[ Shell Zhou @ 09.10.2005. 19:09 ] @
| Evo da pocnem od pocetka; terao sam neku FIFA-a igricu i najednom se ekran zaledi i srusi mi se XP, i najednom se pojavi 'plavi' error disk ekran, i vise nisam mogao da startujem windowse, svaki puta bi plavi error ekran sprijecio loadanje windowsa, probao sam da bootujem sa XP diskom ali nema sanse. Poanta je bila u tome da je doslo do ostecenja primarne particije (unknown file system), tako da nisam mogao niti da reinstaliram windowse a da prethodno ne formatiram disk, a to nisam mogao da uradim iz razloga sto sam na C: particiji imao gotovo 4GB vaznih podataka (sveukupno 17gb)...
Uspio sam da sa Partition Magic boot disketom postojecu C: prebacim u extended (ili sta vec) i stvorim novu C: sa 2,5GB. Tako da sam imao
1. particiju ~21GB (4GB Free)
2. particiju ~10gb (100% free)
3. particiju ~7gb (100% free)
i
C: 2,5 GB jedina primary particija
i tu 2,5 (C:) sam ubacio u FAT 32 i formatirao sa setup win ME diska i uspijela mi je instalacija. I sad kako da dodjem do onih 17GB fajlova, i mora da napomenem da mi je prije ta particija od 21GB bila u NTFS???
P.S. MIslio sam prvo da odem do prijatelja da spojimo moj hard sa njegovim pa da prebacimo, al bilo mi hitno jer nisam mogao uopce da koristim racunalo pa probao ovo... |
[ JOJO847 @ 09.10.2005. 20:12 ] @
na ovaj novi c:\ postavi windowse nanovo pa skeniraj disk s acronis diskdirecot suite (partition recovery)
ili odnesi disk kod nekog frenda, prikljucite ga i kod njega skenirate s acronisom, da se ne patis s instalacijom windosa kod sebe.
[ vatrogasac @ 09.10.2005. 20:36 ] @
Sto ne probas da izbrises sve particije ( FDISK ako su Fat32, ili neki alat, kao na primer ako mozes da nadjes "Hyren's boot CD" ili neki drugi program za rad sa NTFS particijama) i onda startujes instalaciju XP-a na prazan HDD, ali da pravis particije iz njega. Ja sam imao slicnu nejasnocu sa mojim NOVIM Hardom Maxtor od 120GB. Samo tako je primio XP i evo sad radi k'o lud.
[ Shell Zhou @ 10.10.2005. 17:32 ] @
@JOJO847: kao sto sam rekao uspio sam da na novi C: instaliram nove windowse (ME), btw. probat cu ovo sta ti preporucujes :)
@vatrogasac: kako mislis da izbrisem sve particije? Pa rekao sam da ne mogu da brisem jer imam vaznih stvari na HDD-u.
[ Shell Zhou @ 12.10.2005. 11:09 ] @
Ne mogu da otvorim My documents sa administrator 'privilege', sta da radim? Ostale 'Local Accounte' mogu da gledam ali ne i ex Admin account???
[ Shadowed @ 12.10.2005. 16:56 ] @
Preuzmi vlasnistvo (pretraga: owner).
[ Binary Mind @ 12.10.2005. 23:36 ] @
..."take ownership" i to je to kako rece Shadowed .
[ Shell Zhou @ 13.10.2005. 01:42 ] @
Citat:
Binary Mind:"take ownership"
E ta se fraza trazi :) to je to, hvala!
Source:
http://support.microsoft.com/d...en-us;308421&Product=winxp
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.