[ toirena @ 18.10.2005. 17:27 ] @
Koliko puta mogu ici preko mini dv kaseta? Zanima me za kasete sony premium, sonyexcellence, i 40 advancet ME DVCAM sony?
[ Cyman @ 19.10.2005. 07:21 ] @
Ja sam preko Sony Premium upravo presao cetvrti put i nisam primetio (jos uvek) nikakvu razliku u kvalitetu snimka.
[ MovieManser @ 19.10.2005. 13:13 ] @
pa u principu, svaki put kada presnimis, kvalitet opada za par procenata, a da bi oko zapazilo razliku treba ti oko 10ak presnimavanja na najlosijim pa do 3-5 puta vise na najkvalitetnijim trakama.
[ ntojzan @ 19.10.2005. 17:00 ] @
Problem je u tome sto se ne primeti pad kvaliteta sve dok ne dodje do dropovanih blokova. (neispravni kvadrati na slici) A kada se oni pojave, mogu odmah da uniste materijal. Ja nikako ne bih preporucio vise od 4 snimanja na istu kasetu, ako vam je bas bitan materijal koji se snima. Ako je u pitanju cisto zezanje, onda nema problema, dok god se kvadratici ne pojave, a cim se pojavi jedan neispravan blok, kasetu je najbolje odmah baciti.
[ Stefano @ 19.10.2005. 23:22 ] @
A sta mislite o ovome.Moj buraz je snimao na nove 2 Sony premium kasete i to kupljene u Italiji i na obe kasete se u jednom trenutku pojavljuju drop blokovi(kockice) na delic sekunde.
Sreca da je na 60minutnom snimku to primetno samo jednom.Ali kazem nista nije presnimavano,zato me i najvise plasi.

Cudno mi je to s'obzirom da su kasete nove.Da li vam se to desavalo?

[Ovu poruku je menjao Stefano dana 20.10.2005. u 00:35 GMT+1]
[ Cyman @ 20.10.2005. 07:22 ] @
Moze lako da se desi da su feler jos iz proizvodnje. Ne bi me cudilo da su ti drop blokovi na istom mestu (poziciji) kod obe trake (serijska proizvodnja felera, a brat ih kupio u istoj radnji, iz istog lota).
Sve u svemu Sony Premium su dobre trake i ako se zadesi neki put ovakav "peh" - sta da se radi. I plazma TV moze da dodje sa fabrickom greskom a ne DV trakice.

Uopste ne verujem da je do kamere. Koliko se secam kupio si je neposredno pred njegov put (ekskurziju) u Italiju (Sony bese, zar ne?).
[ Cyman @ 20.10.2005. 07:24 ] @
Izvini na zaboravnosti - sada sam se setio da si "ganjao" rezervnu no-brand bateriju. Kako ti se (ili ti njemu) pokazala?
[ Stefano @ 20.10.2005. 16:27 ] @
Kameru sam kupio jos pre 3 ipo godine novu i dobro sam je odrzavao,snimila je nekih 35 kaseta za to vreme,sto mislim da uopste nije mnogo.

Inace da ganjao sam rezervnu bateriju i uzeo FM70 ali neogreginalnu.Odlicno se pokazala za sada,mom burazeru je drzala 4-5 sati sa LCD-om,punio je svega par puta na ekskurziji i ni jednom mu se nije desilo da mu nestane baterije u toku snimka,tj.i svoju infolitijum funkciju je ok obavljala.

Nadam se da ce i u nastavku da me dobro sluzi.
[ ntojzan @ 20.10.2005. 18:14 ] @
Ovo ce mozda zvucati glupo, ali kad uzmes novu kasetu, najbolje je premotati do kraja i nazad. Inace moze da bude blokova pa cak i punih dropovanih frejmova.
[ zorg @ 24.10.2005. 14:07 ] @
Nije glupo, ja to uvek radim, to je da bi se napon namotanog kalema trake prilagodio mehanici tvoje kamere, sto je bitno tokom snimanja.
[ dgrass77 @ 06.03.2006. 21:09 ] @
Pa savetujem da probate maxell i fuji mini dv trake,nema nikakvih dropova
I panasonic su ok.