[ obradorriuss @ 21.10.2005. 15:04 ] @
Problem je sledeci....Imam bazu za evidentiranje diskova i kao primary key mi je polje Inventarni broj koji je tipa Number i koji normalno radi svoj posao. Tu mi je i dugme KOPIRAj (ukoliko korisnik ima vishe istih cd-ova samo sa razlichitim inventarnim brojem), zapis se iskopira i on promeni samo inventarni broj i sachuva ga. I to sve radi OK. E sad je njegov zahtev da necje da kad ima 50 istih cd-ova da pravi 50 zapisa vecj da se sve stavi u 1 zapis, ali da u polje inventarni broj unese sve inventarne brojeve tipa ( 1%5%543%657%444)... Znachi da svaki inventarni broj bude odvojen procentom. Meni nije jasno kako je to mogucje uraditi a pri tome da program prijavi ukoliko se poklapaju neki inventarni brojevi, i na koji nachin da posle iznajmljuje cd-ove chlanovima? Kako npr. program da izdvoji broj 543 iz zapisa Inventarni broj i da ga na neki nachin onemogucji za sledece iznajmljivanje (jer se taj cd ne nalazi u cdteci). Ako je neko imao neki slichan problem ili mozda ima ideju kako ovo da reshim neka mi predlozi. HVALA UNAPRED |