga popravimo...pozdrav...

Sreća naša da pravi inžinjeri rade u Samsungu, tako da nemojte da se sekirate: biće posla.....
[ dmelektronik @ 10.06.2007. 22:21 ] @
sta ste svi pocvikali od nekoga ko ima tek 8 postova
i pametniji je od celog ES-tv tima ;)

voli samsung pa neka mu ga, za mene je samsung
bio i ostao lider u proizvodnji tv sa losim ekranima i
to se nastavlja i sa slimfit ili kako vec linijom,

treba sad da uzimam metar pa da merim da bi tacno
utvrdio ali evo i na nevidjeno rekao bih da je
Bang&Olufsen LX serija i sa obicnim ekranom
mnogo vise slimfit nego ova samsungova a
ima je vec 15 godina, kao sad samsung
izmislio nesto novo,

kod mene u komsiluku covek zatvorio prodavnicu
tv-a zbog samsunga koji se pola pokvarili jos dok
su radili na polici u radnji nije ni stigao da ih proda,
e sad to objasnite ovome draganu gra-gra i
njegovome prijatelju iz samsunga
[ nessha @ 11.06.2007. 08:23 ] @
Sve receno ti je tacno, osim toga da su "svi pocvikali"!? Vidis da se "zekimo" sa glupostima!
[ dmelektronik @ 11.06.2007. 09:26 ] @
pa u tom pasosu gde pisem da ste "pocvikali" stoji smesak
na kraju tako da mi je jasno sta radite

nego posto je u ovoj temi cela elita ajde mi dajte kako
se ulazi u servis za watsona fa7000, ima tema
postavio sam sinoc ne nalazim nista
po netu za njega, pozzz
[ nessha @ 11.06.2007. 11:21 ] @
Citat:
dmelektronik: pa u tom pasosu gde pisem da ste "pocvikali" stoji smesak
na kraju tako da mi je jasno sta radite

nego posto je u ovoj temi cela elita ajde mi dajte kako
se ulazi u servis za watsona fa7000, ima tema
postavio sam sinoc ne nalazim nista
po netu za njega, pozzz

Ma naravno, naravno ... razumemo se ! A evo, od "elite" za elitu... odgovor u vezi Watsona!
Istovremeno na tastaturi TV-a pritisni VOL -, a na daljincu taster SUB CODE !
Izvini sto ti odgovaram ovde, al" ajd" da ne pisem dva put", a tebi je i onako "ist djavo" !
A i "dusmani" ga ovde u pretrazi nece naci.... He, he, he.... !!!
[ filka @ 11.06.2007. 12:20 ] @
Dobra maska postavis temu a odgovor ocekuj u neku drugu temu)))pozdrav...
[ nessha @ 11.06.2007. 12:24 ] @
Pa to mi "lokalni majstorcici" tako radimo ! Znas, frustracije i kompleks nize vrednosti pred Samsung-om.... inzenjeri.... slim-fit.... eeeej.... znas ti sta je to! Mi moramo malo iz senke, po malo da promolimo usi, a ako malko uznapredujemo, mozda cemo jednog dana da dozivimo i tu pocast da popravljamo "slim-fit" !
San svakog "lokalnog majstorcica" je da mu kruna karijere bude: SAMSUNG... SLIM FIT !!!
[ dmelektronik @ 11.06.2007. 16:17 ] @
ajd jos malo pomoci, nemam original daljinac,
koji bi to bio sub code taster na pilotu neki od
ovih za teletext, al nikako nece u servis da udje,
jesi siguran u ovo resenje?
[ nessha @ 11.06.2007. 16:35 ] @
Na Philipsovim daljincima to ti je taster u grupi teletekst tastera, a obelezen je kao krug sa "izvadjenim" jednim (cetvrtim) kvadrantom.... (nalik satu)! Na philipsovom daljincu RC 5991 je to prvi taster u trecem redu, odozdo !
Jel" dovoljno!?
[ dmelektronik @ 11.06.2007. 20:13 ] @
ako otvorim servis jeste, ako ne otvorim nije ;)
hvala i pozzz

[Ovu poruku je menjao dmelektronik dana 12.06.2007. u 16:19 GMT+1]
[ nessha @ 11.06.2007. 20:37 ] @
Pa ako ovako nece, samo ti pajser moz" pomoci... ne bi li ga otvorio !
[ nessha @ 12.06.2007. 12:48 ] @
Kolega Dejane, mala ispravka ! Taster na daljincu se ne zove "Sub - code", vec "Sub - page" ! Ja sam napravio lapsus, ali moj lapsus ne menja "fabulu radnje"... he,he,he... Postupak je taj, taster je taj.... e sad ime.... nije ni bitno !
[ kamerman @ 03.10.2007. 23:36 ] @
Dosta ovih dana citam o ovim modelima odnosno o modelu WS 32Z 419 T,TQ,P,PQ.Jedni pisu da su potpuni promasaj drugi da su prezadovoljni i vise sam u nedoumici o cemu se radi.Ja sam video Tv u radnji i na izgled je po mom ukusu.Slika mu je isto bila dobra koliko je to moguce u radnji videti.Da cujem neka nova misljenja o ovim modelima i da li da ga kupujem ili ima nesto bolje za te pare.Njegova cena je oko 30 000 din.
[ boki78 @ 04.10.2007. 08:23 ] @
Kamermane moj ti je savet da nikako ne kupujes taj TV!Jednostavno ovde ti je sve lepo objasnjeno i ako nemas para za LCD onda uzmi neki CRT i bices miran dok ne budes imao mogucnosti da uzmes neki LCD.I ja sam se bio zagrejao da ga uzmem u jednom trenutku ali sam sva sreca pratio ovu temu i napravio pravi potez ne uzevsi ga.Drugar koji ga je uzeo imao je problema sa njim vec posla 2 meseca i sva sreca da su prihvatili da vrati taj TV i uzme drugi model.Mnogo kompetetniji ljudi od mene su vec sve rekli ovde tako da mislim da trebas da poslusas njihov savet.I jos jedna stvar ako se vec budes odlucio da ga uzimas,znaj da je cena oko 23000 a ne 30000!
[ kamerman @ 04.10.2007. 17:13 ] @
Ja sam najjeftinije ove modele naso po ceni od 26 000.Gde to ima za te pare ? Koji onda model TV si ti kupio ako je tako da ova slimfit serija tako brzo crkava ?
[ boki78 @ 04.10.2007. 22:52 ] @
Ja sam uzeo Samsung-ov LCD od 27 inci jer je to velicina koja je sasvim dovoljna za moju sobu i prezadovoljan sam. Naravno on kosta oko 45000 sto znaci da je duplo skuplji od slimfit-a pa ne znam da li se mozes uklopiti u cenu.Procitaj malo i ovu temu (http://www.elitesecurity.org/t...-HDTV-opremanja-sa-HD-signalom) pa ce ti biti malo jasnije da li takav tv zadovoljava tvoje potrebe.U svakom slucaju dobro razmisli i nakon toga izaberi tv.Pozdrav!
[ kamerman @ 04.10.2007. 23:29 ] @
Ja sad u sobi imam Sony od 63 cm koji je kupljen pre 16 god. i tad je to bio dobar tv sa za to vreme velikim ekranom.U ovoj danasnjoj velikoj ponudi svih vrsta tv-a bilo bi mi malo glupo da se spustam ispod tog nivoa i kupujem neki tv od 54 cm ili tako nesto samo zato sto je LCD.Znaci treba mi neki veci tv sto su ovi modeli slimfit od 32" sa svojom cenom za mene prava stvar.Za neki LCD nemam para inace bi ga rado uzeo jer znam da je to buducnost,ali sta da se radi.Mislim da CRT televizori ipak zavrsavaju svoje i da se to jedino kod nas jos prodaje i tek sad su toliko jeftini i svako ih moze kupiti zato sto verujem da na zapadu takvih televizora vise i nema u prodaji pored svih ovih silnih LCD,plazma i TFT monitora plus 16:9 format.Jako sam zbunje u vezi tih slimfit televizora.Nikako mi nije jasno da mogu bas tako brzo da se pokvare.Meni u principu ne treba neki extra kvalitet ili vec sta nego samo dobar tv za gledanje i da se ne pokvari nakon godinu dana pa da se zajebavam sa majstorima.Koji model bi mi preporucili onda u toj varijanti od 32" i 16:9 formatu na 100 hz i naravno do 30 000 din ?
[ boki78 @ 05.10.2007. 08:51 ] @
Pazi 27 inci ti je oko 70cm pa se svakako ne bi spustao ispod nivoa od 63cm.E sada sto se tice uklapanja u cenu od 30000 za 16:9 tv imas recimo Beko od 26 inci(66cm) ali stvarno ne znam kog su kvaliteta njihovi proizvodi.Ne bih hteo da se pravim pametan i otkrivam toplu vodu ali mozda je bolje da sakupis ako mozes jos 15000 jer za te pare ces imati sasvim pristojan izbor LCD televizora a kupovina tv-a je ipak investicija na relativno duzi period.
[ Majstor Duja @ 05.10.2007. 09:20 ] @
Citat:
kamerman: Ja sad u sobi imam Sony od 63 cm koji je kupljen pre 16 god. i tad je to bio dobar tv sa za to vreme velikim ekranom.U ovoj danasnjoj velikoj ponudi svih vrsta tv-a bilo bi mi malo glupo da se spustam ispod tog nivoa ...

..pa odmah posle toga sledi:

Citat:
..Znaci treba mi neki veci tv sto su ovi modeli slimfit od 32" sa svojom cenom za mene prava stvar.

Znaci - imate "nivo" i trazite uredjaj sa "odgovarajucom" cenom? Prilicno kontradiktoran zahtev, zar ne?

Citat:
Nikako mi nije jasno da mogu bas tako brzo da se pokvare.

To je zato sto niste strucnjak za ovu oblast...ni meni nije jasno kako neko moze da se razboli ali nisam lekar pa se nekad "zaje8avam" sa lekarima

Citat:
Meni u principu ne treba neki extra kvalitet ili vec sta nego samo dobar tv za gledanje i da se ne pokvari nakon godinu dana
pa da se zaje8avam sa majstorima.

Onda je samsung pravi izbor jer neki primerci rade i do 2 godine a neki i duze..moze "normalno da se gleda" i ne ujeda korisnika,
takodje, imam osecaj da bi se vise majstori "zaje8avali" sa Vama a manje sa uredjajem zbog Vaseg nadmenog pristupa

Citat:
Koji model bi mi preporucili onda u toj varijanti od 32" i 16:9 formatu na 100 hz i naravno do 30 000 din?

I posle svega ocekujete pomoc tj. odgovor od strucnog "zaje8anta" tj. majstora ....mene bi bilo sramota da to i trazim!
Ali ipak ko sam ja? ....Samo majstor.
[ kamerman @ 05.10.2007. 14:56 ] @
Ti si stvarno neki "zajebant" od majstora i takvi ste svi.Tebi ne bi ni odneo televizor nikad na popravku posto iz tvog pisanja vidim koliko si nadmen,a mogu da zamislim kad bi video tvoje lice.Mislim da bi mi televizor kod tebe stajao jedno godinu dana dok ocenis sta mu je.Nisu ove nove tehnologije za nase majstore.To je proslo vreme pa ste ostali beh hleba danas,a i cene televizora su toliko pale da ne vredi gubiti zivce sa vama.Steta za vas sto su izmislili ove LCD ekrane.Nego ako si imao nesto pametno da kazes onda si to i trebao,a ne da kritikujes.Mislim da ovde niko ne postavlja pitanje zato sto sve zna kao ti nego zato sto nezna.Ako neko ima nesto pametno da mi kaze neka pise jos o ovim televizorima.Hvala svima.
[ Majstor Duja @ 05.10.2007. 17:05 ] @
Mozemo da predjemo na "Vi" nemam nista protiv...a sto se tice dolaska kod majstora...
...svako jednom dodje - a onda - najgora nocna mora....
[ TDA @ 05.10.2007. 17:35 ] @
Citat:
kamerman:Tebi ne bi ni odneo televizor nikad na popravku posto iz tvog pisanja vidim koliko si nadmen,a mogu da zamislim kad bi video tvoje lice.

ko te tjera da nosiš na popravku baci-kupi novi kad stručnost ocjenjuješ izgledom

Citat:
kamerman: Mislim da bi mi televizor kod tebe stajao jedno godinu dana dok ocenis sta mu je..

u servis nisi došao da misliš nego da plaćaš

Citat:
kamerman: Nisu ove nove tehnologije za nase majstore.

hehe varaš se grdno se varaš

Citat:
kamerman: To je proslo vreme pa ste ostali beh hleba danas,a i cene televizora su toliko pale da ne vredi gubiti zivce sa vama.

bogami ja sam se danas pravo najeo, nek su cijene pale pa i mi ćemo otvoriti prodavnice i isti će nam đavo doći il ga popravljao ili prodavao....pare su tu

Citat:
kamerman: Steta za vas sto su izmislili ove LCD ekrane.

šteta??? pa ja ih obožavam to je tehnologija budućnosti.....samo ne znam šta će biti kad nestane CRT-aša pa budu sve plasma i LCD...nemoj ih bacati daj meni za dijelova.....
[ kristi1 @ 05.10.2007. 19:28 ] @
Ja sam kupio taj televizor u metro pre tri meseca i nosio sam ga u servis odma. Kad se upali na sneg da nema slika okolo je sve neko plavetnilo kao da je namagnetisan ekran. To je kod svih slima pronjuskajte malo po radnjama pa pitajte prodavca da podesi negde gde nema slika nego sneg. Jedva sam uspeo da ga zamenim za Philips 72 ravan ekran (5 x bolji televizor). Ako imate pare kupite lcd, ili neki drugi , samo ne Samsung.
[ zoran @ 06.10.2007. 02:36 ] @
Samsung slim fit su dobri televizori , ali postoji više modela na šta niko ne obraća pažnju ..svi kupci samo gledaju u cene...žele veliki tv za malo novaca i usput da se nikada ne pokvari...traže iskren savet od majstora ,ali njega da ne vide nikad.
No kada se i bude pokvario , po proračunu kupaca to je za bar 5 godina ,e onda mogu i da kupe opet novi tv ..ne sekirajte se , vidimo se i ranije...
Već vidim kako bacate tv a još niste ni zadnju ratu isplatili
Sreća vaša što se kod nas još prodaju crt aparati ...ali ne sekirajte se ...uvek možete kupiti za 5.000.din novi tv ...naravno dijagonalu 37 ...pa u krilo.
[ kamerman @ 06.10.2007. 16:11 ] @
To onda znaci da ili kupiti LCD ili ne kupovati nijedan televizor posto ce se pokvariti nakon nekog vremena,a kao LCD se ne kvare.Pa ljudi ovo je Srbija - sirotinja.Jesi upravu da bi svi veliki ekran za male pare,ali da li je 30 000 malo za nas standard.Naravno da nije i plus kad se pokvari onda ti dodje da se ubijes.Ja samo pitam sta onda kupiti za tolike pare da se ne kvari kao sto za ovaj model svi na usta pricate i da ima bar 72 ekran.Koja je to marka ako nije ovaj slimfit ?
[ filka @ 06.10.2007. 20:11 ] @
To sto trazis tv bar 72cm i da kosta manje od 30000 i da nije slim i da se ne pokvari nakon jedne godine, e sve to ima brale al u filmovima sa zvezdenim stazama i kapetan Kirk-il kako se zvase-
Ili zavuci ruku duboko u djep i daj bar 100000 za dobru plazmu ili lcd ili kupi neki shong-jang tv te dijagonale i sakupi hrabrost da se svake godine zajebavas sa majstorima i da im das bar po 25eura-godisna rata za odrzavku tv-a.:))))
A sta se tice:
"""Ti si stvarno neki "za***ant" od majstora i takvi ste svi.Tebi ne bi ni odneo televizor nikad na popravku posto iz tvog pisanja vidim koliko si nadmen a mogu da zamislim kad bi video tvoje lice"""
I tu si u pravu stvarno i nije neka faca al covek zna svoj posao i prosto ceka nekog musteriju kao tebe pa da pokupi za hleba---al za celu godinu...
[ lnick @ 06.10.2007. 20:46 ] @
Ovo se pretvori u izbora za mister-majstora...:)))
Nemo da mi kritikujete zemljaka!!!

poz.

/lnicks
[ kamerman @ 06.10.2007. 22:07 ] @
A zasto vi majstori ne otvorite malo svoju temu pa se tamo ispricajte do mile volje i promenite svoje prevarantske fazone koji su vam kao i uvek neiscrpni.Posto sam ja te vase skole proso odavno neverujem da cete se od mene hleba najesti.Sto se tice tvog predloga da zavucem ruku u dzep o tome mozes da pricas tvom tati posto je mene tata bar u vezi tehnike naucio od kad znam za sebe.Da imam pare ne bi ni dolazio ovde po misljenje svakakvih jer bi i sam znao sta da kupim i ne bi mi trebali pamatnjakovici.Lako je sa parama.Treba biti pametan bez njih.Mislim da bi trebali da prestanete da solite pamet ovde i da pricate o televizoima,a ne o majstorskim radionicama i popravkama posto nije tema za to.
[ filka @ 07.10.2007. 11:12 ] @
E zato su i izmisljeni te shong-jang televizori za takve kao sto si ti,koji je prosao sve skole,koji sve zna i je sakupio svu pamet ovog sveta ali eto zbog neke vise sile to NE ZNA da primeni i NEMA pare za neki dobar tv pa trazi pomoc od majstora ali nece da se sa njim zajebava:))))
[ kamerman @ 07.10.2007. 18:32 ] @
Clan sam ovog foruma vec nekoliko godina.Nikad do sad kad sam trazio pomoc na svim forumima ovde mi se nije desilo ovako nesto kao u ovom delu "Tv uredjaji".Uvek sam nailazio na dobronamerne ljude koji su hteli da pomognu kako su znali i umeli.Nikada nisu bile ovakve prazne price kao od vas nekolicine ovde "majstora".Razumeo bi da ste rekli neki konkretan razlog zbog cega ne treba kupovati ove televizore,a ne samo da nesto pricate u krug.Pored vas su mi se ovi televizori toliko smucili tako da i necu da ga kupim.Uspeli ste bar u necemu.Ako zelite stvarno nekome da pomognete onda to radite na neki prefidniji nacin,a ne na vas "majstorski".Pozdrav svima sa nadom da vas nikada vise necu sresti na ovom jako dobrom forumu.
[ Majstor Duja @ 10.10.2007. 10:56 ] @
Citat:
kamerman:... kad sam trazio pomoc na svim forumima ovde mi se nije desilo ovako nesto kao u ovom delu "Tv uredjaji"....

Verovatno na ostalim podforumima niste nikog vredjali pa su Vam i odgovorili...

Citat:
kamerman: Razumeo bi da ste rekli neki konkretan razlog zbog cega ne treba kupovati ove televizore...

Evo Vam jedan:
Citat:
kristi1: Ja sam kupio taj televizor u metro pre tri meseca i nosio sam ga u servis odma...

...a ima ih vise samo da ste se udostojili procitati sve postove.

Nekim ljudima je lakse uterati metar u dupe nego milimetar u glavu...

[ tule_kac @ 13.10.2007. 03:00 ] @
Stvarno bi trebalo da odgovorimo lljudima zbog cega nije dobra slim tehnologija, mada je ona dobra za posao . Krace katodne cevi posebno kod ekrana velikih dimenzija znace da malaz (elektrona) upucen sa katode (samog kraja ceve ili od pocetka ako je gledate od nazad kao majstori) mora da bi dosao do uglova ekrana puno vise da se skrene sto iziskuje kvalitetnije delove(otklonske zavojnice pre svega) i mozda jos vaznije komplikovani podesavanje. Cim se pojavila ta tehnologija meni nije bilo jasno kako ce oni dobiti ostru sliku u uglovima. Ocigledno da su to resili kod novih TV-a ali se posle kratkog vremena to rasteluje. Savet onima koji kupuju velike CRT ekrane neka traze da im prodavac pokaze na ekranu samo "sneg" ili neki program sa losim prijemom i tu cete najlakse uociti zamucene u uglovima. Zato su se oni koji su imali TV 37cm zaklinjali da imaju bolju sliku nego na vecim televizorima.
Drugi problem sa velikim ekranima se uocava pri nagloj promrni osvetljenja slike kada se slika skuplja i siri pri promeni osvetljenja to cete uociti najlakse ako se fokusirate na znak televizije koji obicno stoji u gornjem uglu i gledate da li se on pomera kada se smenjuju svetlije i tamnije scene. Ova anomalija je posledica losih napajanja (mreza i HIS-a) posto veci ekreni vise trose. Zato su ranije i bili retki ekrani preko 63cm ili su bili jako skupi posto ih je morala pratiti kvalitetnija sasija(ploca).
CRT tehnologija je zastarela ali ce se i dalje proizvoditi u velikim kolicinama zato sto je jeftina i preuzeli su je kinezi ali tesko da ce tu biti nekog kvaliteta, uostalom ako se prosetate do bolo koje kineske prodavnice naci ce te gomilu 8-bitnih konzola koje se prave u nenormalnim kolicimana.
Moj savet je da ako nemate para za LCD ili plazmu kupite bilo koji CRT tv koji vam se svidja jer ja znam za gomilu VIVAX-a ili NEO koji rade 3-4 godine bez problema a isto tako i za gomilu SAMSUNGA koji stoje u kvaru jer nema delova za njih a za ove kineze imaju. Stvari se mogu posmatrati i ovako kod SAMSUNGA ima skarta 10% a kod kineza 20% ali ako vam uleti dobar primerak radice i jedan i drugi dovoljno dobro a nemate srece j....a.
Eto sada se ne mozete zaliti da majstori nece nista da vam kazu ali morate shvatiti da nije lako objasniti neke stvari laicima a da se ne koriste strucni izrazi koji vama nista ne bi znacili.
Ja sam inace prestao aktivno da radim pre par godina (kada sam se zaposlio u drzavnu firmu na poslove koji nemaju veze sa elektronikom ali se nazalost puno vise placaju) a sada samo rdim pomalo komsinicama cisto da se ne zaboravi zanat.

PS: posto vidim da su se ovde uglavnom okupili majstori a i ova tema se zloupotrebljava da pitam nekog da li ima negde da se nabave ploce za SAMSUNG ili procesori (nemam sada tacnu oznaku ali to su one serije sa samo jednim chipom na ploci). Znam da je ranije bilo ploca za (30-35 evra) a procesor odlemlljen sa ploce je kostao vise od 25.
[ laky007 @ 13.10.2007. 09:00 ] @
svasta covek da procita dok popije kafu...
mislim da imam resenje za probleme sa "savetima",
ako sam dobro ukapirao ovo bi trebao biti strucan forum a ne "razgovori na pijaci",
elem, ideju sam dobio gledajuci ruski sajt sa slicnom tematikom,
da bi se registrovao moras ogovoriti na par elementarnih pitanja iz oblasti elektrotehnike, izracunavanje kapaciteta, otpora, oznacavanje elemenata...
Pa ko to zna vredi sa njim razgovarati, a ostali neka se savetuju na drugom mestu, ni ja ne idem na forume koji tretitaju pravljenje ajvara ili nesto slicno...
pozz
petar
[ zoran @ 13.10.2007. 15:52 ] @
"Stručan forum"...isto kao i majstori koji popravljaju sve i svašta..."kišobrandžije" tako ja zovem one koji se u sve petljaju.
[ tule_kac @ 14.10.2007. 21:49 ] @
Pa jeste strucan forum ali nije strucan topic. I ja sam se nadao da ce se CRT odrzati jos malo sa tom slimfit tehnologijom jer ne mora sve novo da bude bolje barem ne u startu i tako mislim da ni LCD i plazma nisu dostigli kvalitet prikaza na crt tv-ima ali posto se prelazi na novu tehnologiju posto poto nema vise kvalitetnih CRT televizora(a ni monitora), a price da zracenje kvari vid sto se tice mog subjektivnog misljenja stoje ovako, ja sam usao u 35 godinu zivota a buljim u tv vec 20-tak godina izbliza jos od kako sam dobio prvi comp (ORIC NOVA 64 retko je neko cuo za tako nesto) a potom i COMMODOREE itd pa i dalje dobro vidim a znam mnoge koji nisu videli comp pa nose naocare vec dosta dugo.
Takodje me nervira i prelaz na digitalnu tehnologiju u telefoniji i satelitskoj televiziji jer sam nekada kada je los signal imali sum ili na tv-u malo snega a sada se prekida signal potpuno pa je nemoguce nesto gledati ili pricati telefonom.
Ipak mislim da treba reci ljudima da novije tehnologije ne donose uvek napredak (barem ne odmah).
[ Majstor Duja @ 15.10.2007. 08:40 ] @
Citat:
tule_kac: .... (ORIC NOVA 64 retko je neko cuo za tako nesto)....

Mislis?
...jedino mi je krivo sto nisam kupio Oric (Oric Atmos 64) sa flopijem (dobio sam praznu kutiju sa ispravljacem...)..eh, gde bi mi bio kraj...
[ filka @ 15.10.2007. 13:41 ] @
Izvinite,jel pricate o kompjuterima iz PROSLOG veka:)))
P.S mora da ste MNOGO matori kada se secate na takve stvari...
[ Majstor Duja @ 15.10.2007. 15:31 ] @
E, pa bilo je to fancy tada...a i nije bilo davno - pre 7 godina...mislim prosli vek

Odosmo u off topic...sad ce Rubin da nas sve zzzk...
[ nessha @ 15.10.2007. 20:18 ] @
Fancy, fancy...! A znate l" sta je sada fancy !? ... Pa naravno SLIM FIT !
[ p0peye @ 21.10.2007. 12:57 ] @
Citat:
tule_kac: Stvarno bi trebalo da odgovorimo lljudima zbog cega nije dobra slim tehnologija, mada je ona dobra za posao . Krace katodne cevi .............

Zamolio bih sve ucesnike u forumu koji zele da daju svoj savet/misljenje da pogledaju kako izgleda post koji je napisao tule_kac. Ja sam (jenda od vecine) osoba koje nemaju bas mnogo iskustva i znanja oko TV tehnike, ali sam primoran da je s' vremena na vreme koristim ('ebi ga - sta cu kada nemam dovoljno para da svake 2 nedelje letim u drugu zemlju i uzivo pratim MotoGp ...)

Poceo sam pre skoro sat vremena da pratim temu u nadi da cujem zasto ipak ne bih trebao da kupim SLIMFIT TV, a tek sam sada pred kraj nasao odgovor...
Rodila me mama kao baksuza, sta cu, i vise puta sam u zivotu lose prolazio jer argumet "zato." nisam hteo da prihvatim kao fakat na pitanje "zasto...". Insistirao sam na jasnom odgovoru - pa makar me posle bolela glava...
Dakle - nije da ne verujem ostalim tehnicki potkovanim clanovima koji kazu "nemoj, ne valja" - ali je mnogo bolje kada dodaju i ", jer...".
Sad - svestan sam da strucne osobe moraju da uloze i napor kako bi nama "tantuzima" objasnili na prostom jeziku sustinu - ali to je valjda svrha ovog (i svakog drugog) foruma - da nije, postojale bi samo dva polja da se stikliraju "DA" i "NE"...

Za kraj - zamolio bih i sve "neznalice" (kao sto sam ja) da ne vredjaju i nipodastavaju strucnije clanove foruma (ne samo da nije lepo - nego onda svi mi koji zelimo isti odgovor moramo da citamo 4+ strana prepucavanja koje nemaju bas puno veze sa temom vec sa retorickim sposobnostima naratora - a toga je meni licno dosta - imam jedan izvanredan primerak u kuci... )
Mislim da je mnogo produktivnije da ih zamole da daju duze i/ili jasnije obrazlozenje, ili kontra argument...
Suma sumarum:
Pozdrav svim "forumasima" - ali najveci definitivno Tuletu - koji me je malkice i smorio jer je bas on uspeo da me odgovori od kupovine Samsunga SLIMFIT (don't get me wrong - na cemu mu JESAM zahvalan), i sada (iz pocetka) moram da lupam glavu oko alternative koja treba da zameni Daewoo dinosaursa koji definitivno vredi manje nego njegova popravka...
Slim fit mi je bila dobra prelazna varijanta za ormar dubine ~45 cm, ali posto trazim TV a ne ukras i drzac za milje - trazicu dalje...

P.s. - guglacu i dalje, ali da li sam dobro zakljucio da se zamerke za kratku katodnu cev ne odnose iskljucivo na Samsung vec se mogu u globalu primeniti na sve proizvodjace sa uvek odrzivom napomenom "koliko para - toliko i muzike, citaj: skuplji modeli bolji"? (hm, then again, Tule je izneo i neke uznemiravajuce podatke o procentima markirani/kineski TVi... 8-( )
Pozz

[ Mbit @ 21.10.2007. 23:58 ] @
pročitah ovo, nema veze...

ako neko ima ovaj TV model code: cw-21z453nlxxec, molio bih ga za uslugu.
potrebno mi je fabričko stanje za geometriju, boju, za model code: cw-21z453nlxxec
fabričke postavke ono sa tastera info+menu+mute+power u meniju Deflection sve stavke, a ako kojim slučajem ima vremena i sve ostale menije nemorate pisati slova, samo redne brojeve sa vrednostima podešavanja. na pr. 1. 30, 2. 31, i td.
hvala.

[Ovu poruku je menjao Mbit dana 22.10.2007. u 14:06 GMT+1]
[ tule_kac @ 27.10.2007. 10:43 ] @
Ovo se normalno odnosi na sve slim fit katodne cevi i mislim da se u razvoj te tehnologije vise ne ulaze vec su je (ili ce uskoro) kupiti kinezi i praviti puno skarta. Jednostavno svi veci proizvodjaci ulazu u LCD ili TFT tehnologiju zato sto je postala jeftinija mada po meni jos je daleko od savrsenstva. Ako vam treba jos koji primer to vam je kao i sa lampaskim pojacalima (audio) koja su bila dosta kvalitetnija ali i dosta skuplja od poluprovodnickih (tranzistorskih kasnije integrisanih) ali su ipak zbog cena a i zbog gabarita (kao i sada sa TV-ima) manja i jeftinija tehnologija odnela pobedu.
[ agaja @ 19.11.2007. 21:40 ] @
"LG Electronics (LG),, predstavlja prvi najtanji inovativni proizvod na tržištu. Novi CRT TV od 21 inča (model 21FU1R) je dobra vest za potrošače koji smatraju da su glavni faktori pri kupovini proizvoda kvalitet slike, dizajn i primerena cena.
LG Ultra Slim TV od 21 inča je mnogo tanji od Super Slim ili Slim Fit TV. Smanjena je dubina modula i TV-a za 16 do 17 odsto. U poredjenju sa postojećim “običnim” CRT TV, suštinski modul je smanjen za 33%, a sam televizor još za 32%. LG Ultra Slim TV ima ugao gledanja od 120 stepeni, što je 10 stepeni više od Super slim TV-a i 30 stepeni od običnog CRT TV-a.
LG Ultra Slim TV od 21 inča je najtanji na svetu, sa najoštrijom slikom, modul je 296 mm, a televizor 330 mm. Super slim Fit TV je debljine 353 mm, dok je normalan CRT TV 436 mm.
Kada je reč o izgledu, prednja strana je dizajnirana tako da izrazito naglašava njegov tanak izgled jednostavnom ravnom formom, a pozadina u vidu uvijenog talasa koji se uklapa u policu bilo koje vrste. Ram televizora je izrazito sjajne crne boje.

Zato što ugao deflekcije veoma utiče na debljinu televizora, LG je ugradio najkraći “Slim Gun” koji omogućava da televizor bude tanji nego ijedan ranije.
Štaviše, LG-jev Anti Doming Mask&Glass Design eliminiše distorziju u uglovima ekrana, a „Nano-Fluorescent Substance“ tehnologija omogućava bolji kontrast, odličan kvalitet slike, odnosno žive i bogate boje na ekranu.
Gospodin Hee-Won Kwon, potpredsednik LG-jevog Ogranka za displeje kaže: “Ultra Slim TV može u trku na tržište svojim kvalitetom i cenom. Danas potrošači imaju veliki izbor, mi ćemo agresivno da napredujemo na industrijskom tržištu lansirajući svetu prve Ultra Slim televizore.”"
( PC magazin Marko Čavić | Rubrike: Novosti, IT, LG, Hardware, LCD monitori | 2. Jul 2007. 18:02)

O majistorima sve najbolje.
[ majstorr @ 19.11.2007. 22:04 ] @
Ako je i stvarno tolko dobar,taj tv nece da stigne nikad na nase trziste.Kod nas dolazi samo fals i skart.
[ p0peye @ 20.11.2007. 02:04 ] @
Citat:
tule_kac: Ovo se normalno odnosi na sve slim fit katodne cevi i mislim da se u razvoj te tehnologije vise ne ulaze vec su je (ili ce uskoro) kupiti kinezi i praviti puno skarta. Jednostavno svi veci proizvodjaci ulazu u LCD ili TFT tehnologiju zato sto je postala jeftinija mada po meni jos je daleko od savrsenstva. Ako vam treba jos koji primer to vam je kao i sa lampaskim pojacalima (audio) koja su bila dosta kvalitetnija ali i dosta skuplja od poluprovodnickih (tranzistorskih kasnije integrisanih) ali su ipak zbog cena a i zbog gabarita (kao i sada sa TV-ima) manja i jeftinija tehnologija odnela pobedu.

Cudno... Tek sada mi je stiglo obavestenje na mail da imam odgovor na ovu temu (ili ce biti da sam ja prevideo prethodno obavestenje o vasoj poruci? hmmm...)
U svakom slucaju - hvala na odgovoru - mi problem sa TVom jos nismo resili - jer smo upali u vrzino kolo :
Mala dubina ormara - Slim los - TFT ne dovrsena tehnologija, polovan tv je ipak samo polovan tv a novo je novo - Slim los...
Pozz
[ tdjokic @ 20.11.2007. 05:14 ] @
Citat:
agaja: Štaviše, LG-jev Anti Doming Mask&Glass Design eliminiše distorziju u uglovima ekrana, a „Nano-Fluorescent Substance“ tehnologija omogućava bolji kontrast, odličan kvalitet slike, odnosno žive i bogate boje na ekranu.
Ja imam "klasican" Slim Fit Samsung. Imao sam vrlo malo prilika da vidim i LCD TV i kod tih koje sam video mi slika izgleda nekako "metalna". Mozda mi se samo cini, ali mi se slika na Slim Fit vise dopada. Verujem da ce i cena jos dugo, za mnoge kupce, biti presudna. Svi govore da su LCD TV pojeftinili a kad pogledas cene - boli glava!
[ agaja @ 20.11.2007. 13:19 ] @

Ja sam resio da kupim ovaj komad za nekih desetak dana (rezervisan) je i ceka me u magacinu, inače ovaj model je vrlo teško naći, narod kupuje ko blesav (blago majistorima).

LG televizor 29FS4RNX
Super Slim TV
Ekran 72 cm
100 Hz osvežavanje
XD Engine
Stereo: 2 x 10W
Digitalna redukcija šuma
DCTI / DLTI
Turbo Picture
Teletekst (200 strana)
Memorija 100 programa
Formati ekrana 4:3, 16:9
Dimenzije: 796 x 406 x 600 mm
Daljinski upravljač

pa kad dodje pisem utiske
[ Majstor Duja @ 23.11.2007. 11:33 ] @
E, sad smo ga ugasili...ajd dok je samsung pravio slim fit a sad kad ga je LG "utanjio" (s konja na magarca ili s Koreanca na Kineza)...bice tu posla...a tek para...
[ kristi1 @ 23.11.2007. 11:57 ] @
Dujo ti izgleda ne mirises ove Samsunge. Ni ja ih ne volim, mislim da je to jedan od najgorih televizora koji je ikad napravljen bez obzira koji model. Juce sam citao na forumu ovde da covek ima plavetnilo po ekranu i nikako ne mogu da ga poprave (normalno jer nema popravke). Jedina mu je sansa posto je pod garancijom da ga zameni.
[ Majstor Duja @ 24.11.2007. 11:05 ] @
Pa nemam nista protiv SlimFit kao tehnologije....nego protiv ljudske gluposti i nemogucnosti da shvate i razlikuju dobro od loseg u opstem smislu...
Ja, kao serviser, bih trebao da budem prvi koji hvali losu tehnologiju jer time cu ja imati vise posla ali, eto, i ja gresim...i radim kontraproduktivno po sebe...
[ Jovanovic Rade @ 28.11.2007. 00:55 ] @
Imam slucaj da taj Samsung (manji ekran) posle godinu dana ekran ne valja.Mozda to nije cesto ali.......
[ RumbaKing @ 07.12.2007. 01:43 ] @
Imao sam pre par dana jedan samsung slim na popravci,nisam ih ranije vidjao.Ovaj je pod garancijom ali posto u Vrscu nemaju ovlasceni servis covek ga je doneo kod mene na popravku da ga ne vuce za BG.Stvarno je sve nabudzeno,geometrija losa.Inace riknuo mu je BU u HIS-u a ploca u horizontali je potamnela od pregrevanja valjda.Skucen prostor,slabo vazduh cirkulise,kad pocnu da mu se suse elektroliti eto nama posla.Stvarno lose,ne znam sta im je ovo trebalo.
[ vayas @ 26.12.2007. 19:14 ] @
Pozz, jel iko imao ikakvih iskustava sa Elit televizorima (CRT)? Imaju 3 god.garancije i kostaju 170 e.

[Ovu poruku je menjao vayas dana 26.12.2007. u 20:44 GMT+1]
[ coollrc @ 03.02.2008. 19:54 ] @
I agaja kakvi su tvoji utisci o LG-u koji si uzeo?

Sta ostali misle o super slimu LG-a i slim tehnologiji ostalih proizvođača?
[ kokko @ 11.02.2008. 16:48 ] @
Ja imam Samsungov slim fit TV 2,5 godina. U proseku radi po 20 sati na dan i nisam imao nikakvih problema do sada.Kupio sam ga jer tada je bio nesto novo na nasem trzistu. Slika je super.E sad jedan kolega je zapeo da ga kupi od mene, i to mi je prilika da ga zamenim Samsungovim LCD modelom LE-32S62BX pa bih hteo da neko od strucnjaka kaze par reci oko toga sta bih dobio a sta izgubio ovom zamenom, jer mi TV sluzi iskljucivo za gledanje kabelske televizije.Doplatio bih nekih 260 eura.
[ SASA M. @ 11.02.2008. 18:04 ] @
Prosetaj se do prodavnice i zatrazi da ti puste signal sa kablovske. Ako ti bude ok to ti je to. Inace, za gledanje standardnih tv kanala nesto je bolja plazma. Nije da ne mozes da se naviknes i na lcd, ali ja imam stalno utisak da gledam divx.
[ vlada.bgw @ 26.09.2008. 11:49 ] @
Samsung slim , e 51 kupljen u aprilu 2007 , crkao u julu 2008 , otisao ekran ( placen 200e , jer nisam hteo krseve od 6000-9000 hiljada , izgleda da sam pogresio ) Sve u svemu garancija 12 meseci , on strada posle 14 i to umerenog koriscenja , sta reci sem da je samsung za mene zavrsio karijeru po pitanju SVIH proizvoda ...
[ jugotb @ 26.09.2008. 22:05 ] @
Dno dna...
[ avantage @ 28.10.2008. 07:58 ] @
nisi jedini ako je za utehu , imao sa vec moogo slucajeva da ode ekran na slimu 51
[ dragisat @ 23.11.2008. 12:00 ] @
Procitao sam celu ovu diskusiju u vezi Samsungovih TV, pa bih da i ja kazem poneku u vezi ovih TV-a.U kuci imam tri Samsunga?CW 28,WS 32 I SyncMaster 710n,koliko su stari to znate.JA STVARNO DOSAD NISAM IMAO NIKAKVIH PROBLEMA SA NJIMA!?Jedino mi se nesvidja geometrija kod WS 32.Moj prijatelj ima cw 29z 306v to je onaj lepi 4:3 takodje je slim-fit 100h.Problem je u takozvanom ghostingu,odnosno razmazuje mu sliku!Ako moze savet uvezi problema,inace samo je prikopcan na totaltv.HVALA....