[ belaj @ 31.10.2005. 12:27 ] @
Ovako molio bi one koje imaju malo vise iskustva sa mrezama da mi predloze neke programe za monitornig moram da pisem seminarski na tu temu.. treba mi jedan free program za windows okruzenje ako znate neki hvala unaprijed...

pozdrav
[ Ser_Boyler @ 31.10.2005. 12:50 ] @
>

Performance monitor u samom Windowsu (2000 ili XP) bi mogao da posluzi
u tu svrhu.
Nadji i izaberi odgovarajuce counter-e koji se odnose na networking.
[ easyyu @ 05.01.2006. 00:21 ] @
Probaj PRTG TRAPHIC GRAPHER 4x verziju posto je jako tesko naci crack za 5x verziju!
Ja ga koristim nekih 6 meseci i jako sam zadovoljan sa njime.Ima cak i web interface!
[ gogi100 @ 08.01.2006. 19:23 ] @
mozes li da mi posaljes ovaj program PRTG TRAPHIC GRAPHER 4x.za monitoring mreze.Nisam uspeo da ga nadjem preko googla?
unapred hvala
[ easyyu @ 09.01.2006. 00:44 ] @
www.paessler.com/prtg
Rado bih ti poslao i crackovanu verziju ali je 9MB sto nema smisla slati na mail!
Pa koristi P2P software EMULE da bi skinuo (www.emule-project.net),imas cak i na srpskom objasnjenje!
Drugacije ne mogu da ti pomognem!
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 09.01.2006. 15:34 ] @
easyyu te je zbunio, jer se ne piše TRAPHIC, već TRAFFIC, ali me čudi da nisi uspeo da nađeš baš ništa na Googlu o tom programu (relevantno).

Dovoljno je bilo da kucaš PRTG i prvih 5 rezultata bi bilo u vezi sa sajtom pomenutog programa.

Jesi siguran da nije ostao nijedan seminarski iz sociologije? :) Šalim se :)

Ne moraš uopšte da tražiš crack za v5 (to nam je nasledno..menatalitet takav..ako ima Pro verzija, nju ćemo), jer imaš i freeware verziju programa koji može da prati maximalno 3 izvora (pa ako pretpostavimo da nisi administrator, te da ćeš pratiti LAN protok i jednu konekciju ka netu, ostaje ti još uvek jedna slobodna..više od toga normalnom korisniku ni ne treba).

PRTG.zip (freeware vezija)
[ easyyu @ 13.01.2006. 19:03 ] @
E u pravi si!Ne znam zasto sam napisao GRAPHIC kad se pise GRAFFIC..Nisi u pravi sto se tice broja nodova...mozes posmatrati samo 1 nod (adapter) u freeware verziji!
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 13.01.2006. 19:59 ] @
Hehe, ne, piše se GRAPHIC, a ne GRAFFIC, ali ne TRAPHIC, već TRAFFIC :) Lapsus, znam :)
Zbunićemo skroz čoveka :)

Na sajtu se na 2 mesta spominje sledeće:

Citat:
Free for personal and commercial use and limited to three sensors.

i

Citat:
The Commercial Editions are required if you want to monitor more than three sensors.

E sad, ko se zabrojao, ne znam, ali me ni ne zanima :)

Ja koristim NetMeter i prezadovoljan sam :)

ili

[Ovu poruku je menjao -V-O-Y-A-G-E-R- dana 13.01.2006. u 21:02 GMT+1]
[ ctrlS @ 23.01.2006. 10:57 ] @
Look@lan i Look@host, definitivno. Imam ga vec dugo i zadovoljna sam. Nije obiman i moze da se free downloaduje.
[ andre2000 @ 16.02.2006. 10:31 ] @
Ethereal je super ako ti treba malo detaljniji uvid u saobraćaj. I džabe je.
[ Jagnjeca brigada @ 12.10.2010. 20:07 ] @
Da li je moguce preko SNMP-a i PRTG-a da recimo vidim na udaljenom racunaru i temperaturu njegovog procesora?

[ predragd @ 18.12.2010. 20:18 ] @
Moguce je. Potreban ti je program SNMP Informant (www.snmp-informant.com).
[ Milan_Bozic @ 03.01.2011. 10:34 ] @
Dva najbolja FREEWARE programa su Big sister http://www.bigsister.ch/ i Wireshark http://www.wireshark.org/