[ stalex @ 21.10.2005. 21:23 ] @
Imam problem, kada udjem u folder u kome imam mpeg2 video fajlove racunar mi uspori totalno. ne mogu da izadjem iz njega a u task menadzeru pise da mi explorer zauzima procesor 99%. kada restartujem explorer sve bude u redu dok neudjem u taj folder.
snimao izbrisem te fajlove , snimim nove opet isto.
Ima li ko pojma o cemu se ovdew radi?
inace racunar radi sasvim ok bez ikakvih problema sve dokne dodje do gore pomenute situaCIJE.
[ _ra_ @ 21.10.2005. 22:42 ] @
verovatno pocne da ucitava sve te fajlove a posto su video fajlovi onda smara dosta.probaj da ostavis malo i vidi da li ce posle odredjenog vremena da prokine.jel imas dosta fajlova u tom direktorijumu ili je problem i kad je samo jedan fajl u video formatu?
[ stalex @ 21.10.2005. 23:46 ] @
on procita sve fajlove i i otvori tumbnailse ako se nalazi samo jedan u pal mpeg2 formatu on natera CPU u 99%I OTKINE 35 MB RAMA i tako stoji dok ne resetujem explorer pomocu task menadzera, end proces pa run i onda proradi.

[Ovu poruku je menjao stalex dana 27.10.2005. u 12:49 GMT+1]
[ Nikola-15 @ 22.10.2005. 21:34 ] @
Pa verovatno ti je view u folderu podesen na Thumbnails ili Filmstrip. Iskljuci to i stavi na Tiles ili Icons. Mada me cudi, jaka je to mashina da bi pravio takve probleme. Koliko tih video fajlova imas u folderu?
[ pctel @ 22.10.2005. 21:53 ] @
Probaj da koristis npr. Total Commander umesto Explorera. Univerzalno resenje za mnoge probleme je izbeci Microsoft software
[ Shadowed @ 24.10.2005. 07:48 ] @
Postoji mogucnost da su video klipovi kompresovani nekim losim codec-om ili da imas neki problem sa postojecim kodekom (kodecima) jer Explorer ucitava razne stvari iz video fajlova sve jedno u kom modu ih prikazuje (Icons, Thumbnails...).

Takodje, zamolio bih te da izmenis poruku i napises je malim slovima (osim tamo gde gramatika zahteva velika :)). Ovako izgleda kao da vices.

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 24.10.2005. u 08:50 GMT+1]
[ stalex @ 27.10.2005. 11:55 ] @
Sorry zbog slova.
josh nisam nasao resenje, skidao sam sve codece, stavljao ih ponovo, i uvek isto.
explorer puca. Otvara sve video fajlove normalno , nije bitno koliko ih ima i koji su formati.i sve radi ok. ali ako stavim medju sve te fajlove sam jedan mpeg snimljen sa Win DVR3 on puca. a fajl nije ostecen . ulazi u premier sasvim normalno. manipulisem sa njim normalno preko total commandera i eto. Ako neko ima ideju o cemu se radi nak kaze?
Hvala
[ lord Vader @ 29.10.2005. 17:03 ] @
Evo kod mene isti slučaj. Ugasi se eksplorer kada otvorim folder sa avi fajlom pa makar bio jedan jedini avi fajl u njemu.
[ misteryns @ 24.06.2006. 10:25 ] @
ljudi pomagajte..imam jako cudan i pomalo iritirajuci problem..kao da su gremlini umesali prste...evo ovako...kad skidam preko skyneta avi fajlove,koji se sami rasporedjuju u istoimene foldere,desava se sledece..kad udjem u folder sa avi fajlovima,jednostavno windows ne stane(pukne) na par sekundi..znaci cim udjem,ili stavim mis na ikonu fajla ili ako nekad i uspem da pokrenem fajl.sve nestane..samo sa avi fajlovima se to desava i izbaci poruku koju prilazem..sta moze da bude problem
asus a7v8-c266
athlon 2000xp
256MB
win XP

hvala unapred
[ mrkidivx @ 24.06.2006. 10:35 ] @
Jel se to dešava i kod ostlih avi fajlova tj filmova koje puštaš?
[ misteryns @ 24.06.2006. 10:46 ] @
Iskreno,nisam probao,nemam trenutno nikakav film kod sebe,da bih probao...cim pronadjem,javicu ti
[ misteryns @ 24.06.2006. 11:15 ] @
Upravo sam pustio film u avi formatu,bez problema..pusten je sa cd-a..
[ Goran Mijailovic @ 24.06.2006. 12:46 ] @
Hm gde ti je ta poruka koju prilazes :)

Lici na problem sa kodekom, vidjao sam slican problem kod nekih xvid filmova.
[ Zoran Rodic @ 24.06.2006. 14:22 ] @
Ako je ukljucen thubnail prikaz moze biti problema pogotovu ako nemas taj kodek u masini.
E sad, jesi li probao da pridjes tom folderu iz recimo Total commandera
Tu sigurno neces imati kocenje
Proveri i koji je default player za taj fajl.
A i koji je to fajl?
Da nije divX 6?
On ima neka hardverska ogranicenja, ali mislim da tvoja masina ispunjava iste.
[ misteryns @ 24.06.2006. 16:50 ] @
evo je slika u prvoj poruci..default je vlc player..a ne znam koji je da li divx ili ..uglavnom pise AVI fajl...
[ mrkidivx @ 24.06.2006. 18:12 ] @
skini programčić gspot na sledećoj adresi http://www.headbands.com/gspot/download.html
i vidi u kom formatu je problematični avi fajl
[ Zoran Rodic @ 24.06.2006. 18:28 ] @
Probaj da promenis ime tog fajla.
Napisi bilo sta npr. film 01 pa probaj onda da ga pustis

Imas li instaliran divx6?
[ Milan Gligorijevic @ 24.06.2006. 21:05 ] @
Ako se dobro secam meni se ta greska javila kad sa pokrenuo jednu igru u kojoj sam prethodno ubacivao pec. Probano je na vise racunara i negde radi, a negde ne. Nakon sto sam pritisnuo cancel racunar se restartnovao tako da nisam uhvatio screenshots, pec sam posle obrisao i sve se vratilo u normalu.
[ f_err0r0 @ 25.06.2006. 13:12 ] @
misteryns i ja sam imao isti problem. kod mene je u pitanju bio najnoviji divx codec (6.2.5). kad sam ga izbrisao i vratio stariju verziju sve je opet sljakalo OK.
na zvanicnom divx forumu sam pronasao da se jos gomila drugih ljudi zali na isto te su programeri obecali patch uskoro
[ misteryns @ 27.06.2006. 02:57 ] @
upravo tako..problem je u toj verziji divx-a..i kod mene je sad sve ok...Hvala svima na pomoci..i izvinite sto se nisam javio odmah vec posle dan i po..pozdrav