[ pufta @ 15.10.2005. 22:37 ] @
Pozdrav svima!

U Win 98 mi nije predstavljalo problem da namestim da me Winamp budi ujutro u odredjeno vreme (5-6 sati, cik zore, ...), medjutim, na XP ne mogu da ga u task scheduler-u ubedim da odradi navedeni posao. Stalno mi trazi neke lozinke i netje da savije kichmu. Sram ga (me) bilo kad netje, pa netje. Ima li neko ideju i dobar savet za ovo? Hvala unapred!!!
[ pufta @ 19.10.2005. 23:21 ] @
Alo svima!

Zar nikome ne pada na pamet nista kreativno i upotrebljivo u vezi ove teme?
[ Shadowed @ 20.10.2005. 06:23 ] @
Pa sto je problem da upises svoj username/password?
[ maree_mv @ 20.10.2005. 11:31 ] @
a gde se to nalazi ...?..i kako da namestim....hocu i ja da me ujutru budi racunar...:)
[ Shadowed @ 20.10.2005. 12:10 ] @
Control Panel > Sheduled tasks.
Ali neophodno je da racunar bude ukljucen. Neki racunari imaju podrsku za ukljucivanje u odredjeno vreme. To zavisi da li ploca ima podrsku za to i to se naesta u BIOS-u.
[ Koma[MFHN] @ 20.10.2005. 15:19 ] @
E sada.Postoji sledeća caka.Bar kod mene.
o čemu se radi.

Ja imam opciju u biosu da upali kompjuter(što on nekad i sam od sebe uradi u 5 ujutro :D)

Prvo odem u user accounts,i kreiram password.
Namjestim da nemam welcome screen pri log-inu
Onda u run ukucam control userpasswords2 i namjestim da pri paljenju ne moram da upisujem šifru.
Onda restartujem komp,i namjestim u biosu kad hoću da se upali komp.
Npr. namjestim ga da u 06:27 se upali.
A onda odem u Control Panel,stavim scheduled task,i stavim stvar koju hoću da me probudi,tj. da svira u 06:30.I ukucam šifru.Jer ja mislim da je to nekakav bug,koji se ne može pobijediti osim na ovaj način(koji inače nije komplikovan,bar za mene).A ako nije bag recite mi šta je onda ;)

I to je to.
Kompjuter se upali u 06:27.
For whom the bell tolls u 06:30 i dan počinje savršeno :D

Eto,tako sam ja riješio moj problem
[ dOvLo @ 20.10.2005. 16:25 ] @
E ja nebi bas da mi se pri paljenju ne zahtijeva unos pasworda---Ja bi da se to malo lakse uradi, na jednostavniji nacin...hehe
Imal neki plugin za winamp:-D
[ damiru_2 @ 20.10.2005. 17:08 ] @
Što se mučite, ako imate mogućnosti da odvedete računare u stanje hibernacije (Win2k, WinXP, Win2003) rešili ste sve brige. Ako nemate tu mogućnost - ko vam je kriv što ste kupili kineske krševe.
Šalim se malo za ove krševe...
Ja sam kod mene podesio da pritiskom na taster Power računar ode u hibernaciju (umesto da se isključi), a pritisak tastera je prosta operacija čak i za dete od par godina. Zar nije lakše pritisnuti jedan taster umesto nekoliko besmislenih operacija koje nam se uvek nameću po default-u?
U BIOS-u namestite kada da se uključi računar, a WinAmp (ako je bio otvoren) nastavlja gde je stao pre hibernacije. Kao i svi ostali programi.
Dakle uzmite ključ i zaključajte se u WC-u... Ne idite od vrata do vrata da obavestite ostale da ćete biti u WC-u narednih nekoliko minuta.
Pozdrav.
[ Koma[MFHN] @ 20.10.2005. 17:49 ] @
Iskreno govoreći.

Ovaj tvoj predlog i nije nešto zanimljiv.

[ damiru_2 @ 20.10.2005. 20:15 ] @
Nisam ni mislio da pišem da bi to nekome bilo zanimljivo ili ne. Samo sam izneo činjenice.
Tvoje pisanje je meni bilo takođe totalno nezanimljivo, ali to ničim nisam pokazao - do sada. A kada shvatiš o čemu se zapravo radi u tekstu koji sam poslao, možda ćeš se zamisliti šta si mi to pisao...
Pozdrav.
[ Koma[MFHN] @ 20.10.2005. 23:18 ] @
Ja vrlo dobro znam šta si ti napisao.
I nije mi samo jasna jedna stvar,a to je da u državi u kojoj živimo,u kojoj je čudno kada neko ima neku stvar original,a pogotovo softwer,koji kupujemo na ulici za 1 €,u kojoj su prosječne plate 250 €,od kojih 100 eura ode na režije,i gdje softver košta mnogo za naš standard,nađeš se ti i kažeš,ko vam je kriv što kupujete kineske krševe...
Mislim...to nije lijepo od tebe.

Mada,i to za hibernaciju je onako,ideja tu i tamo.
A zar nije lakše,namjestiti u koliko sati,koja pjesma itd...i ne zajebavaš se...
[ damiru_2 @ 21.10.2005. 18:01 ] @
Provokacija ti nije uspela. Vrati se ponovo na moj prethodni post i malo pažljivije pročitaj sve što sam napisao.
Možda ti ni pažljivo čitanje neće pomoći, jer si veoma neraspoložen (ili ti nisu sve ... na broju).
[ Shadowed @ 21.10.2005. 18:28 ] @
OK, dosta je bilo flame-a i offtopic-a. Sve na dalje ce biti brisano.

Inace, nekima ne odgovara mogucnost hibernacije (prostor na disku, sigurnost, hibernacija ne radi dobro...).
[ musicmaster @ 21.10.2005. 18:30 ] @
Evo vam josh lakshe opcije!

Udjete u BIOS namestite 'wake up everyday' at 'toliko i toliko',vratite se u windozu,desnim klikom na zeljenu pesmu i kazete 'copy'.Potom otvorite 'startup' folder iz start menija i kazete 'paste shortcut',odvrnete zvuchnike do daske,sve iz mixera pojachate do daske,ugasite windozu i mirno legnete da spavate,prosto kaj ne?
:0)

[Ovu poruku je menjao musicmaster dana 21.10.2005. u 19:30 GMT+1]
[ pufta @ 29.10.2005. 03:10 ] @
Posto sam kao pokretac treda video par misljenja i na kraju krajeva resio problem, hvala svima na trudu i svako dobro u daljem radu i zivotu!

BTW: Mislim da bi nam svima dobro doslo malo manje gorcine i besa, zelje za prepucavanjem, pogotovo od strane mladih, pred kojima je ipak kakva takva buducnost!

Pozdrav svima i keep on going up to the stars!

[Ovu poruku je menjao pufta dana 29.10.2005. u 04:10 GMT+1]