[ mckrsta @ 27.10.2005. 17:37 ] @
| Nabavka konektora....Gde kupiti konektore, N-Type,Reverse-Polarity SMA, da li ima nešto jeftinije, ili mora da se plati 5 evra za parče metala od 3 cm....milsim strašno...gde vi nabavljate konektore...po mogućstvu da firma šalje pouzećem, uzeo bih po 20 komada |
[ d0ubleclick @ 27.10.2005. 21:35 ] @
Ovako, ja sam isto to trazio danas.
Sad nisam jedino siguran dali tebi trebaju bas ti konektori ili kao i meni u biti samo konverter.
Meni treba konverter sa N-male na RP-SMA, znaci bez ikakvog kabla izmedju...
Google mi je rekao da to sta trazim se zove:
N-Type Male to Reverse-Polarity TNC-Plug Adapter AXA-NMRTP
da izgleda ovako:
da kosta: 7.67 eura
i da se moze i vidjeti i kupiti ovdje: Code: <mod:uklonjen reklamni link>
Mozd je pomoglo mozda nije, u svakom slucaju, ti ako nadjes negdje jeftinije javi 
Poz. dc
[Ovu poruku je menjao d0ubleclick dana 27.10.2005. u 22:37 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao broker dana 01.12.2005. u 08:59 GMT+1]
[ Cyberghost @ 28.10.2005. 07:06 ] @
Ja sam puko za te konektore velike pare. Zatim je na red dosla izrada nove antene a fali mi jedan Ugradni N-konektor Zenski ! Da nebi razvalio staru antenu jer cu i nju koristiti potrazim ja po netu i naletim na N konektor po neverovatnoj ceni od 42.00 dinara verovali ili ne !!! Kupim ja taj konektor i on izgleda skoro identicno kao i onaj od 5e samo sto mu je "vrat" malo duzi pa sam morao da dodam jednu sajbnu da bi ostojanje bilo dobro. Eto
P.S. Ostale konektore nisam nasao :(
[ mckrsta @ 28.10.2005. 08:54 ] @
Citat: Cyberghost: Ja sam puko za te konektore velike pare. Zatim je na red dosla izrada nove antene a fali mi jedan Ugradni N-konektor Zenski ! Da nebi razvalio staru antenu jer cu i nju koristiti potrazim ja po netu i naletim na N konektor po neverovatnoj ceni od 42.00 dinara verovali ili ne !!! Kupim ja taj konektor i on izgleda skoro identicno kao i onaj od 5e samo sto mu je "vrat" malo duzi pa sam morao da dodam jednu sajbnu da bi ostojanje bilo dobro. Eto
P.S. Ostale konektore nisam nasao :(
Pa to je itekako pristupačnije od 5e, mislim od čega su ti konektori, da li imaju još neku ulogu osim spajanja kabla i kartice, da li ima neko iskustva za nabavku po Bugarskoj, Rumuniji...da je mnogo-mnogo je...samo 200 evra za konektore, da bi povezo AP-e sa antenama, za te pare možeš da kupiš 2 izuzetne antene....
Čuo sam da postoji jedna Begradska firma koja ima N-type za nekih 80 dinara (opet mnogo jeftinije) nešto kao ITC elektroniks, ali na njihovom sajtu nema tih konektora u katalogu, da li neko zna nešto vieše o tome?
[ Miča @ 28.10.2005. 09:19 ] @
Ćao svima! Javljam se iz Niša, iz <mod: uklonjena reklama>. Koristimo N, RP-TNC i RP-SMA konektore i nabavljamo ih iz Netiksa u BGu i Reinkjeta u Šabcu. Netiksov cenovnik je na
<mod:uklonjen reklamni link>
a za Šapčane se snađite.
Ajd pa uzdravlje
[Ovu poruku je menjao broker dana 01.12.2005. u 09:03 GMT+1]
[ Aleksandar Đokić @ 28.10.2005. 11:36 ] @
jeste dranje s tim se svi slazemo i jedino sto mozes je da pravis antene sa F konektorima i da izbegnes N konektor, onda mozes umesto CFD-200 da koristis npr. RG-6/U kabal koji mnogi imaju preko 15m na daljine od oko 2-3 km i radi super, signal 90%
[ zveckoo @ 29.10.2005. 01:33 ] @
U Novom Sadu:
<mod: uklonjena reklama>
N montazni konektor je oko 80 din
<mod: uklonjena reklama>
N montazni konektor je oko 75 din
RPSMA za hdf 200 je oko 100 din.
N konektor za hdf 400 mislim da je od 100 do 150 din... nisam siguran...
Jedino su me u <mod: uklonjena reklama> oderali ko foku .... 450 din za RPSMA za hdf 400. Staces... jedino ga oni i drze, a ipak se isplati... nego da se zezam sa pigtail kablicem i gusim signal nepotrebno.
[Ovu poruku je menjao broker dana 01.12.2005. u 09:01 GMT+1]
[ tarla @ 29.10.2005. 09:28 ] @
taman tu negdje kosta pigtail pa ako se jos i dobije na snazi zasto da ne...
bas su ti konekori skupi. sjecam se da sam dao oko 30 evra a sve moze da stane u saku jedne ruke :)
[ bukovski @ 29.10.2005. 13:37 ] @
Ti konektori sto kazes u NOvom Sadu nisu dobri ! Jer bog zna od cega su napravljeni i da li i kako ce se ponasati. JEdnostavno nisu namenjeni primeni za wi-fi ! Izbegavati u sirokom luku !
[ pbenka @ 31.10.2005. 17:49 ] @
Ti konektori u tehnotroniku su čak pozlaćeni što nisu u Alibicomu a u albicomu su papreno skupi i po mojoj proceni nisu upola kvalitetni kao u tehnotroniku. Ovi prodavci wireless opreme misle da su sve mušterije ovce i da ih treba šišati. Zato probajte da potražite radnje za elektroniku i tu možete da prođete dosta jeftinije.
[ bukovski @ 02.11.2005. 12:49 ] @
Aj prvo da kazem za F konektore ,
ovako stavljanjem F konektora mozete mozda da ustedite 200-300 dinara ( mozda i vise ) ali ne zaboravite da je F konektor 75 omski konektor, samim time kvarite prilagodjenje antene jer ona sama radi na 50 oma, a sto sve dovodi do smanjenja kvaliteta i gubitka signala. Znaci toliko o F konektorima.
Idemo dalje ti konektori po raznim manje vise sumljivim prodavnicama je pitanje kog su kvaliteta, da li su predvidjeni za WI FI , a to sto su pozlaceni ( kao ) nemora da znaci nista. Ali ok ko zeli moze da reskira i sa njima . Iskustvo mnogih su veoma losa sa tim nekvalitetnim konektorima.
[ zveckoo @ 04.11.2005. 17:16 ] @
Citat: bukovski: Ti konektori sto kazes u NOvom Sadu nisu dobri ! Jer bog zna od cega su napravljeni i da li i kako ce se ponasati. JEdnostavno nisu namenjeni primeni za wi-fi ! Izbegavati u sirokom luku !
Pa ja sam dosada napravio desetak 3d korner antena sa N konektorima koje sam kupio u tehnotroniku ili ITC elektroniksu....
I svaka antena savrseno radi.
[ stolex @ 04.11.2005. 18:51 ] @
To je zato sto je 3D korner antena MNOOOOOOGO dobra. Stvarno kakvih sve konektora ima to je cudo. Neki se raspadnu dok ih srafis, a da ne pricamo o tome da nisu keramicki nego plsticni i da se rastope prilikom lemljenja. Nas narod lepo kaze:
Kol'ko para tol'ko muzike
[ roli @ 04.11.2005. 21:26 ] @
Svi ti konektori su uglavno manje vise ok ako se samo pazljivo naprave,strpljivo i pedantno i sa adekvatnim kablom..a cijene....eh...sto bi rekao moj drugar odavde sa foruma Eki_Yu........Srbija!!!!
Moj licni savjet kod nabavke vece kolicine opreme je iskljucivo nabavka u inostranstvu..i isplati se debelo 
Ja sam potrosio za opremu vani bar desetak hiljada evra...a da sam je kupovao ovdje to bi bilo najmanje duplo pa i vise skuplje...ovdje jednostavno drzavni aparat je nametnuo kojekakve obaveze pa kad se to spoji sa halavoscu prodavca...shvatis da te drugi OSUDJUJE na dial up...
Pozdrav!!
/mrdja 
[ pbenka @ 07.11.2005. 13:52 ] @
Malo se raširila diskusija oko konektora i njihovog kvaliteta. Teško da ćeš i kod prodavaca kupiti konektore sa keramičkom izolacijom. Držim da su konektori kod prodavaca wifi opreme i elektroničarske radnje sličnog kvaliteta, a ima i iskusnijih koji mogu, kad vide konektor da procene njegov kvalitet. S druge strane, N konektori su ionako predviđeni za UHF-SHF opsege, a sa RPSMA konektorima sam se prvi put sreo kod wifi tehnike, ne znam da li se još negde koriste, tako da su oni i predviđeni upravo za wifi. Sa druge strane, oni koji profesionalno montiraju wifi opremu, ne žele da eksperimentišu i da rizikuju sa nekim komponentama koje će mu možda praviti probleme, pa uzima ono za šta zna da dobro radi, a ceh plaća onaj kome se oprema ugrađuje.
[ mckrsta @ 07.11.2005. 16:47 ] @
Pa onda je zaključak jasan: AP-antena iskljuivo skuplji konektori...npr iz albikoma, ili slične firme, a kartica - antena, može da se završi i sa jeftinijim konektorima...
Ima li ko iskustva po Bugarskoj, Rumuniji
[ dromakov @ 07.11.2005. 20:01 ] @
Konektori itekako diktiraju kvalitet linka isto kao i antena, tako da se ne bih bas kockao sa konektorima sumnjivog kvaliteta.
[ mckrsta @ 08.11.2005. 17:43 ] @
A antenice koje dolaze sa karticama?...isečeš ih izvadiš zičke, zalemiš i namestiš antenu, jer probo neko to...Ti konektori bi trebalo da su kvalitetni, na jednom sajtu ima uputstvo za "razvaljivanje" antenice, ja sam upravo počeo da sečem d-link...
jedino gde može doći do gubljenja signala jeste na spoju koji se lemi, mada nebi trebalo....
Iskustva
[ zveckoo @ 01.12.2005. 00:04 ] @
Eee.... ne bi se vala patio za 100 din. Kupio redovan konektor i cao.
[ Cyberghost @ 01.12.2005. 07:10 ] @
N-Female za ugradnju = 80.- dinara
Slikacu pa cu vam poslati, isprobani su i rade 100% isto kao i oni od 5 eura. Mala razlika je u tome sto je plastika u koju je uliven sredisnji deo konektora malo meksa, tj. lakse se topi prilikom lemljenja pa stoga treba biti malo pazljiviji prilikom lemljenja i nista vise.
[ Dr.Love @ 03.12.2005. 02:42 ] @
Kad si vec primetio da je plastika meksa, trebao si da primetis i da se zbog toga moze sredisnji deo pomerati.
Ja sam kupio par tih za 80-ak dinara, i pobacao ih sve u kantu. Jedan sam montirao na kantenu i dok sam stezao srafove, zicica zalemljena za sredinu konektora se "iznenada" nakrivila na jednu stranu, sa sve sredinom konektora.
Ako hoces da uvrnes muski kraj, TREBA DA PAZIS DA NE POMERIS CENTAR Female-a? Jok ja.
Posto ih pravim za korisnike (~36cm, 11cm precnik, olucni lim, odlican signal), ne pada mi na pamet da se svaki cas penjem na neciji krov (od cak i 45 stepeni, na 5-6m visine) zbog 250 din.
[Ovu poruku je menjao Dr.Love dana 03.12.2005. u 03:45 GMT+1]
[ Cyberghost @ 03.12.2005. 07:32 ] @
Ne znam sta si ti radio sa konektorima ali kod mene je bilo pomeranja srednjeg dela samo zbog preteranog zagrevanja lemilicom, dok nisam provalio da taj posao mora da se odradi malo brze.
Inace ja kabal srafim na antenu najmanje jednom dnevno jer antenu stalno skidam.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|