[ bobby63 @ 22.10.2005. 23:52 ] @
| Imam sledeći problem:
U REPORTU (PartsReport) koji daje utrošak sirovina za proizvedene proizvode u jednom FOOTER-u kreiram vrednost koja je umnožak cene i količine utrošene sirovine i to izgleda ovako:
Control source=Sum([TotalUnits])*([UnitPrice]) i taj TextBox se zove "TotalPrice"
Sada trebe u REPORT FOOTER-u da dobijem SUMU svih vrednosti "TotalPrice" ali dobijam poruku da "TotalPrice" ne postoji.
REPORT se bazira na QUERI-ju u koji je nemoguće ubaciti ovu sumu(objašnjenje bi bilo predugačko).
Kako da iz Report Footer-a pozovem vrednost "TotalPrice"?
Pozdrav svima i unapred hvala.
[Ovu poruku je menjao bobby63 dana 23.10.2005. u 00:53 GMT+1] |
[ Pike79 @ 23.10.2005. 13:05 ] @
Trebas da pri formiranju reporta u trecem prozoru Report Wizarda udjes na dugme Summary Report i da tu cekiras sta hoces da ti se sumira!
Probaj ovo mislim da ti to bas treba!
Poz!
[ dakuri @ 24.10.2005. 10:16 ] @
Ako sam dobro razumeo problem ja mislim da je dovoljno samo da u report footeru kopiras TotalPrice.Tada ce on sumirati sve proizvode ([TotalUnits])*([UnitPrice]), koji se pojavljuju u reportu.
[ bobby63 @ 26.10.2005. 11:01 ] @
U međuvremenu sam rešio problem kombinacijom Query-ja i redefinisanjem relationship-a unutar istog.
Probao sam i ova dva rešenja, prvo nije moguće jer u trenutku definisanja reporta vrednost ne postoji a druga metoda ne finkcioniše.
Hvala i pozdrav svima
[ GoranPRO @ 16.05.2007. 21:25 ] @
Molim te da nam objavis kako si resio problem. Hvala!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.