[ xgolubx @ 28.10.2005. 00:24 ] @
U sve samo upucen osim umrezavanja i wireless-a tako da molim za pomoc. Razmisljao sam se dali je ovo za wireless il home networking-a. Pretpostavljam da nisam pogrijesio?! Kupio sam D-LINK DWL-900AP+ i antenu (valjda oko 13db). Prvo je mjeren signal sa wireless karticom i imam oko 70% signala (sto je kazu ok) Ovo sam sve sa kablovima i konektorima platio EUR 133. Sad bi komsininica na net preko wirelessa pa reko da joj smanjim troskove, a i sebi raspolovim svoje, iz iscitavanja postova na i zakljucio sam da ako stavim switch moze se desiti da jedno drugome zakrcimo protok (koliko ja shavatam poentu i ulogu switcha) Koliko je pametno raditi kombinaciju sa switchom? Ako stavim ruter sve bi shljakalo kako treba ali gledajuci cijene (barem onih koje sam ja gledao) dodavanjem jos rutera na prethodnu opremu to bi toliko povecalo cijenu da bi bilo isto ili vishe kao i da ona sebi uzme neku wlan kartiu i istu antenu. Dakle postoji li preporuka za ruter da nekazem jeftiniji (ako postoji nesto za 40-50-60EUR)ili mozda ako preporucujete nekog modela AP-a sa ruterom, a da vratim ovaj dwl900ap+ ? Ako bi se sa ruterom odradilo ima li ko predstave kako bi trebalo da se uplacuje provajderu. Da li je moguce da svako posebno sebu uplacuje u ovoj kombinaciji ili se mora uplacivati jedan veci paket? Ovo bih rado pitao provajdra ali svi su retardirani odn zaposleni neamju pojama a zaduzene "za TO" vec preko 7 dana nemogu da uganjam!!! Ako moze komentar,sugestija,pomoc?! Pozdrav Dejan |