[ Milos Stojanovic @ 31.10.2005. 14:12 ] @
E pa red bi bio da i ja imam neki problem :) Elem, na internet se povezujem direktno preko USB ADSL modema, znači tu nema nikakvog routinga i/ili NATovanja, i to sve radi cool. E sad, danas sam hteo malo da se igram sa drugom, neka starija igra koja ide preko IPXa. Podignem ja kod sebe VPN (Windowsov VPN), lepo postavim IPX protokol na tu vezu, i drug se poveže. Startujemo igru, sve krene ok, igra radi fino nekih 5-6 sekundi, onda krene da "laguje" obojci, i nakon toga meni pukne ADSL veza (!). Tražio sam malo po Event logu windowsa, ne bi li našao neki uzrok ovom pucanju, i evo par poruka koje vremenski odgovaraju momentu pucanja ADSL veze: Citat: Event Type: Error Event Source: ipnathlp Event Category: None Event ID: 32003 Date: 10/31/2005 Time: 3:02:04 PM User: N/A Computer: TROOPER Description:The Network Address Translator (NAT) was unable to request an operation of the kernel-mode translation module. This may indicate misconfiguration, insufficient resources, or an internal error. The data is the error code. I onda ide neki DWORD value "0000: 1f 00 00 00", što je verujem vrlo "korisna" informacija. I još jedna, par sekundi pre ove: Citat: Event Type: Information Event Source: Service Control Manager Event Category: None Event ID: 7035 Date: 10/31/2005 Time: 3:02:02 PM User: NT AUTHORITY\SYSTEM Computer: TROOPER Description: The Routing and Remote Access service was successfully sent a stop control. Sve mogu da shvatim, da je igra bagovita, i da nema dobro odrađen network communication, ali kako je moguće da meni pukne ADSL konekcija zbog ovoga? |