[ kostelli @ 22.10.2005. 00:56 ] @
Na ekranu mi se pojavljuju zelene linije koje se "talasaju" uzduz, popreko pa dijagonalno( ne bas utvrdjenim redosledom), najvece su kad ukljucim tv, kada radi malo duze "usitne" se pa se ne primecuju puno(mada izgleda da nije pravilo, povecavaju se i smanjuju kako njima odgovara). Inace boje su uredu, kada aktiviram meni preko njega nema tih linija, samo preko "slike" iz nekog ulaza, takodje kada nema signala iz antene, (plavi ekran) nema tih linija. Laik sam pa me interesuje mora li u servis ili moze nesto iz sevice moda? Mozda pitanje nije bas najjasnije, pa pitajte i pomozite, molim!

[Ovu poruku je menjao kostelli dana 22.10.2005. u 09:56 GMT+1]
[ nedzad.k @ 22.10.2005. 01:51 ] @
u servis i to sto prije to bolje!!!
[ gagizr @ 22.10.2005. 17:24 ] @
s obzirom da si laik kao sto kazes poslusaj kolegu Nedzada....
[ kostelli @ 22.10.2005. 20:13 ] @
Mislim da nebi bilo lose da mi kazete odprilike u cemu je problem, ako znate, cisto da me ne bunare kad odem u servis, posto vidite gde zivim, serviseri su obicno prinauceni majstori, a tarife i vreme popravke da ne komentarisem. Ipak sam ovaj tv (polovan) platio 150 "dukata", pa nebi voleo da mi sarvis iznese polovinu te sume. Nadam se da me razumete. Hvala.
[ BD-electronic @ 22.10.2005. 20:44 ] @
Prvo imaš li kablovsku tv ili ne i ako ne dali ti je ta sa pojačivačem?
Drugo zašto misliš da će te u servisu "bunariti" to se kod ljudi uvrtilo u glavu,a zašto ne znam !
[ gagizr @ 22.10.2005. 21:21 ] @
kad prebacujes programe,pojacavas, smanjujes ton itd....da li se vidi on screen(grafika) i imas li tada te linije?
[ Lalemajstormoler @ 22.10.2005. 22:54 ] @
Citat:
nedzad.k: u servis i to sto prije to bolje!!!

Mislis da ce te izbunariti.Zar ne mislim da ti sad bunaris ove Tv servisere na ovom forumu?
Poz......Lale

[Ovu poruku je menjao bobicbranislav2000 dana 22.10.2005. u 23:54 GMT+1]
[ kostelli @ 23.10.2005. 00:03 ] @
Citat:
gagizr: kad prebacujes programe,pojacavas, smanjujes ton itd....da li se vidi on screen(grafika) i imas li tada te linije?

To sam pokusao da objasnim u pitanju (ali izgleda neuspesno), kada se vidi on screen meni nema linija, ali ih nema samo preko njega, na slici "ispod" menija trepere, lelujaju ili sta vec rade.
Nemam kablovsku, u tv je ubodena zemaljska sa pojacivacem, sat.receiver (skart) i dvd (skart), ali linije postoje i kad iskljucim zemaljsku antenu (sat.ili dvd), cak sam pomerao tv na drugo mesto u sobi i pokusavao samo sa skart ulazima ali opet isto.

Izvinjavam se ako sam vas uvredio, ali jednostavno sam se vec opekao, pa ne bi voleo da mi se to ponovi. Nadam se da razumete.

P.S.
Ako nema ulaznog signala (sve izvucem iz tv-a), onda umesto "snega" stoji plavi ekran i ni tada nema tih linija.

[Ovu poruku je menjao kostelli dana 23.10.2005. u 01:06 GMT+1]
[ zoran @ 23.10.2005. 00:14 ] @
Poprilično nezgodan kvar i koštaće dosta . Kupio si skup i kvalitetan tv za male pare , tako da se ne iznenadiš kod majstora kad odeš.
[ grandelektronik @ 23.10.2005. 19:50 ] @
radi se o relativno novoj televiziji, sasija digi 100, greska ti je naverovatnije u digitali
ja imam dve neispravne digitale, jedna se slicno ponasa kao tvoja.Sto se tice cene
nece ti biti jeftina ako iko moze tu digitalu ovde da popravi, inace ja sam slao jednom u minhen digitalu na popravak, ali od malo starijeg modela i naplatili su 125 evra.
Stoga preporucujem kupovinu sasije koja se moze naci kod ljudi koji donose polovnu robu sa zapada
[ gagizr @ 23.10.2005. 21:06 ] @
moj odgovor bi bi isti kao i kod kolega,stvarno ti je nemoguce pomoci....
a i popravka digitalnih tv-je vrlo vrlo zeznuta...
i licno ih ne volim bas puno....
raspitaj se i odaberi najbolji(najsavremeniji) servis u gradu i odnesi ga tamo....
[ saletv @ 23.10.2005. 21:11 ] @
A plus da dodam da je mnooogo bitno u koji servis ces odneti tv(ako se uopste resis),da nebude imao je zelene linije a sad nece da upali..
[ zoran @ 24.10.2005. 00:42 ] @
Šta se bojite digitalnih modula , ja znam bar dvojicu na ovom delu foruma koji to popravljaju . Verovatno ima još takvih , ne znam ... Nije to baš tako teško .

[Ovu poruku je menjao zoran dana 24.10.2005. u 01:44 GMT+1]
[ Lalemajstormoler @ 24.10.2005. 09:20 ] @
Ako smo nas dvojica,ko su ostali?
Neka se jave.
[ saletv @ 24.10.2005. 21:14 ] @
Recite mi samo koliko naplacujete takve popravke (uopsteno-otprilike) i dajete li garanciju?
[ Lalemajstormoler @ 24.10.2005. 21:47 ] @
Naplata to je poslovna tajna,a garancija?
[ BD-electronic @ 24.10.2005. 21:52 ] @
Kod mene je garancija 6 mjeseci na "UGRAĐENE" djelove !!!!!!
[ zoran @ 25.10.2005. 02:08 ] @
u Vranje nema laganje !!!
[ gagizr @ 25.10.2005. 22:32 ] @
Citat:
zoran: Šta se bojite digitalnih modula , ja znam bar dvojicu na ovom delu foruma koji to popravljaju . Verovatno ima još takvih , ne znam ... Nije to baš tako teško .

]

nekad nije a nekad i jeste,a zavisi i koliko imas polovnih ploca.....i servisnih uputstava...
ja se ne plasim popravki....samo kazem da po meni digitalci nemaju toliku prednost nad analognim...koliko imaju mana a i koliko primecujem cesto se kvare.....
zasto bi bilo jednostavno kad moze komplikovano...pitam se....
[ deltad @ 16.11.2005. 15:44 ] @
Problem je u digitalnoj ploci....promeni elektrolite i bice OK.
[ saletv @ 16.11.2005. 21:19 ] @
Sigurno da je problem u elektrolitima u digitaliji + hladni lemovi na procesorima,integralcima i konektorima + ako je uredjaj radio 10,12 sati dnevno izuzetno tanke ispucale stamapane veze koje i te kako znaju da popucaju kada se radi zamena elektrolita i ostalo pojacavanje veza,tako da opet postavlam pitanje za koje pare popravljate takve vrste kvarova???
[ kostelli @ 24.11.2005. 13:11 ] @
Elektroliti su bili u pitanju, inace popravka je bila free, televizor (polovan!) je 6m. pod garancijom. Hvala na pomoci.
[ sinisa_mo @ 23.02.2008. 00:00 ] @
u kom delu su zamenuti elektroliti samo u digi box ili jos neki...