[ midus @ 02.11.2005. 15:15 ] @
Zdravo svima,

jel mozda radio neko od vas nesto u vezi procesiranja sa kreditnim karticama?

Ne neka komplikovana varijanta, nego ocitavanje seriskog broja, i recimo uz pomoc web
komponente slanje na odredjenu lokaciju,... rad sa nekim citacem i kako to sve ide...

Programcic bi trebao da ocita seriski broj kartice, da izvrsi procesiranje kartice, tj da
se na primer naplati neka usluga. Ili da se ti podaci ispisu u neka edit polja pa da se
pomocu web komponenata posalje zahtev za procesiranje.

Mozda je neka zgodna varijanta i recimo u PHP-u, ali ako bi mogao Delphi to bi bilo
verovatno najbolja varijanta. Eventualno VB, ili ASP.

Pogledao sam na Papal.com, oni nedaju nalog test account za SCG. I to je problem.

Neznam kako da krenem sa ovom problematikom, citao sam materijal sa sajta, ali mi tu neke stvari nisu jasne, a i prvi put se srecem sa ovim problemom.

Primer najednostavniji:
kako da recimo sa forme programa, i tu imam dugme da kad recimo kliknem na njega, program ocita broj seriske kartice, i izvrsi naplatu, tj neko procesiranje preko neta. Ili da upisom valjda broja kartice i jos cega da se to posalje kao internet strana(php strana) i da se zahtev izvrsi na nekom serveru

Ako je neko radio nesto slicno neka me bar uputi sta sve treba da uradim.

Unapred zahvalan
[ New user @ 05.11.2005. 23:29 ] @
Mislio si na čitanje kartice preko nekog uređaja ili samo prekucavanje serijskog broja u formu?
[ midus @ 07.11.2005. 10:18 ] @
Pozdrav,

mislio sam na ocitavanje kreditne kartice u formi i slanje tih informacija o kreditnoj kartici i jos sta je vec potrebno putem neta na procesiranje tj. na obradu zahrteva i kasnije slanje otuda odgovora da je izvrseno procesiranje tj. da je izvrsena naplata.

Mislim da bi ovako i trebalo da ide, ne drugacije koliko sam celu ovu pricu citajuci shvatio.

Toliko za sada od mene....

Ziveli