[ Tinaia @ 23.09.2002. 03:24 ] @
Imam problem
Hocu da napravim Order a drink programcic za internet cafe
Dakle ovako sam ga zamislio:
Korisnik otvara explorer i pojavljuje se Menu radjen u html-u i postavljen kao pocetna strana
Dakle kada chekira sta zeli da popije korisnik pritisne submit
Tu nastaje problem...

Kako da se porudzbina posalje na server
(trebalo bi da to moze da se odradi preko Perl-a)

Please posaljite mi neki source
(u principu ne mora preko perl-a bilo kako...)

Thanks
[ Dragoslav Krunić @ 23.09.2002. 23:38 ] @
Pa pazi, moglo bi ovako:

Korisnik kada pritisne Submit, tvoj program otvara socket ka tvom server-side programu koji radi na glavnom serveru, šalje mu informaciju o narudžbini, zatvara socket i obaveštava kijenta da je porudžbina poslata (sve to preko browsera). Sa druge strane (na serveru) je pokrenut drugi Perl program (ma da je moguće to odratiti u bilo kom programskom jeziku) koji kada primi porudžbinu, štampa je na ekran (znači u istom onom prozoru gde je server i pokrenut). To je, onako, generalna ideja, ma da može da se uradi još na nekoliko načina. Ja ti ne mogu napisati ceo skript već ti jedino mogu pomoći oko ideje ili već započetog programa kod koga ti je negde zapelo.

Toliko od mene, javi šta si uradio!
[ mire @ 29.09.2002. 20:49 ] @
Marku treba skript za browser a ne neki point & click program, bar tako je napisao. Uglavnom napravi obican html formular sa poljima koja ti trebaju a na strani servera mozes da koristis bilo sta od skript jezika, cak i kompajliranih poput c, c++-a itd. pa sta znas bolje to iskoristis i resis problem.
[ Dragoslav Krunić @ 29.09.2002. 21:04 ] @
Pa ja sam mu i rekao da odradi sve to iz browsera još u provj rečenici. Posle sam ga posavetovao malo i o server-side softveru. Čitaj šta pišem...