[ man in a shed @ 02.11.2005. 11:53 ] @
| Pozdrav ljudi,
Imam problem sa linkerskom greskom u KDevelopu - undefined reference to: pa jedno 100 linkerskih gresaka (iz iskustva znam da je verovatno u pitanju 1 red koda, ali koji majku mu...).
OK, napravio sam novi projekat i ukljucio gomilu C++ fajlova; projekat je poveci inace.
Mislim da se krlja u 2 fajla, ovo bi mogao biti problem ali ne znam kako da resim, pokusacu ukratko da docaram:
1. u main-u programa (1) stoji:
#include "klasa.h"
extern klasa * pok;
int main ()
{
// bla bla; ovde koristim pok
}
2. u drugom glavnom fajlu (2) sa gomilom f-ja ima -
klasa * pok;
{
//pa ovde punim celu strukturu na koju pokazuje pok.
}
pokazivac 'pok' je osnova za ceo sys; sve linkerske greske javlja da su u fajlu (2), mada nisam siguran koliko mi ovo moze pomoci
Sto je najsimpaticnije cela stvar radi kad ucitam stari projekat a .h i .cpp files su potpuno isti!
much thanx za pomoc
maninashed |
[ X Files @ 02.11.2005. 12:19 ] @
Citat:
2. u drugom glavnom fajlu (2) sa gomilom f-ja ima -
klasa * pok;
{
//pa ovde punim celu strukturu na koju pokazuje pok.
}
Mozda i tu treba:
#include "klasa.h"
[ Ivan Vasić @ 02.11.2005. 12:29 ] @
Ne bi trebalo da je #include problem ako prolazi compile.
@man in a shed: daj jos malo podataka... Izbacuje undefined reference to *pok, jel tako?
[ X Files @ 02.11.2005. 13:03 ] @
Napisi barem nekoliko prvih redova te linkerske greske...
[ NastyBoy @ 02.11.2005. 13:29 ] @
Fajl "klasa.h" mora takodje u sebi da sadrzhi liniju "extern klasa* pok" da bi linker progutao referenciranje tog pokazivacha iz fajlova koji ukljuchuju "klasa.h".
Da nije to problem?
[ man in a shed @ 03.11.2005. 09:12 ] @
O, hvala ljudi resio sam.
KDevelop mi nije linkovao (ukljucio) jedan bitan .cpp fajl a prikazuje ga kao da jeste... bag... glupost.. ali sam juce izgubio lepo ceo dan na to. Masala!
maninashed
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.