Citat:
aleksandaraleksandar: kada sam pitao ljude, "zasto na chat, kad mozemo lepo mail-om?"
dobijao sam odgovore
"ma ne znam kako da zakacim dokument, lakse mi preko dcc-a".
Veruj mi ja nikada nisam naleteo na takav odgovor!? Ali dobro...
U principu cenim da je ljudima lakše da pošalju sliku putem e-mail nego preko DCC-a. Recimo moja devojka kada je meni slala slike (inače ne zna ništa oko računara) lakše joj je bilo da mi pošalje preko e-mail nego preko dcc na mIRC. ALi i to slanje slika je neki oblik komunikacije. Naravno da ću i ja nekome preko dcc-a poslati sliku ili neki fajl ako chatujem preko mIRC-a, jer što bi ja sada otvarao mejl klijent pa tamo kucao adresu pa čekao da se to pošalje, pa ovo pa ono. Jednostavnije je ovako (nije brže već ejdnostavnije ali tu brzinu zanemarimo kada je lakoće i funkcionalnost slanja slike iliti fajlova u pitanju) nego preko mejla.
Ali nije to poenta ovog topika i slanja slika, već to da polako ali sigurno opada procenat služenja e-mailom.
E sada kao što sam gore napomenuo ima to neke veze sa spamom!
Citat:
aleksandaraleksandar: mislim da nije spam nesto sto smeta da se posalje mail.
Naravno da ne smeta, ja sam govorio uobičajno o štetnosti spama po e-mail sistem. Nisam mislio direktno, ali negde sa sporedne distance polako kljucka svaki dan po malo taj sekundarni problem... mada može biti u neku ruku i primarni!
Nadam se će se u nekoj doglednoj budućnosti napraviti pravi spam filter koji će moći da filtrira neželjenu poštu i time stavi tačku na svo ovo mučenje, koje sve više i više uzima maha. Nažalost...