[ JECHAM @ 22.10.2005. 21:04 ] @
Dali neko ima shemu vezivanja (ne mislim na dovod,nego veza sklopke,grejaci,termostat...) elektro-kotla Ekopan-Nis 24KW. |
[ JECHAM @ 22.10.2005. 21:04 ] @
[ JECHAM @ 26.10.2005. 20:21 ] @
Ima li neko nesto slicno bar?
Kotao je vezan kao 12+6+6KW, a ja bi hteo taj od 12KW da prevezem na 6 tako da po prekidacima bude 6+6+6KW . [ Budimir @ 27.10.2005. 10:17 ] @
Ajde da pokusam po secanju. Ti verovatno imas unutra 4 grejaca po 6 kw i tri sklopke od kojih prva sklopka ukljucuje dva grejaca a ostale po jedan. Treba da sa prve sklopke otkacis zice (verovatno idu tri, 380V) koje idu na jedan od ta dva grejaca i dobio si to sto si trazio. Znaci dobio si i kotao od 18 kw.
[ Azzrael @ 27.10.2005. 11:50 ] @
Da, Ako imas 4 grejaca, vidi koja su 2 vezana paralelno pa jedan otkaci i izoluj zice i to je to
[ JECHAM @ 27.10.2005. 21:18 ] @
Imam 3 sklopke i sa svake odlaze po 3 zice(ni na jednoj nisu duplirane).Sve je to iznad grejaca koji se ne vide tako da cu morati to malo da rasturim pa da proverim da li mogu da otkacim zice sa jednog(ako ih ima 4).
Hvala na idejama. [ brankojov @ 17.11.2005. 11:53 ] @
imam ja semu trazenog ti kotla, ali sada nisam u mogucnosti da ti je posaljem, moram da je prepisem sa poklopca kotla ili gde je vec (video sam je ne brini), pa da je skeniram i posaljem, sve to ocekuj u ponedeljak 21.11.2005 pre podne.
pozdrav ps. ako nije kasno??? [ Ivan Badnjar @ 15.11.2006. 14:50 ] @
Citat: brankojov: imam ja semu trazenog ti kotla, ali sada nisam u mogucnosti da ti je posaljem, moram da je prepisem sa poklopca kotla ili gde je vec (video sam je ne brini), pa da je skeniram i posaljem, sve to ocekuj u ponedeljak 21.11.2005 pre podne. pozdrav ps. ako nije kasno??? Citat: brankojov: imam ja semu trazenog ti kotla, ali sada nisam u mogucnosti da ti je posaljem, moram da je prepisem sa poklopca kotla ili gde je vec (video sam je ne brini), pa da je skeniram i posaljem, sve to ocekuj u ponedeljak 21.11.2005 pre podne. pozdrav ps. ako nije kasno??? Citat: brankojov: imam ja semu trazenog ti kotla, ali sada nisam u mogucnosti da ti je posaljem, moram da je prepisem sa poklopca kotla ili gde je vec (video sam je ne brini), pa da je skeniram i posaljem, sve to ocekuj u ponedeljak 21.11.2005 pre podne. pozdrav ps. ako nije kasno??? Citat: brankojov: imam ja semu trazenog ti kotla, ali sada nisam u mogucnosti da ti je posaljem, moram da je prepisem sa poklopca kotla ili gde je vec (video sam je ne brini), pa da je skeniram i posaljem, sve to ocekuj u ponedeljak 21.11.2005 pre podne. pozdrav ps. ako nije kasno??? Citat: brankojov: imam ja semu trazenog ti kotla, ali sada nisam u mogucnosti da ti je posaljem, moram da je prepisem sa poklopca kotla ili gde je vec (video sam je ne brini), pa da je skeniram i posaljem, sve to ocekuj u ponedeljak 21.11.2005 pre podne. pozdrav ps. ako nije kasno??? Citat: brankojov: imam ja semu trazenog ti kotla, ali sada nisam u mogucnosti da ti je posaljem, moram da je prepisem sa poklopca kotla ili gde je vec (video sam je ne brini), pa da je skeniram i posaljem, sve to ocekuj u ponedeljak 21.11.2005 pre podne. pozdrav ps. ako nije kasno??? [ ELEKTRO-TRADE @ 10.10.2007. 21:22 ] @
dali ste zainteresovani da moj servis bude ovlašteni servis za bosnu i hecegovinu pošto ima vaših kotlova ovamo ugradjenih.pozdrav Mišo
[ glackop @ 16.02.2010. 13:52 ] @
Ima li neko da javno okaci semu kotla bilo koje snage kao i proizvodjaca?
[ JECHAM @ 16.02.2010. 15:02 ] @
Trebas li nesto odredjeno ili samo da vidis kako radi?
[ glackop @ 16.02.2010. 15:17 ] @
Kotao na cvrsto gorivo sam prepravio tako sto sam ubacio dva grejaca od po 6 kw,i to vezao klasicno sa dva kontaktora i jednim termostatom.tako da nemam mogucnost iskljucivanja samo jednog grejaca,pa sam hteo pogledati kako je sve to fabricki regulisano.
[ djolejr @ 16.02.2010. 17:01 ] @
Ja sam prepravljao stari kotao Mikoterm 24KW u kotao sa SSR i PID regulacijom i sa jos koje cime. Stara sema je hila nekako ovako. Dakle 3 sklopke i ovaj odabir snaga. Sklopke Rade Koncar mislim K9, ako se dobro razumem u sklopke. Zapalila mu je se bila glavna klema mrežnog voda, jer nije bila stegnuta jedna faza. I trostepeni je regulacioni termostat.
ova slika je slika prepravljenog kotla. [Ovu poruku je menjao djolejr dana 16.02.2010. u 18:11 GMT+1] [ glackop @ 16.02.2010. 17:57 ] @
Ja sam povezao kao na semi,tako da mislim da stavim jos jedan termostat tj po jedan za svaki grejac,jer nisam radio sa visestepenim termostatima tako da ne znam njihov princip rada,odnosno da li on istovremeno iskljucuje sva tri kontakta? Meni sad smeta buka kontaktora kada se istovremeno isk/uklj, zato bi da odvojim jedan koji ce uvek ostajati u radu dok bi drugi grejac odrzavao zadatu temperaturu.
[ djolejr @ 16.02.2010. 20:17 ] @
Trostepeni termostat ima tri različita uključenja, pri čemu svako uključenje se izvršava na svojoj temperaturi, tj 1. na zadatoj T, 2. na T-dT i 3. na T-2*dT. Izgleda isto kao termostat za TA peć ali svaki kontakt uključuje za sebe. Možeš i sam prepodesiti termostat za TA peć da svaki od kontakata različito kontroliše, razdešavanjem šrafova koji kontroliču svaki od kontakata.
Što se buke tiče, spas je jedino SSR. Dug vek, bolja kontrola temp., bešumnost, ... [ glackop @ 16.02.2010. 21:26 ] @
Sad mi je jasno.Hvala
[ zokivs @ 08.11.2010. 22:03 ] @
"spas je jedino SSR. Dug vek, bolja kontrola temp., bešumnost, ... "
Šta je to??? Jel to ovo??? ![]() BESKONTAKTNO RELE (SSR) Beskontaktno rele (SSR - solid state relay) služi kao prekidač za potrošače koji se napajaju naizmeničnom strujom. Koristi se na izlazu termoregulatora ili drugih regulaciono - kontrolnih uređaja, kao izvršni element za uključivanje grejača ili drugih potrošača. Uključivanje i isključivanje je u trenutku prolaska kroz nulu (zero - crossing), čime se smetnje kod upravljanja induktivnim potrošačima svode na minimum. Ako se uključuju induktivni potrošači, obavezno treba dodati RC - član, paralelno potrošaču. Za termogene potrošače RC - član nije potreban, ali i ne smeta ako ga ima. Beskontaktno rele - Solid state relay (SSR) Opšte karakteristike Ulaz 4 ÷ 30 Vdc Izlaz 240 Vac / 25A Radni uslovi T: 0 ÷ 50°C; RH: 5 ÷ 90% Skladištenje T: - 40 ÷ 85°C; RH: 5 ÷ 90% Dimenzije (ŠxVxD)(mm) 44 x 57 x 22 Ugradnja Na metalni deo uređaja Težina 90g [Ovu poruku je menjao zokivs dana 10.11.2010. u 00:36 GMT+1] [ zokivs @ 08.11.2010. 22:21 ] @
Gde mogu da kupim trostepeni termostat za električni kotao?????(kvalitetan !!!
[ robert63 @ 09.11.2010. 17:53 ] @
@zokivs
Jesi li Ti otvorio neki " Shoping" za: Citat: zokivs ![]() ,,i tako dalje, Pa ovde vrsis promociju necega sto se napravilo pre par desetina godina ? --A sta cemo sa hladjenjem istih SSR-ova ? Za par desetine KW-a potrosaca--greju se ko male "Rigle" ??? Sta podrazumevas pod ovim: >trostepeni termostat za električni kotao< Jel to "neka Skalamerija/Bravarija" za 3-Zadate Temperature ili ?___ na sta Si mislio ? [ zokivs @ 09.11.2010. 22:03 ] @
Pa mislio sam da se moze neka mala ušteda napraviti sa tim termostatom ..pitam ..?da brze dodjem do neke zeljene temperature a posle da da samo odrzava neki drugi grejač pa se onda tamo ...opet kresne još jedan i tako ....
eto imam neki kotao pa pokusavam da sto vise ustedim uz neke male izmene...jer sam citao da neki drugi proizvodjaci elekt kotlova stavljaju trosteene termostate. robert63 Automehaničar sam po struci , a vlim dosta toga da znam pa zato pitam a dosta toga uradim sam , ako mi neko ko ima volju kaze i objasni .Ako nekome treba savet za autogas ...ili nesto u vezi fiata eto .. neka pita? ![]() [ glackop @ 09.11.2010. 22:42 ] @
Citat: zokivs: da brze dodjem do neke zeljene temperature a posle da da samo odrzava neki drugi grejač pa se onda tamo ...opet kresne još jedan i tako .... Bas tako ce i raditi.Ja sam ga vec ugradio mislim da je od neke TA peci,95-98-103 stepeni,i radi bas kao sto je gore Djole opisao. [ zokivs @ 09.11.2010. 23:21 ] @
[ djura63 @ 10.11.2010. 08:54 ] @
Ovde je pre nekoliko dana bilo reči o istoj temi.
[ milos crni @ 20.12.2014. 19:26 ] @
Dobar dan, poštovanje.
Može jedna mala pomoć? Da li se neko seća možda, da li u izvornoj šemi el. kotla Eida K24 Ei Niš, postoji sobni termostat koji prekida dovod struje na špulne em. prekidača? Imam ovakvu šemu na taj kotao koji sam zatekao u kući kad sam se uselio, ali mi nešto ne ide po logici, jer isti kotao ima četiri trofazna prekidača za svaku komoru. Znači šema je ista kao na ranije pominjanim kotlovima. T. j. 12+6+6 Kw paljenja pomoću em. prekidača i svaka komora ima po tri grejača za svaku fazu. Zapravo više mi izgleda da termostat treba da kontroliše rad toplotne pumpe, a ne kotla, mada je u ovom sistemu pumpa stalno uključene. Unapred hvala na odgovoru. Pozdrav. [ zokivs @ 21.12.2014. 00:40 ] @
[ milos crni @ 21.12.2014. 23:58 ] @
Ma to znam i on je već stavljen, tako sam ga zatekao.
Nego malo mi je to nelogično pošto svaka grejna komora ima svoj trofazni termostat koji je isključuje. Meni u radu izgleda kao da se oni kolju sa sobnim termostatom. Jednostavno kotao ne stigne dovoljno da zagreje vodu kad ga ovaj sobni isključi. i ona se u sistemu ovako velike kuće gde sam sad brzo hladi. Bilo bi logičnije da kotao greje vodu na nekih standardnih oko 70°C, a da termostat uključuje i isključuje pumpu. Tako bi pumpa pri uključenju samo provrtela tu zagrejanu vodu kroz sistem, a zatim se ponovo isključila. Sistem bi tako održavao tu vodu kao u bojleru. Znači voda bi uvek bila spremna da projuri kroz sistem. Tako bi se jednostavno bolje regulisala temperatura. Zar ne mislite tako? [ veselinovic @ 22.12.2014. 05:35 ] @
Rjesenje sa paljenjem/gasenjem pumpe ne bi donijelo nista bolje.
U kotlu ima recimo 20 litara vode, u ostatku sistema 200 litara. Ako se tih 200 litara ohladi, mozes ti tih 20 drzati na 100 stepeni opet dzaba. Rjesenje je u regulaciji prema spoljnoj temperaturi ili upravljanju prema unutrasnjoj temp prostorije. Za to ti treba neki regulator, sad dal P, PI ili PID zavisi od mnogo stvari. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|