[ nikadnikom @ 02.11.2005. 10:42 ] @
| Ovo ne bi trebalo da bude tesko pitanje. Forma se sastoji iz mnostvo kontrola, koji najlepse izgledaju u rezoluciji za koju su i napravljeni. Problem nastaje kad se rezolucija poveca/smanji. Velicina i pozicija svih kontrola je vezana za pixele, pa npr povecanjem rezolucije dobijam desno i dole mnogo praznog prostora. Kako da vezem velicinu/poziciju kontrola za procenat velicine radne povrsine. Bilo bi lepo kad bi to moglo da se odradi u DESIGN modu |
[ Oliver Klaćik @ 02.11.2005. 20:42 ] @
Pa, jedino što mi pada na pamet je da kontrole vežeš za sve četiri strane forme preko Anchor property-ja. One bi zauzimale iste pozicije na formi, bez obzira na njenu veličinu, ali bi se njihova veličina menjala promenom veličine forme, pa nisam baš siguran da li je to ono što želiš.
[ NrmMyth @ 02.11.2005. 22:01 ] @
Ako imas na formi samo upravljacke kontrole i par nebitnih elemenata koji se nece prosirivat, moj prijedlog ti je da napravis formu konstantne velicine koja ce dobro izgledat pod ovim novijim rezolucijama. (1024 i vise)
[ nikadnikom @ 03.11.2005. 08:57 ] @
Jednostavnije, trebalo bi da neki paneli bude fiksne velicine a neki da se prosiruju. Voleo bih da to uradim iz Design mode.
[ Oliver Klaćik @ 03.11.2005. 09:03 ] @
Pa, one što treba da budu fiksne veličine, veži za gornji-levi ili donji-desni ugao (u zavisnosti od relativnog položaja koji treba da zauzimaju), a one što treba da menjaju veličinu veži za sve četiri strane.
[ nikadnikom @ 04.11.2005. 08:41 ] @
Jesam naporan, ali kako da saznam "nove" dimenzije kontrole? Ona se sad
prosirila, produzila, a na height/width mi prijavljuje originalne dimenzije.
Izvini na cimanju
hvala
[ Fedya @ 08.11.2005. 21:00 ] @
Panele vežeš za odredjene ivice u Anchor svojstvu a zatim u metodi za obradu dogadjaja FormResized proveriš Height / Width
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.