[ makki @ 26.10.2005. 08:05 ] @
Radim asp sajt. Osmišljen je po princupu da index.asp ima dva fiksna dela head.asp i foot.asp, a centralni sadrzaj se menja u zavisnosti od paramtera koji prosledjuejm index.asp. U head.asp je definisan meta tag <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8"> i head.asp prikazje lepo yu slova. Centralni sadržaj sajta se ispisuje uz pomoć f-je kojoj prosleđujem parametar i koja izabere fajl koji treba da prikaže i to i uradi putem respose.write metoda. Svi delovi na index.asp koji su ispisani uz pomoć response.write metoda ne prikazuju lepo yu slova, a one strane koje se ukljucuju uz pomoc include direktive a isto su utf-8 enkodovane, prikazuju se lepo. Koliko sam uspela da vidim na netu, problem je u tome sto response.write primenjuje win32 enkodovanje, i da je potrebno primeniti f-ju MultiByteToWideChar pre prosledjivanja utf-8 enkodovanih podataka, koja je suprotna od WideCharToMultiByte koju primenjuje response.write. E sada posto je to win api f-ja , ja ne znam kako bi u asp-u pozvala tu f-ju. Ustvari nisam 100% sigurna ni da je u ovome jedino problem.. mozda gledam u pogresnom smeru? Da li je neko imao ovakav slucaj i da li zna kako da resim ovo? |