[ dakuri @ 21.10.2005. 08:19 ] @
U tabeli imam jedno polje u text formatu-BrPumpe, Svaki rekord u tabeli nemora da ima popunjeno to polje. Napravio sam formu za filtriranje sa comboboxom tako da kada izaberem broj pumpe automatski skoci na trazeni zapis....Postoji u bazi znanja. Combobox ima row source iz posebno kreiranog Querya gde postoji samo jedna kolona, broj pumpe sa criteria isnotnull, to znaci da u komboboxu prikaze samo polja u kojima postoji zapis sa brojem pumpe.. da je recimo polje BrPumpe broj, event procedure after updejt bi glasilo: Private Sub Text10_AfterUpdate() ' Find the record that matches the control. Dim rs As Object Set rs = Me.Recordset.Clone rs.FindFirst "[BrPumpe] = " & Str(Me![Text10]) Me.Bookmark = rs.Bookmark End Sub Kako nije ja sam probao na osnovu primera iz baze znanja gde glasi: rs.FindFirst "[CustomerID] = """ & Me!cboMoveTo & """" Da napisem: Private Sub Text10_AfterUpdate() ' Find the record that matches the control. Dim rs As Object Set rs = Me.Recordset.Clone rs.FindFirst "[BrPumpe] = """ & Str(Me![Text10])&"""" Me.Bookmark = rs.Bookmark End Sub Da li bi mi neko pomogao i objasnio gde gresim? Unapred zahvalan!!!! |