[ zdmaras @ 29.10.2005. 21:24 ] @
Zna li itko bilo kakve biblioteke u kojima se nalaze funkcije za crtanje grafova Hvala |
[ zdmaras @ 29.10.2005. 21:24 ] @
[ glorius @ 06.11.2005. 03:04 ] @
Crtanje grafova... Vidim da niko nije odgovorio jer je ( verovatno ) tema malcice opsirnija.
Ne postoje BAS { ISPRAVITE ME AKO GRESIM } funkcije ( ili biblioteke ) za crtanje grafova. Moraces sam da implementiras ono sto ti treba. Npr. ako znas OpenGL ili DirectX tvoji grafovi ce biti 3D ( ako su ti potrebni, naravno ). Ali, grafovi su usko povezani sa znanjem matematike ( statistike, num. analize, ... ). Pretpostavimo da zelis da koristis MFC: Crtanje obicne linije: CDC * pDC; // kontekst uredjaja za crtanje ... pDC->MoveTo(...) pDC->LineTo(...) Ove dve f-je su ti dovoljne da napravis graf od serije tacaka. Moras biti malo precizniji. Verovatno postoje neke biblioteke za to ali, kao programer, lepse bi bilo da sam napravis svoj graph program ( Win32API ili MFC - 2D, OpenGL ili DirectX - 3D, ... ) . Inace , mozes da koristis neke programe koji to rade profesionalno ( npr. MathCAD... )... [ Iljo @ 07.11.2005. 11:44 ] @
Jednostavna ali jako dobra biblioteka za to je po meni plplot.
Ukucaj u google plplot i stisni na prvu stranicu :) [ dejandj @ 07.11.2005. 15:27 ] @
Nema (jos uvek) niceg prostog i jasnog na tu temu i imaces problema da povezes i dve tacke a kamoli nesto "ozbiljnije"...
Ima na Netu nekoliko programa sa full source-om ali je to na nivou "hello world" i sluzi bas nicemu. [ Burgos @ 07.11.2005. 15:33 ] @
Nabavi knjigu 'Algoritmi u programskom jeziku C'.
Zadnje poglavlje te knjige je posveceno grafici. [ dejandj @ 07.11.2005. 15:55 ] @
Citat: Burgos: Nabavi knjigu 'Algoritmi u programskom jeziku C'. Zadnje poglavlje te knjige je posveceno grafici. Ali nije problem u algoritmima vec u Win imlementaciji... Vecina "full profi" programa i dan danas koriste grafiku iz VB-a. [ dejandj @ 07.11.2005. 16:13 ] @
Ako nesto ipak iskopas prijavi (i na PM) jer sam debelo zainteresovan, a u udvoje je lakse ako nis drugo...
[ Burgos @ 07.11.2005. 20:53 ] @
Ali to poglavlje je posveceno 70% win implementaciji (to je ustvari dodatak uz knjigu, sada vidim). Koristi se VC biblioteka
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|