[ matija_bgd @ 22.10.2005. 12:17 ] @
Zainteresovao sam se skoro za wireless, jer mi deluje kao nesto veoma prakticno... Sad imam jedan problem sto mi je najblizi AP na 9-10 km daljine, a opticka vidljivost postoji...
Ovde ne forumu citah da je i to izvodljivo, ali me interesuje koja je oprema potrebna, i da li je za ovu razdaljinu dosta skuplja?

Pricao sam jutros sa drugim provajderom iz istog grada i covek rece, cena opreme onako neprecizno je 50-ak hiljada din???
To mi ipak zvuci malo puno...
Znaci ako neko moze otprilike da mi napise koliko to kosta:)))
[ bukovski @ 22.10.2005. 17:33 ] @
Aj ti nama jos informacija pa cemo moci da pricamo. Ovako ukratko dobar ap sa klijent modom tipa pheenet (ili slicni ) sa 200mw . NAravno i obavezno kvalitetna antena grid !Veoma dobar kabal tipa 400 ( cak mozda i 600 ) mada nemora . ili sat dish + biquad sam da napravis za 30 evra otprilike. ( antena ) i sve to tebe lepo iskosta 200 evra mah ! Oni tebe oece da oderu. Ajde dodji sa jos info da vidimo dalje. Inace ta daljina moze a i nemora da bude problem . Mozda ima nekih smetnji u okolini ......
naravno lan kabal i mrezna se podrazumevaju

[ matija_bgd @ 22.10.2005. 20:57 ] @
U pitanju je relacija Umka-Obrenovac, manja od 10-ak kilometara. Ja sam na solidnoj visini, i do tamo je maltene sve ravno, bez nekih prepreka. Ima jos jedan provajder, od kog ocekujem odgovor. Mreznu karticu imam... Ne znam sta jos da napisem...
[ bukovski @ 23.10.2005. 12:22 ] @
PA npr sta ti oni prodaju za tih 50k dinara intergalaticki avion ??? A ja sam ti vec rekao sta da uzmes i radice najverovatnije ok ! Dobra antena dobar uredjaj , samo na toj daljini kako ces da usmeris dish ( ako se odlucis za njega ) zaista ce biti cupavo. GPS uredjaj bi ti dosta pomogao . Sve u svemu sacekaj odgovor i drugog provajdera pa se javi