[ aaccaa @ 31.10.2005. 17:06 ] @
Interesuju me iskustva! Sta treba od literature? Vredi li ici ili je samo bacanje para? |
[ aaccaa @ 31.10.2005. 17:06 ] @
[ prohaska @ 27.11.2005. 06:58 ] @
Trenutno sam na obuci za sticanje sertifikata A+. Obuka se vrši u CET-u (Knez Mihailova, ulaz između ISP-a i galerije, VI sprat). CET jedini u Srbiji, koliko ja znam, vrši obuku za A+. Predavač je jedini međunarodno sertifikovani trener na ovim prostorima. Mlad čovek ali znanje ogromno. Vredi da daš novac za ovaj kurs jer ćeš saznati mnoge stvari što se tiče hardvera i softvera. Na kursu dobijaš CET-ovu knjigu, mada će predavač verovatno dati i CD sa knjigom na engleskom i pratećim kontrolnim testovima. Posle kursa, ako hoćeš jer to nije obavezno ali po meni preporučljivo (čemu onda obuka), možeš polagati dva ispita (1 za hardver, 1 za softver) za sticanje sertifikata. Ispiti nisu naivni, pogotovo softver.
Na ovoj adresi možeš naći razne korisne knjige: http://giuciao.atspace.org/books [Ovu poruku je menjao prohaska dana 27.11.2005. u 07:59 GMT+1] [ aaccaa @ 30.11.2005. 09:35 ] @
OK, hvala.
A da li postoji mogucnost da dobijem taj cd sa knjigom i testovima od tebe? [ Goku7 @ 18.01.2011. 17:13 ] @
Pozdrav,
planiram da se upustim u pripremu za polaganje ovog ispita, pa me zanima da li ima jos nekog ko bi razmenjivao iskustva preko msn-a ili kako god? :) Jos nesto, ako neko slucajno ima cd od brze bolje sertifikat a+ za polaganje ispita i ako nije tesko da mi posalje jer sam uz knjigu dobio cd koji ne radi. Svaka preporuka u vezi ovoga bi mi dobro dosla :) [ JCDenton @ 20.01.2011. 01:28 ] @
Prema mom mišljenju...
Ako je u pitanju CompTIA A+, onda i nisam baš siguran da ćeš od njih imati baš mnogo vajde u Srbiji. Na Zapadu, koliko sam primetio šta ljudi pričaju po forumima, CompTIA sertifikacija još i ima neku težinu, međutim preovlađuje generalno mišljenje da je u pitanju više zvanje koje će ti omogućiti da te automatizovani pretraživači ključnih reči u CV-jima pronađu i izdvoje, nego što će ti pružiti neka ne-znam-ni-ja-kakva znanja. Da se vratim u našu Srbijicu: Lično još uvek nisam video oglas za posao koji spominje bilo koji CompTIA cert. (bilo da je A+, Network+, Linux+, Security+, ili koji već...). Takođe, cena polaganja ispita je bezobrazno visoka u odnosu na neke druge sertifikate (ja sam svojevremeno mislio da spremam Linux+, pa sam video da je polaganje 250$, a da se cert baš i ne ceni mnogo...Sada je malo drugačije jer su se udružili sa LPI, pa sada ponovo razmišljam na tu stranu... ![]() E, sada, da ne ispadne da samo pljujem, jedna od pozitivnih stvari vezanih za ovaj cert je što je, da tako kažem, "jedini u klasi", odnosno za sve ostale CompTIA sertifikate postoji "jača" (a često istovremeno i jeftinija alternativa), recimo Network+ (250$) ili Cisco CCENT (125$), i još te, pored svega, nauči i malo Cisco IOS-a za duplo manje para. Da skratim: Koliko ja kapiram, CompTIA sertifikati spadaju u apsolutni entry-level i ne kotiraju se mnogo visoko. Dodaj na to i činjenicu da smo u Srbiji, pa onda dobro razmisli da li ti se isplati i vredi li uloženog novca. Pozdrav! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|