[ Double S @ 13.10.2005. 22:46 ] @
U trecem mjesecu ove godine sam kupio lap top Toshibu. I isti dan kupnje compa sam preko wirelessa uhvatio neku zasticenu mrezu. Signal 11,0 MBit/s!!! I evo sad, vec 7 mjeseci sam nakacen na tu mrezu. Skido' sam sve s neta.... Uglavnom sam kad prokontam, skino svega oko.... ja mislim 700 MB. I sad ne znam... Jel' me mogo' neko otkriti? Jel' dolazilo otkucano ( tom covjeku) na racunu sve sto sam radio? Da li da radim dalje ovako? Dajte molim vas pomozite!!!
[ apex @ 13.10.2005. 23:25 ] @
Kao prvo: to sto radis nije eticki!!! (odakle ti username i pass)
Kao drugo: Svaki ISP , kao i korisnik ima uvid u svoj racun, odnosno listing kako je potrosio svoje vreme na netu, znaci zna kada, koliko je skinuto i na koju IP adresu je skidano. Znaci vidi sve, cak ako je malo iskusniji skine ti i MAC adresu.
Avaj - posto je "mnogo" ljudi koji to proveravaju, bole te uvo - imas laptop, wireless pa neka te motaju ako hoce IP adresa, MAC im bas puno ne znace + ako zivis u zgradi juhu ...
Ja bih ti pratio MAC adresu ............ i jednom bi pogresio....................a onda spremaj pare.
[ whitie2004 @ 14.10.2005. 06:52 ] @
1. Cim si tako lako usao, mreza nije zasticena.
2. Ako mu ne smeta tih 700M, on nije sirotinje ili racun ne placa i
3. Svaka batina ima 2 kraja i racunaj pod obavezno, da se drustvo setalo i po tvom racunaru ... :-)
[ bukovski @ 14.10.2005. 10:17 ] @
Uzivaj ako oni sami nisu zastitili svoju mrezu kako treba njihov problem :) samo cepaj . A i kada te primete sta ce ? Cim on neprimecuje 700 mb pun je taj para :)
E sad pitanje je kako si se ti "nakacio" na nju ? Ako si koristio neke od nedozvoljenih sredstava onda nemoj vise zbog drugih stvari ( novi KZ srbije ) jer mozes nagrabusiti.