[ Goran Trailovic @ 17.10.2005. 16:30 ] @
Pre nekoliko dana sam poslao 7 paketa istih u kojima su bile naocare za sunce,danas su mi se vratile sa naznakom pogresna procedura prenesite klijentu da pozove broj telefona ........ ko zna radi cega.Inace cela stvar je u tome sto ja sad moram platiti istu cifru koju sam uplatio na ime posiljke u inostranstvo.Paketi su stigli samo do carine,uredno je placen carinski pregled itd...Ne razumem ali samo da obavestim da naocare ne spadaju u red zabranjenih stvari koje se salju postom..

Pozdrav Ebayerima koji prodaju,ebay username tgoran2004,Feedback 90
[ chkalya @ 25.10.2005. 09:49 ] @
Feedback ti je 'samo' 89!

Mozes li nam objasniti kako primas uplate? Vidim da si stavio 'Email me for instructions'.

Chkalya (27feedback/ebay)
[ Goran Trailovic @ 26.10.2005. 13:36 ] @
Uplate primam preko PayPala,BidPaya gde cekovi stizu na kucnu adresu...nista komplikovano sajt je www.bidpay.com.....

Nije to neka filozofija,veca je sa ovim nasim carinicima i postarima...svi su udareni i nakrivljeni kako koji .....svako za sebe cima..
[ baja_yu @ 27.10.2005. 06:15 ] @
Kako si uspeo da se registrujes na PayPal? Koliko ja znam to jos ne funkcionise u nasoj zemlji... Ili imas nekog u inostranstvu ko ti prosledjuje uplate?
[ hecky @ 27.10.2005. 10:11 ] @
A da lepo nazoves taj broj telefona koji su ti dali?!
[ ventura @ 01.04.2006. 21:37 ] @
Citat:
Goran Trailovic: Pre nekoliko dana sam poslao 7 paketa istih u kojima su bile naocare za sunce,danas su mi se vratile sa naznakom pogresna procedura prenesite klijentu da pozove broj telefona ........ ko zna radi cega.Inace cela stvar je u tome sto ja sad moram platiti istu cifru koju sam uplatio na ime posiljke u inostranstvo.Paketi su stigli samo do carine,uredno je placen carinski pregled itd...Ne razumem ali samo da obavestim da naocare ne spadaju u red zabranjenih stvari koje se salju postom..

Pozdrav Ebayerima koji prodaju,ebay username tgoran2004,Feedback 90


Koliko sam ja upoznat sa procedurom slanja naočara za sunce u USA ( :) ), pakete treba da predaš otvorene u izvoznoj pošti carinjenja, i da na propratnoj fakturi navedeš da naočare šalješ kao uzorak/poklon, i ako hoćeš navedeš vrednost, ako nećeš, onda stavi 0 dolara...

Vratili su ti pošiljke verovatno zbog toga što ti roba nije imala propratnu dokumentaciju, odnosno, pošto nisi napisao na izvoznim fakturama da se radi o pokonu/uzorku, carinik je očekivao da vidi izvozne papire, koji nisu postojali, pa ti je stoga vratio robu nazad...

Inače, ako ti nije teško, kad prodaš nekih 100-200 naočala, postuj ovde broj paketa koji su ti nestali u transportu, odnosno ovde kod nas na carini/aerodromu... Ja sam pre 3-4 godine imao score 8/10 paketa koji uspešno stižu na odredište, pa da vidimo da li se nešto promenilo za 4 godine :)


Sad sam ti pogledao feedback i aukcije... Malo je bedak da prodaješ falš naočare kao da su originali... Možeš da prodaješ originale, i verovatno da imaš veću zaradu nego na falsifikatima...[Ovu poruku je menjao ventura dana 01.04.2006. u 22:43 GMT+1]
[ pctel @ 01.04.2006. 23:40 ] @
Citat:
Malo je bedak da prodaješ falš naočare kao da su originali...

A, pa to je onda piraterija, nije ni cudo sto nisu pustili, cudi me da nisu pozvali policiju... Jednoj poznatoj estradnoj umetnici su oduzeli falsifikat zenske tasne poznate robne marke, a prica se da su nekom momku skinuli falsifikat farmerica, ali za to ne znam da li je tacno ili je carsijska proca.
[ bokili @ 01.04.2006. 23:46 ] @
Ma daj... Kakva piraterija.. Nego jednostavno: Vlada Srbije... nista vise...

Ne znam kad cemo da se ugledamo na zapad sto se tice internet business-a...