[ Bad Habbit @ 24.09.2002. 07:07 ] @
Posto polako ulazim u problematiku flash-ovanja i operacija vezanih za to hteo bih da saznam o tome svemu sto vise pa bih zamolio one koji zele da mi pomognu da to i ucine i objasne mi neke pojmove.

Sta je to:

-REPAIR BIN, kako si i kada koristi?

-MAP FILE , sta je, kako se pravi, cemu sluzi i kako se koristi?

-EEPROM korisito sam ga, snimao i citao ali opet ne znam tacno cemu on sluzi, mada pretpostavljam


Naravno ovo pitanje se pre svega odnosi na Artz-a , a onda i na sve ostale.
[ Artz @ 24.09.2002. 23:52 ] @
Repair Bin:
Obican full flash samo prva verzija software v05. Koristi se pri popravci software -ski umrtvljenih telefona u kombinaciji sa Ziemens -om, programom koji sluzi za popravku.

Map file:
Koristi se za dekodiranje telefona. Koristi se tako sto se pomocu odredjenog programa napravi *.log file, a onda pomocu drugog programa od *.log file -a napravi *.map file koji se upisuje u telefon.

EEPROM:

To je u principu cip koji moze da drzi odredjenu kolicinu memorije (obicno malu). Specifican je po tome sto moze da cuva te podatke bez ikakvog napajanja. U njemu stoje podaci koji su najvazniji za mobilni. Pre svega one kalibracije o kojima smo vec ovde pricali, za bateriju i mrezu i jos neki vazni podaci, deo software -a telefona i sl.
Eeprom u Siemens -ima (bar u dosadasnjim) imaju velicinu od 64 KB.
Kad na net -u recimo postoji da se skine eeprom file to se u stvari misli na sadrzaj eeprom -a.

Pozdrav!!!
[ Bad Habbit @ 25.09.2002. 07:47 ] @
Znaci repair bin je samo flash u *.bin formatu v05 sa kojim se radi obican flash telefona ali sa nekim flasher-om tipa UniSiemens zato sto je u *.bin ektenziji i zato sto kada bi se flash-ovao sa WinSwup-om, doslo bi do ostecenja telefona zbog dowgrade-a sa visih verzija? Jesam dobro shvatio? BTW, kakav je Ziemens i da li je bolji ili losiji od UniSiemens-a?

Za MAP fajl. Znaci sa nekim programom, BTW kojim programom, se iscita iz nekog telefona *.log file. Sada, prvo, sta se nalazi u *.log file-u i cemu on konkretno sluzi? Drugo, kako se prebacije *.log file u *.map file i kako se on upisuje u telefon. I na kraju nekapiram u kojoj vezi je taj *.map file sa dekodiranjem? Znaci ako je telefon zakljucan onda se preko njega otkljucava, ali kako, da li sa svih verzija i tako dalje?

Artz, hvala za prvi odgovor, nadam se da ces mi i ovo malo detaljnije objasniti.
[ Woykhan @ 26.09.2002. 02:47 ] @
Citat:
Znaci repair bin je samo flash u *.bin formatu v05 sa kojim se radi obican flash telefona ali sa nekim flasher-om tipa UniSiemens zato sto je u *.bin ektenziji i zato sto kada bi se flash-ovao sa WinSwup-om, doslo bi do ostecenja telefona zbog dowgrade-a sa visih verzija? Jesam dobro shvatio?

Mislim da nisi :-)
.bin fajlovi su veličine okruglo 4MB (barza 35 seriju) i u sebi sadrže i firmware i eeprom, i zato ne bi mogao da ih ubacuješ preko swupa, on radi samo sa firmware-om.
Mogu da budu bilo koje verzije, samo je v05 uobičajena za popravku.
[ Bad Habbit @ 26.09.2002. 09:24 ] @
Nisam siguran da si u pravu ili bar da nisi u pravu za sve slucajeve. Ako je ovo sto ti kazes tacno, zbog cega onda recimo u UniSiemens-u treba posebno da se radi backup flash-a, a posebno backup EEP-roma, cak za ME45 ima dva eeproma pa je to ukupno TRI *.bin file-a?

Malo sam se pogresno odrazio Kada sam rekao WinSwup mislio sam da imas v05 koja je u onom cuvenom exe file-u koji kad pokrenes otvori se WinSwup i krene sa procesom flash-ovanja. Mislio sam da kada bi se to radilo, da mi doslo do ostecenja telefona zbog downgrade-a.
[ Bad Habbit @ 26.09.2002. 09:26 ] @
Pitanje oko MAP-a i LOG-a i dalje ostaje.
[ Woykhan @ 26.09.2002. 14:20 ] @
Citat:
Bad Habbit:
Nisam siguran da si u pravu ili bar da nisi u pravu za sve slucajeve. Ako je ovo sto ti kazes tacno, zbog cega onda recimo u UniSiemens-u treba posebno da se radi backup flash-a, a posebno backup EEP-roma, cak za ME45 ima dva eeproma pa je to ukupno TRI *.bin file-a?

A ja sam siguran da sam u pravu :-)
Extenzija je nebitna... Repair bin je firmware + eeprom, prosto i jednostavno...
Citat:
Malo sam se pogresno odrazio:D Kada sam rekao WinSwup mislio sam da imas v05 koja je u onom cuvenom exe file-u koji kad pokrenes otvori se WinSwup i krene sa procesom flash-ovanja. Mislio sam da kada bi se to radilo, da mi doslo do ostecenja telefona zbog downgrade-a.

v05 u WinSwup-u? Nikad video.
Ne znam, možda bi, meni telefon ne da da spustim sa 24 na 21, kaže nije dozvoljeno i kraj :-)