[ Missundaztood @ 13.10.2005. 13:21 ] @
Imam jedan problem koji bi sto hitnije trebalo da resim. Uradio sam izvesnu prezentaciju u PowerPointu na PC racunaru i poslao osobi koja ima G5 sa MacOSX-om. Nije moglo da se otvori. Zatim sam tu prezentaciju exportovao u html da bi mogla da se gleda kroz web browser (recimo safari) i zipovao je da bih je poslao mejlom medjutim covek sa Mac-om nije mogao ni zip da otvori.
Preporucite mi molim vas kako da zapakujem sada tih stotinak sitnih fajlova (html, jpg, gif i jos po nesto) koji su dobijeni exportovanjem iz powerpointa da bi covek na MAc-u mogao to da raspakuje na lokalni disk i gleda kroz web browser?
[ iMiki @ 13.10.2005. 14:52 ] @
OS X ima arhiver koji moze da raspakuje ZIP.
Mozda si koristio noviji WinZIP ili mozda ugradjeni XP-ov arhiver.
Probaj neku raniju verziju WinZIP-a ili Staffit.
Staffit je standard na Macu. Pravi .SIT arhive, pravi i .SEA arhive koje se same raspakuju ali njih mozes koristiti samo na istoj platformi PC-PC Mac–Mac.
Postoji PowerPoint i na Mac-u, Office X ili noviji Office 2004.
[ Missundaztood @ 13.10.2005. 16:54 ] @
Dobro, da li to znaci da ako skinem verziju Stuffit arhivera za windows i zapakujem to sto zelim u jednu .sit arhivu pod windowsom, da li ce to onda moci da raspakuje neko ko radi na Mac-u?
[ madamov @ 13.10.2005. 17:37 ] @
Citat:
Dobro, da li to znaci da ako skinem verziju Stuffit arhivera za windows i zapakujem to sto zelim u jednu .sit arhivu pod windowsom, da li ce to onda moci da raspakuje neko ko radi na Mac-u?


Moći će, samo nešto nisam siguran da ćeš naći StuffIt za Windows, StuffIt expander postoji, ali nešto što pravi SIT na Windowsu baš nisam siguran.

Što se ZIP-a tiče, ja do sada nisam imao problema sa raspakivanjem Windows arhiva na Macu.
[ milke @ 13.10.2005. 17:45 ] @
Malo mi je čudno da kod tog čoveka "neće ništa da se otvori". PowerPoint 2004 za Mac mi nije pravio problem ni sa jednom jedinom ppt prezentacijom urađenom u Win-u (a probao sam ih gomilu), čak ni Pages 2, sem "malih" nekompatibilnosti. O ZIP-u tek da ne govorim. Probajte to još jednom, ako vam to ne funkcioniše ne vidim da će StuffIt (bio nekad standard na Mac-u, naročito u pre-X periodu,sada lagano umire) pomoći.
[ Toni @ 14.10.2005. 02:36 ] @
Čak i da nema PowerPoint na mac-u Preview bi sigurno otvorio...
[ iMiki @ 14.10.2005. 10:18 ] @
Kako pokusava da je otvori.
Verovatno jos u Mailu pokusa da klikne dva puta na ikonicu ZIP arhive.
Neka izvuce ikonicu na desktop ili stisne dugme SAVE ALL poret stavke Attachment u zaglavlju meila.
Ako ikonica na sebi ima (eh kad bi imao srpsku rec za ovo) zip, slic, rajsfeslus znaci da je sistem prepoznaje kojeg je tipa i dvoklikom ce je otvoriti i raspakovati u foder koji se zove isto kao i arhiva.
Verovatno je tu doslo do zeza, pokusava da otvori arhivu jos dok je u meilu a sistem nema mesta (dozvolu) da kreira folder za raspakivanje.