[ cy_cookie @ 20.10.2005. 11:15 ] @
eto mene opet =) ... daklen trebao bi ako ima neki dobar tut o slanju maila sa attachom a da se ne radi o htmlMimeMail5 tnx ;) |
[ cy_cookie @ 20.10.2005. 11:15 ] @
[ guruserve @ 20.10.2005. 12:30 ] @
http://www.php.net/mail
ovde sve pise :) [ guruserve @ 20.10.2005. 12:37 ] @
a kad naidjes na neki problem, onda ovde detaljno opisi kakav problem imas
[ cy_cookie @ 20.10.2005. 12:50 ] @
ok konkretno .... =)
imam neki xml file na Code: $file="test.xml"; // ovo je promjenjivo $filename="docs/".$file; e sad ja bi to htio staviti u attachment =), vidio sam na netu da se file razbija u header informaciju ali moram priznat nije mi bas najjasnije kako se to desava :( [ guruserve @ 20.10.2005. 12:56 ] @
Code: $content = chunk_split(base64_encode(file_get_contents($filename))); http://php.net/file_get_contents http://php.net/chunk_split http://php.net/base64_encode [ cy_cookie @ 20.10.2005. 13:17 ] @
moram priznati da ne kuzim u cemu je fora .... znam samo to da sam ja negdje fulao
![]() Code: if($test){ $uniqeid=md5(uniqid(time())); $message = "nekaj"; $data = chunk_split(base64_encode(file_get_contents($filename))); print_r($data); if($data){ # prirprema filea za slanje $headers .= "--".$uniqeid."\n"; $headers .= "Content-Type: text/plain; name='".$att_name."'\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: base64\n"; $headers .= "Content-Disposition: attachment\n\n"; $headers .= $data; $headers .= "--".$uniqeid."--\n"; if($headers){ #salji mail $send=mail($umail, "Evaluator <[email protected]>", 'Rezultati', $message, $headers); if($send){ echo"u didit"; }else{ echo "nisi uspio .... <a href='index.php'>klikni me</a>"; } } else { echo "error sa headerimia"; } } else { echo "error sa fileom"; } } evo kod pa mozda ti vidis kaj ja ne vidim ![]() [ guruserve @ 20.10.2005. 13:32 ] @
Joooj, pa ne treba da šalješ attach preko hedera nego preko body-a :) Treba da staviš u message taj deo za attachment
[ cy_cookie @ 20.10.2005. 13:38 ] @
ok sad mi je neugodnjak :-/ .... i sad ce mi biti jos vise
![]() [ guruserve @ 20.10.2005. 13:42 ] @
Code: # prirprema filea za slanje $headers .= "--".$uniqeid."\n"; $headers .= "Content-Type: text/plain; name='".$att_name."'\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: base64\n"; $headers .= "Content-Disposition: attachment\n\n"; $headers .= $data; $headers .= "--".$uniqeid."--\n"; ovo nemoj u headers nego u message a u header ti trebaju druge informacije Code: $headers = "From: $from\n" . "Reply-To: $from\n" . "MIME-Version: 1.0\n" . "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"$uniqeid\"\n"; [ cy_cookie @ 20.10.2005. 13:50 ] @
e hvala ti puno ali eto ne znam jeli to ide samo mene ali uspio sam dobiti
INTERNAL SERVER ERROR :) .... nis svejedno hvala ti jos jednom ;) [ afwt @ 20.10.2005. 15:09 ] @
A zasto ne koristis PHPMailer klasu? Odlicna je, ima sve sto ti treba, uopste ne moras da se zezas sa hederima i tim chudima, sve ona radi za tebe... Smo ispozivas metode i to je to.
[ cy_cookie @ 20.10.2005. 15:34 ] @
evo ovo je kod koji mi i dalje ne radi
![]() Code: $rez=mysql_query($user) or die("Error in line 112 page final.<br>".mysql_error()); $ruid=mysql_fetch_array($rez); $umail=$ruid['Mail']; $user_n = $ruid['UName']; $user_l = $ruid['ULName']; $user = $user_n." ".$user_l; $uniqeid=md5(uniqid(time())); $data = chunk_split(base64_encode(file_get_contents($filename))); # neki headeri $headers = "From: Evaluator <[email protected]>\n" . "Reply-To: Evaluator <[email protected]>\n" . "MIME-Version: 1.0\n" . "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"$uniqeid\"\n"; if($data){ # prirprema filea za slanje $message = "Ovo su rezultati vaših odgovora\n\n\n"; $message .= "--".$uniqeid."\n"; $message .= "Content-Type: text/plain; name='".$att_name."'\n"; $message .= "Content-Transfer-Encoding: base64\n"; $message .= "Content-Disposition: attachment\n\n"; $message .= $data; $message .= "--".$uniqeid."--\n"; if($message){ #salji mail $send=mail($umail, "Evaluator <[email protected]>", 'Rezultati', $message, $headers); if($send){ echo"u didit"; }else{ echo "nisi uspio .... <a href='index.php'>klikni me</a>"; } } else { echo "headeri nisu uredu"; } } else { echo "nisam ulovio podatak"; } [ guruserve @ 20.10.2005. 16:37 ] @
aj reci tačno sta ti kaže kao grešku?
[ cy_cookie @ 20.10.2005. 16:43 ] @
internal server error
i u rootu sam pronasao dead.letter file u kojem nis pametnog ne pise [ guruserve @ 20.10.2005. 16:50 ] @
aj reci nešto o tome, koji server koristiš, koji php. Da li si probao to na nekom drugom serveru, pošto imam utisak da je baš do tvog servera
[ cy_cookie @ 20.10.2005. 16:54 ] @
Unix / cp.crowebserver.com
PHP 4.4.0 i probao sam se spojit na mail server i na njega se uredno mogu ulogirati ---------------- nisam probaona drugom serveru jer imam samo ovaj [Ovu poruku je menjao cy_cookie dana 20.10.2005. u 17:56 GMT+1] [ guruserve @ 20.10.2005. 16:57 ] @
rekoh ti da mislim da je nešto do tvog servera, da je to PHP-a mogao bih i pomoći, ovako jako teško, ništa mi ne pada na pamet. Skripta koja ne radi uglavnom ne može da obori apache proces ili da izazove Internal Server Error. Probaj na drugom serveru, instaliraj kod sebe php-apache i neki mail server i probaj
[ guruserve @ 20.10.2005. 16:59 ] @
Ma probaj kuci na svom kompjuteru, imaš dosta besplaniih i jednostavnih mail servera i za win, ako to koristiš za razvoj. Nađi ih na www.download.com
[ cy_cookie @ 20.10.2005. 17:27 ] @
eh .... evo sad sam si slao na gmail i doslo mi je ali mi je poruka onak dekodirana i nemam attacha i dalje mi stoji internal error ...
![]() [ cy_cookie @ 20.10.2005. 17:36 ] @
JUHUUUUUUUUU !!!!!!!!
šljaka :-p ... hvala hvala hvala Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|