[ Wlada @ 10.10.2005. 08:59 ] @
Kako da detektujem kada neko pokuša Log out ili Shutdown ili Restart ili Stand By i da ga sprečim u tome?
[ Shadowed @ 10.10.2005. 09:15 ] @
Pravi aplikaciju tipa Windows Service i imaces upravo te dogadjaje. Za zaustavljanje shutdown-a nisam siguran ima li sta u Framework-u ali mozes potraziti API-e.
[ mmix @ 10.10.2005. 13:05 ] @
Nema potrebe da se pravi windows service, dovoljno je da se prate windows poruke koje stizu u glavnu formu.

Za logout, shutdown i restart:
Namesti svoj form da prima poruke tipa: WM_QUERYENDSESSION
Na ovom linku ces videti kako da razlucis izmedju logoff i restart/shutdown.

Za lock/unlock workstation:
Ovo ne mozes da sprecis nikako, ali mozes da se nakacis i da dobijas notification kad se konzola zakljuca/otkljuca sa API metodom: WTSRegisterSessionNotification
Iako je ovo "sink" za terminal services notifikacije, stizace ti WM_WTSSESSION_CHANGE poruke tipa: WTS_SESSION_LOCK i WTS_SESSION_UNLOCK cak i unutar konzolne sesije.

Za standby:
Kao i za logout, primas poruke tipa: WM_POWERBROADCAST. Da bi sprecio standby, treba ti pod-poruka tipa PBT_APMQUERYSUSPEND, jednostavno vrati vrednost BROADCAST_QUERY_DENY i standby ce biti sprecen. WM_POWERBROADCAST mozes takodje da koristis da samo detektujes kad masina ide i vraca se iz standby-a.

[ Wlada @ 15.10.2005. 11:26 ] @
Probao sam i uspeo da sprečim windows da ugasi moj program i odradi logoff/restart i ostalo. Međutim hteo sam da sprečim windows da ugasi i ostale programe, Operu pre svega, jer mi se dešava da neko drugi odradi logoff i prekine mi download. Kako da sprečim windows da gasi i ostale programe?