[ IDE @ 04.11.2005. 20:08 ] @
recimo da imam jedan projekat. u njemu imam Form1 i on moze da "poziva" neke npr. Form2,3,4 .... e mene interesuje sljedece: hocu da od tog projekta napravim neku novu aplikaciju koja bi trebala imati jos 4 formi istih kao Form1 (znaci totalno isti po izgledu i po elementima koji se nalaze na njemu) koji ce ,prema tome "zvati" iste one Form2,3,4... , a jedina razlika medju tih 5 identicnih formi je da ce svaka imati drukcije vrijednosti npr. u nekom Edit-u koji se nalazi na njima ili Image-u....nije vazno.... e sad, posto je onaj Form1 ogroman da bi ga ponovo pravio i rasporedio kako treba elemente po njemu , mene interesuje sta treba da uradim da importujem nekako u postojeci projekat jos 4 takva Form1 (normalno: vjerovatno pod drugim imenima kako bi znao tacno kada kojeg pozivam)???? ja sam svasta pokusavao...ali nista.... i vrlo je vazno napomenuti (ako neko zaboravi da i ovo uzme u obzir): Form1 nije glavni, i pored Form1,2,3,4 koje sampominjao, projekat ima i jos Form5,6,7,8,9...nije vazno... koje bih koristio samo one originalne ... ovo govorim u slucaju da se radi sve ovo preko "add existing project" (ako nisam pogrijesio naziv) gdje bi se onda ako bih "uvozio" 4 puta isti projekat desilo da imam 5 svih Form-i, a meni treba samo 5 Form-i 1.... malo sam zapetljao pitanje koje je u sustini jako jednostavno:znaci kako dodati jos 4 ista Foma u projekat?? moze li mi ko pomoci.... |