[ Vill @ 13.10.2005. 22:00 ] @
Na sajtu euneta se spominje prefiks *78#. Meni nije uspelo da dobijem zeljeni rezulttat. Da li je ovako nesto moguce i ako jeste kako? Hvala |
[ Vill @ 13.10.2005. 22:00 ] @
[ mischo @ 13.10.2005. 23:16 ] @
Trenutno, na žalost, nije moguće.
[ Mr One @ 15.10.2005. 23:51 ] @
Skrivanje odlaznih poziva je bilo vemo rasprostranjeno u mom kraju 2002-2003. godine, niko ko je imao digitalnu centralu nije imao otkriven poziv.
Način za skrivanje je bio sledeći: Podigneš slušalicu i ukucaš *72* i čuješ kontinualni ton, spustiš slušalicu i posle toga kada god podigneš slušalicu i zoveš nekoga pozivi su skriveni (samo okreneš broj, a poziv je automatski skriven) Da bi ovo isključio postupak je isti samo što treba da uneseš #72# i sivi naredni pozivi imaju identifikaciju. Ova usluga je ukinuta onog dana kada je Đinđić ubijen. Sada, nisam siguran, misim da je to dodatna usluga koja se plaća ili je ukinuta, pozovi 9813 pa proveri. [Ovu poruku je menjao Mr One dana 16.10.2005. u 00:55 GMT+1] [ mischo @ 17.10.2005. 18:53 ] @
Ova usluga je trenutno ukinuta. Da li će ponovo biti dostupna videćemo...
Ne vidim razloge zašto je ne bi dozvolili. [ steva75 @ 17.10.2005. 23:04 ] @
Citat: mischo: Ova usluga je trenutno ukinuta. Da li će ponovo biti dostupna videćemo... Ne vidim razloge zašto je ne bi dozvolili. male su sanse za to pozdrav [ _ra_ @ 21.10.2005. 01:10 ] @
kod za sakrivanje broja zavisi od centrale od centrale ( valjda zavisi od proizvodjacha) i mislim da vise ne moze da se ukuca kao pre i da se odmah aktivira sakriven broj ali moze da se kod operatera podnese zahtev za tu opciju tako da mozes da biras da li ce ti stalno biti sakriven broj ili ces po potrebi da ukljucis i iskljucis tu opciju. znaci vidi u centrali za to posto su meni tamo ukljucivali to, a ima jos i brdo drugih opcija koje mozes da biras. poz
[ Vlaj.co @ 30.12.2005. 13:59 ] @
Apsolutno ne treba da se dozvoljava ova usluga. Potpuno se slazem sa likovima koji su je ukinuli, izmedju ostalog do pre 2 godine se nisam javljao na sakrivene pozive. Sve je bilo podeseno na "automatic reject if hiden" Sakriven poziv=zlonamerni poziv, sada imam uslugu i na fiksnom i na mobilnom da se broj moze videti uvek cak i kad je sakriven, samo uz napomenu da "nije otkriven"
[ Mr One @ 30.12.2005. 22:13 ] @
@Vlaj.co
Zar je moguće na mobilnom videti ko te poziva kada je broj sakriven, mislim znam da tehnički može, ali nisam znao da to nude kao uslugu. Ako možeš malo detaljnije da mi objasniš kako da dođem do te usluge? Pošto, kada sam zvao call center, rekli su mi da takva usluga ne postoji. [ Iksi @ 31.12.2005. 15:10 ] @
Cao kako uspevas da otkrijes sakriveni broj.
[ sarizatatus @ 01.01.2006. 11:09 ] @
Ja sam cuo da je potrebno da skriveni poziv preusmeris sa svog na neki drugi mobilni telefon i onda ce se pojaviti broj koji se skriva.
Ja nisam probao ovo ali neki forumasi tvrde da moze. Pozdrav. [ Mr One @ 01.01.2006. 18:59 ] @
Citat: Iksi: Cao kako uspevas da otkrijes sakriveni broj. U fiksnoj telefoniji, ko poseduje ISDN broj, ima dodatnu uslugu koja to omogućava. Odnosno na displeju ISDN telefone izlazi broj onoga ko te zove bez obzira da li je on sakrio broj ili nije. [ Vlaj.co @ 07.01.2006. 23:52 ] @
Tako je! Isdn imam i od tada problema nemam, uec imas uslugu da vidis sakriveni broj, jos neke akcije razvijam za isdn (naprimer da brojeve banujes da na njihov zahtev net mod cuti ili vec neki isdn phone, onda treba nam softwer koji bi nam omogucio monitoring D kanala da vidimo ko nas zove i da na 10 zahteva mi izaberemo na koji ce mo odgovoriti)
A za mobilni sam dao cash i imam uslugu da ne mogu da mi sakrivaju pozive. (naravno govorim o ispravnom operateru 064 i 065) [ Mr One @ 08.01.2006. 00:41 ] @
Citat: Vlaj.co A za mobilni sam dao cash i imam uslugu da ne mogu da mi sakrivaju pozive. (naravno govorim o ispravnom operateru 064 i 065) Znači to je problem - kao što sam i mislio! Ja kada sam zvao 063 Call Centar i pitao da li je to moguće bukvalno sam mogao da zamislim iščuđavajuće lice operatera koji je rekao: - Ne, otkud vam to??? Broj se sakriva u centrali koja koja vas zove, tako da naša (Mobtelova) centrala nikako ne može da vidi ko skriva broj!!! E prešao bih odmah na 064 samo da mi nije stalo do starog broja na 063 i besplatnih minuta za razgovor posle ponoći - 00h do 01h (Post Paid). [ kv66 @ 08.01.2006. 13:47 ] @
Citat: Ova usluga je trenutno ukinuta. Da li će ponovo biti dostupna videćemo... Ova usluga nije uopste ukinuta.E sad dali je dostupna privatnim licima to ne znam....Naime znam bar dve firme koje imaju takve brojeve,skoro svaki dan imam takve pozive na mob.sa fiksnog (broj skriven pise- private number) [ Mr One @ 08.01.2006. 23:16 ] @
Citat: kv66: Ova usluga nije uopste ukinuta.E sad dali je dostupna privatnim licima to ne znam....Naime znam bar dve firme koje imaju takve brojeve,skoro svaki dan imam takve pozive na mob.sa fiksnog (broj skriven pise- private number) Ima jedna zanimljiva usluga koju Telekom pruža firmama, u jednoj firmi sam imao prilike da vidim fiksne brojeve 011/3***-*** sa kojih kada se pozivaju drugi mobilni i fiksni brojevi kao identifikacija izlazi broj 064/8***-*** koji je inače ne postojeći! Zanimljiva usluga! Iznenadio sam se kada sam saznao da je i tako nešto moguće. [ kv66 @ 09.01.2006. 15:19 ] @
Citat: u jednoj firmi sam imao prilike da vidim fiksne brojeve 011/3***-*** da;-) [/quote]kada se pozivaju drugi mobilni i fiksni brojevi kao identifikacija izlazi broj 064/8***-*** k[/quote] ne;-( nikakav broj! pise private number... [ Mr One @ 09.01.2006. 18:09 ] @
Citat: kv66: ne;-( nikakav broj! pise private number... Veruj mi! Imao sam prilike da iz te firme zovem sa takvih brojeva (011/3***-***), a onome koga sam zvao izašao je broj 064/8***-*** na identifikatoru, koji je ne postojeći. I znam da im je (toj firmi) ta usluga dodeljena od Telekoma! [ ax011 @ 11.01.2006. 17:53 ] @
Telekom ima uslugu biznet 5, 10, 20, 50, 100, 300 koji pruza firmama da uvuku i fiksni broj kao mobilni.
Ali ovde se radi da pojedine firme zele da smanje racune za telefoniranje tako sto na centralu prikljucuju gateway (mobilni telefon) koji ukapira kada neko od radnika firme zove mobilni i razgovor se prebaci i uspostavlja preko njega. I kombinacijom ova dva pomenuta resenja ("biznet 5, 10,..." i "gateway") dobija se ono sto vas je mucilo ali sve to u cilju smanjivanja telefonskih racuna, jer je telefoniranje biznet-om 1min oko 2 din (gateway-mobilni) a fiksni-mob oko 20 din za firme. Pozdrav [ Mr One @ 11.01.2006. 19:50 ] @
Citat: ax011: Telekom ima uslugu biznet 5, 10, 20, 50, 100, 300 koji pruza firmama da uvuku i fiksni broj kao mobilni. Ali ovde se radi da pojedine firme zele da smanje racune za telefoniranje tako sto na centralu prikljucuju gateway (mobilni telefon) koji ukapira kada neko od radnika firme zove mobilni i razgovor se prebaci i uspostavlja preko njega. I kombinacijom ova dva pomenuta resenja ("biznet 5, 10,..." i "gateway") dobija se ono sto vas je mucilo ali sve to u cilju smanjivanja telefonskih racuna, jer je telefoniranje biznet-om 1min oko 2 din (gateway-mobilni) a fiksni-mob oko 20 din za firme. Pozdrav Razume te šta hoćeš da kažeš ali nije to u pitanju! Kada se sa tog fiksnog telefona zove drugi fiksni telefon koji ima identifikator takođe izlazi broj 064/8***-*** (ne postojeći). A taj fiksni sa koga se zove može se dobiti samo na 011/3***-***. Ta firma ovo ima kao dodatnu uslugu jer ti fiksni brojevi imaju funkciju marketinga-prodaje putem telefona tako da im ne odgovara da ljudi-potencijalni kupci usluga koji se pozivaju sa tih brojeva bilo da su oni na fiksnom ili mobilnom dobiju realnu identifikaciju - da bi se izbegli naknadni - ne željeni pozivi tih potencijalnih kupaca na te fiksne linije u firmi. Inače postoji i rešenje koje si ti naveo, cena jeste nekih 2 din./min. kada se zove sa fiksnog na 064/065 ali ipak izlazi normalan fiksni broj 011/3... [Ovu poruku je menjao Mr One dana 11.01.2006. u 20:56 GMT+1] [ JOCCA @ 29.04.2006. 15:39 ] @
Naravno da je moguće *72# pa broj
[ kostas_bgd @ 29.04.2006. 22:41 ] @
Kako to tebi uspeva? Meni je već 3 godine nepostojeći broj.
[ DR83 @ 30.04.2006. 01:33 ] @
Nema skrivanja broja sa fixnog
[ johann @ 23.05.2006. 22:26 ] @
Znam jednog pandura (civil) ciji posao je da osluskuje krimose i sl ocumnjicena lica, on ima telefon odnosno broj (063) koji uvek prikazuje ko ga zove bez obzira na dal je skriven broj ili ne. To je neka njihova sluzbena zezalica.
[ Ivan Dimkovic @ 23.05.2006. 22:33 ] @
E i jaki mi krimosi ako se oslanjaju na skrivanje broja na telefonu :-))))
Tehnicki je moguce i sakriti broj i otkriti sakriven ali je samo pitanje sta lokalni ponudjac usluga nudi korisnicima, za koje pare, i pod kojim uslovima :-) Praksa je da se upravo fizickim licima dozvoli da sakriju broj ako to zele zarad licne privatnosti, a firme obicno to ne zele (tj. zavisi od tipa firme, jel) - al u Srbiji je sve naopako, pa su ukinuli javno dostupnu uslugu skrivanja broja iz nekih samo njima znanih razloga. Ima i obrnutih slucajeva - recimo, Nemacka - ja recimo ne mogu da otkrijem kucni broj (ISDN) - sve i da na terminalu ukucam da se broj posalje (valjda ovo moze da se promeni al bih morao do telekoma da idem)... dok firmini telefoni svi redom ostavljaju ID... :-) [ kv66 @ 28.05.2006. 12:29 ] @
Citat: Nema skrivanja broja sa fixnog ljudi jel vi citate predhodne postove ili ja pisem staro-mandarinskim?Svaki dan imam pozive sa FIKSNOG kod kojih je SKRIVENA identifikacija,a u pitanju je FIRMA a ne PRIVATNO lice.... [ pisac @ 04.06.2006. 14:51 ] @
Kako znaš da su sa fiksnog, ako je broj skriven?
[ Vill @ 04.06.2006. 15:49 ] @
Tacno, postoje te opcije sa skrivanjem broja, mo drugar kada me zove od
kuce, mobilni mi prijavi poziv, a ne broj, a on stanuje u Enjhub centru, apartmani u 12 bloku, pa stim u vezi cenim da mu je to namesteno po difoltu, s obzirom da imaju cuvare, nemaju imena na vratima, sve haj tek.... Ali za obicne korisnike, mislim da da ukucavanje nekih pred cifara i oznaka nece doneti zeljenu mogucnost. Samo, da mi pozovemo 9813 pa da lepo pitamo tamo? [ pisac @ 05.06.2006. 00:10 ] @
Pa sigurno da postoji, i sigurno da se dodeljuje preko veze i posebnim osobama, ali postoji i opcija (na nekim telefonima) da ne zvoni kad je poziv skriven.
Eto, mene ne možeš dobiti na mobilni kad zoveš sa skrivenog broja, a na fiksni mošeš samo ostaviti poruku u posebno sanduče za skrivene brojeve, pa je ja (možda) preslušam posle par dana. Ko skriva svoj broj može slobodno i da me ne zove, postići će isti efekat :-) I uopšte me ne zanima opcija da vidim broj i kad je skriven. Mnogo mi je draže da uopšte ne primim poziv od nekog ko skriva svoj broj :-))) [ vaske71 @ 05.06.2006. 00:20 ] @
Hmmmmmmmmmm ....interesantno a kako to uspeva !
[ pisac @ 05.06.2006. 01:20 ] @
Mobilni mi ne zvoni kad je broj skriven, a na ISDN fiksnom radi govorni sistem koji skrivene pozive odmah prebaci u posebno sanduče na digitalnoj sekretarici (u okviru govornog sistema).
Ima tu još fora: "prijateljski" brojevi mogu da zovu u bilo koje doba dana i noći, a brojevi koje ne poznajem dobijaju sekretaricu izmedju 21-09 sati :-) uz skrivenu mogućnost da ako otkucaju šifru dobiju nekog u stanu (to je za slučaj da neko važan zove sa govornice). Poruke sa sekretarice mi normalno stižu i na e-mail. Brojevi sa crne liste i ne dobijaju ništa, odmah im se prekine veza. Postoji i mogućnost da brojevi sa crne liste dobiju standardnu poruku "birate nepostojeći broj" direktno od telekoma, ali to ne koristim jer više volim da im se potroši jedan impuls a onda prekine veza. Govornim sistemima se uostalom bavim duže vreme, pa sam svoj kućni sistem naravno usavršio do perfekcije :-) [ Ivan Dimkovic @ 05.06.2006. 01:24 ] @
Citat: Pa sigurno da postoji, i sigurno da se dodeljuje preko veze i posebnim osobama, ali postoji i opcija (na nekim telefonima) da ne zvoni kad je poziv skriven. Koliko se secam, opcija skrivanja broja je radila na fiksnoj mrezi od postavljanja Alcatel centrala sve do neke 2003 godine, i imala je kod 72. Pravo na koriscenje te usluge su imali svi, i usluga je kostala 5 impulsa za aktiviranje za sve brojeve - i nista za trenutno sakrivanje. Onda je neko dobio fiksaciju da ta usluga nije dobra iz ko zna kojih razloga, i od tada te usluge vise nema na spisku javnih usluga za krajnje korisnike. U principu, glupo je ne pruzati takvu uslugu korisnicima jer postoji citav sijaset scenarija gde je korisno sakriti telefonski broj. Cela stvar je jos cudnija kada je poznato da je korisnicima mobilne mreze ova usluga dostupna bez ikakvih promena od samog starta. [ pisac @ 05.06.2006. 11:03 ] @
Ja sam to otkrio čim sam dobio moju prvu analogno-digitalnu liniju (zamalo da kažem "sezampro"), tako što sam redom išao i proučavao sve moguće dvocifrene kodove i varijacije znakova *00# *00* *#00# ... *01# ... i kad sam naišao na *72* desilo se :-)
[ time @ 05.06.2006. 11:18 ] @
prica se razvukla na dve strane a nista nije receno
![]() ![]() [ kv66 @ 05.06.2006. 15:58 ] @
Citat: pisac: Kako znaš da su sa fiksnog, ako je broj skriven? :-)))lepo,zena mi radi u toj firmi...i bas sa takvog broja me zove na mobilni btw Beogradski Sajam recimo ima takodje takve brojeve/opcije kako god..... [ pisac @ 05.06.2006. 16:19 ] @
Pa imaš mogućnost da ona zove preko kućne centrale koja ima izlaz preko GSM gejtveja... ali svejedno, u suštini postoji mogućnost da se fiksni broj sakrije, kuca se *72* ili *72#BROJ, ali je to ukinuto pre par godina običnim smrtnicima.
[ ironman @ 06.06.2006. 06:13 ] @
U Srbiji je moguce
Evo , ja kad zovem sa kucnog tel . koji je na praistorijskoj centrali vide se samo prve dve cifre LOL [ steva75 @ 07.06.2006. 10:13 ] @
[ baksy @ 07.06.2006. 13:21 ] @
bilo je nekada skrivanje brojeva na fiksnim brojevima ali sa odlaskom premijera Đinđića otišla je i ta opcija u zaborav
[ kv66 @ 07.06.2006. 15:39 ] @
Citat: Prijatelji, sa fiksnog telefona je ne moguce sakriti broj, ali kako Vi tvrdite da je moguce evo i dokaza da to nije moguce i da to nije fiksni, vec mobilni telefon, koji poziva mobilni kada se sa fiksnog uputi poziv prema njemu. Pa kako je moguce sakriti na mobilnom ID, to vama uliva tracak nade da su pojedini ljudi u ovoj drzavi povlasceni a ostali nisu Rekao bih da gresis,lepo pise na sajtu da gateway omogucava pristup mobilnim brojevima,ali sa FIKSNOG tel.po nizoj ceni elem ja odustajem od daljeg razjasnjavanja.....:-) [ baksy @ 11.06.2006. 13:31 ] @
Ljudi beskonačno se raspravljate
radim u Telekomu i zanam te stvari bilo je nekada skrivanje broja na fixni i to kao što neko gore reče *72* i jednoličan ton koji potvrdi da je uspelo i to je bilo dostupno svima koji su bili na siemens ili alcatel centralu d abi posle 5 oktobra 2000. ukinuto i na zahtev pretplatnika se pustala ta kategorija skrivanja broja cena je bila oko 30 din mesečno možda grešem u ceni bilo davno, da bi sa ubistvom premijera Đinđića odmah 13 marta totalno ukinuta usluga skrivanja broja na fixni telefon nadam se da sam bio jasan [ Dejan999 @ 22.11.2007. 15:48 ] @
Moguce je da vidite skriveni broj koji vas poziva. Ova usluga se zove SOCLIP, ali nije u javnoj ponudi nasih operatera.
Mozete je dobiti ako imate neku vezu... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|