[ ISKREN @ 18.10.2005. 13:20 ] @
Treba da postujem tri razlicite vrednosti vrednosti koje se u isto vreme zapisuju u bazu? Prva skripta neka bude 1.php (izgleda ovako): Code: <form metod="post" action="2.php"> // Ovde je while petlja koja iz baze lista sve zapise, znaci while( bla bla bla){ <input name="ime_1[]" type="checkbox" value="neka vrednost_1" /> <input name="ime_2[]" type="checkbox" value="neka vrednost_2" /> <input name="ime_3[]" type="checkbox" value="neka vrednost_3" /> } </form> Problem je u drugoj skrpti tj. 2.php: Najpribliznije sto sam uspeo biloj je ovo preko for petlje: Code: for( ; list(, $ime_1)=each($_POST['ime_1']), list(, $ime_2)=each($_POST['ime_2']), list(, $ime_3)=each($_POST['ime_3']) ; ){ Problem nastaje u "list(, $ime_2)=each($_POST['ime_2'])" kada se trazi samo ova vrednost nema output za tu istu. Probao sam sa vise dimenzionalnim nizovima u foreac petlji: Code: foreach($array=array('ime_2'=>$_POST['ime_1'],'ime_2'=>$_POST['ime_2'],'ime_3'=>$_POST['ime_3']) as $value){ for($i=0; $i<count($array); $i++){ echo $array['ime_1'][$i]."\n"; echo $array['ime_2'][$i]."\n"; echo $array['ime_2'][$i]."\n"; } } Problem naprimer ako u 1.php cekiram vise od tri taj visak nece biti u otuputu.. Na kraju zelja mi je da Code: $Q=mysql_query(insert into ime_tabele(id,ime_1,ime_2,ime_3)value('','$ime_1','$ime_2','$ime_3')); znaci da upise u bazu sve vrednosti koje sam ja cekirao u skripti 1.php. Nadam se da ste me razumeli sta zelim!!!!! HVALA!! |