Citat:
vidra: leadtekova prva serija 6200tki se skoro u 100% slucajeva otkljucavala (podatak od osoblja uvoznika i distributera)
Ne bih se slozio jer imam iskustva i sa tim karticama, koje su stvarno izvanredni potencijal za o/c, ali verujem da je distubuteru jaaaako stalo da se kartica u o/c krugovima prochuje kao 100% oveclockabilna pa samim tim i ne objavljuju tachne podatke. 99% ljudi koji su otkljuchali karticu i redovno su na forumima ce na sva zvona objaviti da su je otkljuchali, medjutim mozda nekih 10% od onih koji u tome nisu uspeli ce to i priznati.
Mislio sam na ukupnu ponudu grafika (MSI, Gigabyte, Asus, PowerColor, Club 3D ....) kod nekih proizvodjacha kartica ne radi ni po deklarisanoj brzini a o o/c da i ne govorimo. Pa ta ukupna ponuda /100 bi trebalo da je 5-6% (verovatno Leadtek vuche dobra 3%).
Napominjem da je ovo moje lichno mishljenje i kao takvo i ne mora da bude ispravno, baziram se na svom i iskustvu nekih kolega.
Citat:
vidra: ...znaci sporiju memoriju sto mnogo cesce ispada gore od 128mb brzhe memorije.
Apsolutno se slazem. Mahinalno sam kopirao teks sa jednog od cenovika, ne primetivshi da je u pitanju 256MB. Znachi, 128MB je bolji izbor.
@ironman
Za ATI9550 ili (gore pomenutu) 6200 ce ti trebati malo vishe para, ali bar uzmash neshto pristojno.
Pozdrav!