[ Pike79 @ 12.10.2005. 16:48 ] @
Treba mi pomoc kako da napisem izraz da mi se kopira naziv artikla koji je u text formatu, treba mi da se isto ponasa kao i FakturnaCijena. Sto znaci da mogu iz zasortimana postojecih proizvoda, malo modifikujem naziv proizvoda, ali da ga ne promenim u tabeli Proizvodi. Dao sam primer kakva mi je funkcija sada na subform! HVALA! Option Compare Database End Sub Private Sub Form_AfterUpdate() 'Ovo osvezava sumu na glavnoj formi (Parent) Me.Parent.Recalc End Sub Private Sub SifraArtikla_AfterUpdate() 'Moje polje (i kontrola na subformi) zove se SifraArtikla 'Prepisujemo cenu iz tblArtikli.CenaArtikla u tblFakturaIzlaza.CenaFakturisana Me!FakturnaCijena = curKopirajCenu(Me!SifraArtikla) Me!PDV = curKopirajPDV(Me!SifraArtikla) End Sub Function curKopirajCenu(lngSifraArtikla As Long) As Currency 'Ova funkcija vraca cenu artikla iz tabele tblArtikli za zadatu sifru artikla curKopirajCenu = DLookup("ProdajnaCena", "tblRepromaterijal", "SifraArtikla=" & lngSifraArtikla) End Function Function curKopirajPDV(lngSifraArtikla As Long) As Currency 'Ova funkcija vraca cenu artikla iz tabele tblArtikli za zadatu sifru artikla curKopirajPDV = DLookup("[StopaPDV]", "tblRepromaterijal", "SifraArtikla=" & lngSifraArtikla) End Function |